ΦΑΓΗΤΟ

Το Slow Cooked Smoked Burger του Bluefield σε κάνει να λιώνεις

Το σίγουρο είναι ότι θα βρεις ενα burger διαφορετικό, πιο πρόστυχο από τα άλλα.

Έχεις δει μικρά παιδάκια στο καρότσι που κουνάνε τα ποδαράκια όταν βλέπουν το μαμ να έρχεται; Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ μόλις πηγαίνω σε κάποιο burgerάδικο και περιμένω να έρθει η παραγγελία μου. Αυτή την φορά τα πράγματα ήταν ακόμα πιο έντονα μιας και περίμενα να έρθει μπροστά μου ένα burger που δεν μοιάζει με τα άλλα. Tennessee slow cooked smoked burger. Δεν φαντάζεσαι πως πετάριζε η καρδούλα μου!

 

Χρόνος: Απόγευμα γύρω στις 8 .

Χώρος: Bluefield burger Ψυχικού .

Αντίπαλος: Tennesse slow cooked smoked burger με BBQ sauce και mozzarella.

Θα μπορούσα να συνεχίσω όλο το κείμενο με επίθετα που να το περιγράφουν και να το αποθεώνουν αλλά δεν θα το κάνω.

Ξεκίνησα με μια σαλατούλα με φράουλες η οποία είχε κάτι χαριποτερικό μέσα της. Και όχι δεν ήταν οι φράουλες και το dressing από δαύτες. Ήταν κάτι καραμελωμένα κάσιους που κρατσανάγαν στο στόμα σου και έδιναν άλλη διάσταση που ούτε ο γεροαινστάιν δεν μπορούσε να την φανταστεί.

 

Η αλήθεια είναι ότι αυτά είναι λεπτομέρειες. Είχα πάει με στόχο εκεί, είχα λοκάρει στο  θύμα μου και έπρεπε να κερδίσει ο δυνατότερος. Μόλις προσγειώθηκε μπροστά μου κατάλαβα ότι είχε λιώσει μόνο που με είδε. Ήταν ζουμερό στην όψη αλλά μου έκανε κάποια νάζια, έτσι για την τσαχπινιά.

 

Ότι ήταν στην όψη, ήταν και στην γεύση. Έλιωνε στο στόμα, μια εθιστική επίγευση καπνίλας και ένας πρόστυχος συνδυασμός της bbq sauce με την mozzarella που σκέπαζε την πρωταγωνίστρια για να μην κρυώσει. Το ψωμάκι σε επικουρικό χαρακτήρα όπως ο βοηθός που δίνει τα εργαλεία στον μάστορα. Και δεν μιλάμε για όποιο και όποιο μάστορα. Μιλάτε για καλλιτέχνη.

 

Σκέψου όλα τα burger που μπορεί να έχεις δοκιμάσει. Καλά ή κακά. Ε αυτό δεν έχει κάμια σχέση με κανένα. Είναι τόσο ιδιαίτερο, τόσο μοναδικό που παίζει μπάλα μόνο του. Είναι ο Μέσι των burger σα να λέμε. Όλοι φαντάζονται ότι θα κάνει κάτι εξωπραγματικό, αλλά όταν το κάνει τρελαίνονται. Το ίδιο ακριβώς και με το tennessee. Το βλέπεις και φαντάζεσαι ότι θα είναι νόστιμο, αλλά μόλις αγγίζει τους αδένες της στοματικής σου κοιλότητας η ντοπαμίνη που εκτοξεύεται στον εγκέφαλο σου συγκρίνεται με εκείνη όταν έκανες πρώτη φορά bungee jumping.

 

Όμως το Bluefield δεν έχει μόνο αυτό το burger. Έχει χτίσει όνομα αυτά τα χρόνια για την τρομερή του ποιότητα. Δοκίμασε τα αυθεντικότατα hot dogs του, τις τρομερές σαλάτες του, τα τσαχπίνικα ορεκτικά του και φυσικά τα burgers του που ζέχνουν Νέα Υόρκη. Δεν το λέω επειδή μόλις έφαγα ένα θυμήθηκα το ταξίδι μου στο Μεγάλο Μήλο γιατί δεν έχω πάει. Το λέω γιατί ο ιδιοκτήτης του είναι μπαρουτοκαπνισμένος νεουορκέζος με πολλά καντάρια εμπειρία στο burger. Μην επηρεάζεσαι όμως από αυτά. Δοκίμασε και θα καταλάβεις.

 

Πριν φύγεις δάγκωσε το cookie που θα έρθει στο τραπέζι σου. Μπορεί να μιλάς για αυτό για μέρες. Ίσως και βδομάδες. Μόνο μια λέξη μπορεί να το χαρακτηρίσει. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! (άντε και η λέξη βραβευμένο, αφού το έχει αποθεώσει και το CBS αλλά και άλλα μέσα στην Νέα Υόρκη)

 

Bluefield Burger Αγγελοπούλου 3 (Αγγέλου Σικελιανού), Νέο Ψυχικό.