ΦΑΓΗΤΟ

Υπάρχει άνθρωπος που απέκτησε φαν τρώγοντας κονσέρβες απ’ τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Το φαγητό που έτρωγαν οι ήρωες έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα χάρη στον Steve Thomas.

Στο YouTube, όπως και σε ολόκληρο το ίντερνετ έτσι κι αλλιώς, μπορείς να δεις κυριολεκτικά τα πάντα.

OK, συγγνώμη, προχωράμε. Μπορείς να δεις και μεταφορικά τα πάντα όμως, δηλαδή ό,τι βίντεο μπορείς να φανταστείς, αφού ο καθένας κάνει κι από ένα κανάλι κι ανεβάζει ό,τι του έρθει στο κεφάλι.

Όπως ας πούμε ο κύριος Steve Thomas, ο οποίος αποφάσισε να δοκιμάζει on camera κονσέρβες φαγητού από διάφορους πολέμους, όπως αυτόν της Κορέας, το δεύτερο Παγκόσμιο και τον Εμφύλιο των Η.Π.Α.

Να, στο παρακάτω βίντεο ας πούμε, μπορείς να τον δεις να δοκιμάζει μια κονσέρβα απ’ τον πόλεμο του Βιετνάμ, η οποία κάποτε περιελάμβανε μακαρόνια με κρέας. Σήμερα, είναι μάλλον λάσπη με σβόλους.

Το κανάλι του Thomas στο YouTube έχει κοντά στους 300 χιλιάδες συνδρομητές και μετράει κοντά στα 30 εκατομμύρια views. Ποιοι το παρακολουθούν; Σύμφωνα με τον ίδιο τον Thomas, άνθρωποι με ενδιαφέρον για τον στρατό, όπως βετεράνοι του πολέμου, άνθρωποι με αγάπη στην ιστορία, το φαγητό, το κάμπινγκ ή ακόμα και τις συσκευασίες(!).

Μέχρι στιγμής, ο 27χρονος ήρωας από τη Florida έχει δοκιμάσει μεταξύ άλλων σοκολάτα 72 ετών, κύβους μοσχαριού που βρίσκονται σε κουτί έκτακτης ανάγκης εκτοξευμένο με αλεξίπτωτο και μια μπάρα φρούτων από το 1944. Το σλόγκαν του είναι το ‘MRE’ δηλαδή ‘Meal, Ready to Eat’ και προμηθεύεται τις λιχουδιές του από δημοπρασίες, καταστήματα με στρατιωτικά είδη και φυσικά το ίντερνετ.

Αυτά τρώνε οι ήρωες, είναι ηρωικό φαγητό“, λέει ο Thomas. Αυτά τρώγανε πριν μισό αιώνα οι ήρωες, σχολιάζουμε εμείς, αλλά ΟΚ, λεπτομέρειες.