Υπάρχει κάτι εξίσου θεϊκό με το μπέικον

Μια τραγανή εναλλακτική για τις μέρες που έχει ματς ή απλή, αρχέγονη, ακαταμάχητη λιγούρα.
SHARES

Το συγκριτικό πλεονέκτημα του μπέικον έναντι οποιασδήποτε άλλης βρώσιμης ουσίας είναι ότι μπορεί να καταναλωθεί με την ίδια λαιμαργία όλες τις ώρες τις μέρας και της νύχτας. Από το πρωινό (Brexit Breakfast) μέχρι το βρόμικο μετά το ξενύχτι.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτό είναι και το μεγάλο του μειονέκτημα. Πόσο μπέικον να φας πια;

Θα έλεγε ψέματα. Ο homo sapiens δεν βαριέται το μπέικον. Είναι προγραμματισμένος να το απολαμβάνει συνέχεια και για πάντα, μέχρι να τους χωρίσει η χοληστερίνη.

Παρόλα αυτά, επειδή η ποικιλία χρειάζεται ακόμα και στις πιο ανθυγιεινές οικογένειες, καλό είναι να έχεις υπ' όψιν σου ότι υπάρχει ένα σνακ που μπορεί να κοιτάξει το μπέικον στα μάτια. Είναι εξίσου αλμυρό, εξίσου τραγανό, εξίσου ουμάμι, εξίσου συνδυάσιμο με οτιδήποτε και – αναπόφευκτα – εξίσου λιπαρό και junk.

Το όνομα αυτού: Crispy Chicken Skin.

Τραγανές πετσούλες κοτόπουλου, δηλαδή. Αλλά καλύτερα να το θυμάσαι και να το σερβίρεις αμετάφραστο, γιατί η πέτσα δεν κάνει ωραίο συνειρμό.

Την ιδέα και τη βασική συνταγή τη χρωστάμε στην Εβραϊκή κουζίνα (το κοτόπουλο, αντίθετα με το χοιρινό, είναι κοσέρ), τη διάδοσή της στις αμερικανικές gastropubs που χρησιμοποιούν τα crispy chicken skins ως υποκατάστατα του μπέικον, τόσο στα απλά BLT σάντουιτς όσο και σε πολύ σύνθετα και πολυόροφα μπέργκερ.

Εν τω μεταξύ, ο πόντος που κερδίζουν τα crispy chicken skins έναντι του μπέικον, είναι ότι τρώγονται και σκέτα, σαν τσιπς.

 

(Έτσι, με την αλμύρα).

Στα plus, το ότι στη βασική τους εκδοχή, οι τραγανές πετσούλες δεν κοστίζουν τίποτα. Σε κάθε σπίτι υπάρχει ένας τύπος που γυμνάζεται ή μια σύντροφος που κάνει διατροφή και τρώει τακτικά κοτόπουλο, αλλά χωρίς την πέτσα του.

Στη λογική του μην πετάξεις τίποτα και του φτιάξ' το μόνος σου, λοιπόν:

Συνταγή για τραγανά chicken skins

> Βγάλε απ' το ψυγείο τις πέτσες του κοτόπουλου που κρύβεις εδώ και μια εβδομάδα από την κοπέλα σου που κάνει διατροφή.

> Άπλωσέ τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Με λίγο ακόμα χαρτί κάνε λίγο πατ – πατ από πάνω για να στραγγίξουν εντελώς (αυτό που λέμε ταμποναριστά).

> Πασπάλισε με μπόλικο χοντρό αλάτι. Την επόμενη φορά, πειραματίσου και με κάποιο μιξ μπαχαρικών. Για αρχή, όμως, περιορίσου στο αλάτι.

> Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, λάδωσε την ελαφρώς (με πινελάκι) και άπλωσε πάνω της τις πετσούλες. Σε μια στρώση, όχι η μία πάνω στην άλλη.

> Σε προθερμασμένο φούρνο, οι πετσούλες θα τραγανίσουν ιδανικά σε 45'.

> Σε ένα ιδανικό σερβίρισμα, θα καταναλωθούν αμέσως μόλις βγουν απ' το φούρνο.

 
Share
Follow
comments powered by Disqus
PROMO
Social Man
Newsletter

Το ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει και σου στέλνει τα καλύτερα θέματα στο email σου.