GAME OF THRONES

Game of Thrones: 9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο

Κοιτάμε χωρίς φόβο και πάθος στην αιματοβαμμένη, κρυστάλλινη σφαίρα του 'Game of Thrones'.

To ‘Game of Thrones’ έχει παράδοση στην προοικονομία. Ακόμα και σ’ αυτήν που χάνεται με το που ανοιγοκλείνεις τα μάτια. Άλλες φορές προτιμά να είναι πιο ξεκάθαρο.

Εμείς πιάσαμε όσα μηνύματα μπορούσαμε και τα καταθέτουμε παρακάτω:

Ο JON ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ (ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΚΑΡΕΙ)

Το χτύπημα της καταγωγής του Jon θα του έρθει τριπλό.

Ο γάμος της μητέρας του, Lyanna, δεν τον κάνει μόνο επίσημα Targaryen, αλλά και Stark. Έχοντας περάσει όλη του τη ζωή νιώθοντας παραπαίδι, η αποκάλυψη αυτή θα κρύβει μάλλον αυτή τη μικρή χαρά.

Ως επίσημα Targaryen όμως, θα μπορεί να διεκδικήσει και τον Θρόνο. Έναν Θρόνο που όχι μόνο δεν θέλησε στην πραγματικότητα ποτέ, αλλά αποφάσισε να αποποιηθεί στηρίζοντας τη Daenerys. Όπως έχει τονίσει ωστόσο, οι Βόρειοι δεν θα υποστήριζαν πλέον έναν ξενόφερτο όπως η Dany. Προφανώς αυτή τη στιγμή σκοπεύει να μείνει σταθερός στην υπόσχεσή του, αλλά τα πράγματα θα δυσκολέψουν όταν οι υπήκοοί του μάθουν ότι έχει και το νόμιμο δικαίωμα που δεν είχε μέχρι πρότινος.

Το τρίτο χτύπημα είναι η συνειδητοποίηση ότι μόλις κοιμήθηκε με τη θεία του και ok, αυτά καλό είναι να μη γίνονται. Η αιμομιξία κατά πάσα πιθανότητα θα φρικάρει και τη Dany σε ένα πολύ πρώτο επίπεδο έκπληξης, αλλά εκείνη μάλλον θα εστιάσει στο γεγονός ότι ο Jon γίνεται αυτόματα ανταγωνιστής της.

Η δική μας πρόβλεψη είναι ότι τα πράγματα θα περιπλακούν αρκετά αρχικά, αλλά τα παραπάνω δεν είναι εμπόδιο στην τελική ένωσή τους.

Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ

Πρίγκιπας της Προφητείας, μετενσαρκωμένος Azor Ahai, Last Hero. Κατάλαβες τελοσπάντων, αυτός. Ή αυτή. Ο σωτήρας του Westeros έρχεται όπως μας έχουν τάξει και είναι πολλοί οι επιλαχόντες που διεκδικούν τη θέση του. Τους έχουμε καταγράψει όλους, εκτός από την πιο πρόσφατη καταχώρηση που ακολούθησε του ορίτζιναλ άρθρου μας και δεν μπορούμε πια να αγνοήσουμε.

Ακολουθεί αμέσως.

Η DAENERYS ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΓΚΥΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ JON

Εδώ δεν ήταν λεπτή η προοικονομία της σειράς. Οι ευθείες και έμμεσες αναφορές στην ανικανότητα της Daenerys να κάνει παιδιά ήταν πολλές στην 7η σεζόν. Πάρα πολλές.

Πολλοί από εμάς, με βάση τις βλέψεις της για τον θρόνο και τις πολύ καλές πιθανότητες που είχε πάντα να πετύχει τον στόχο της (θα έμπαιναν σε τόσον κόπο τα βιβλία και η σειρά για μία διάδοχο που δεν θα μπορούσε να έχει απόγονο;), είχαμε υποθέσει ότι η Daenerys είχε ούτως ή άλλως κάνει λάθος που είχε πιστέψει τη Mirri Maz Duur και την προφητεία της. Αν μη τι άλλο την είχε ερμηνεύσει λάθος.

Η ολοκληρωμένη προφητεία (βιβλίο + σειρά) λέει:

«Όταν ο ήλιος ανατείλει στη Δύση και δύσει στην Ανατολή. Όταν οι θάλασσες στεγνώσουν και τα βουνά διαλυθούν στον άνεμο σαν φύλλα. Όταν η μήτρα σου ξυπνήσει ξανά και κάνεις ένα ζωντανό παιδί. Τότε θα γυρίσει, και όχι νωρίτερα».

Το τελευταίο μέρος της προφητείας είναι αλληγορικό. Δεν θα επιστρέψει ο Drogo στη ζωή όταν καταφέρει να μείνει έγκυος. Θα έχει απλά επιστρέψει ο έρωτας στη ζωή της.

Ο Jon και η Daenerys θα κάνουν παιδί και θα είναι αυτό η ολοκλήρωση του Τραγουδιού του Πάγου και της Φωτιάς. Η συνέχεια της κληρονομιάς τους. Όσο για τη μοίρα τους μεμονωμένα, με τον George R.R. Martin να λέει ότι ετοιμάζει ένα γλυκόπικρο τέλος, περιμένουμε μια εξέλιξη με γερή δόση μελαγχολίας.

ΘΑ ΕΡΘΕΙ (ΚΑΠΟΙΟΣ) ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΟ KING’S LANDING

Σε πρώτη ανάγνωση, το όραμα της Daenerys στο House of the Undying από τη 2η σεζόν μαρτυρούσε ότι ο Χειμώνας θα φτάσει στο King’s Landing. Και πράγματι, αυτός ήρθε και επισήμως στα τελευταία λεπτά του περασμένου φινάλε. Η Dany όμως εστίασε στον Σιδερένιο Θρόνο που φαινόταν καλυμμένος με χιόνι.

Αυτό τη δεδομένη στιγμή μπορεί να μαρτυρά μόνο δυο πράγματα. Η πιθανότερη εκδοχή είναι η επέλαση των White Walkers στην πρωτεύουσα του Westeros. Η δεύτερη εκδοχή μπορεί να υποδεικνύει την τελική επικράτηση του Βορρά, δηλαδή μια ηγεμονία του Jon Snow.

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ DRAGONRIDER

«Ο δράκος θα έχει τρία κεφάλια», έμαθε στο House of the Undying η Daenerys και από τότε οι φαν προσπαθούν να τα μαντέψουν. Με τα δεδομένα ως έχουν τώρα, το ένα κεφάλι είναι σίγουρα η Khaleesi, το δεύτερο αποδείχθηκε (τουλάχιστον για τη σειρά) ότι είναι ο Night King, και το τρίτο ακόμα παίζεται.

Η καταγωγή του Jon και η φιλική προσέγγιση του Drogon στον Starkaryen κάνουν τον Jon τον πιο πιθανό αναβάτη, αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείουμε και τον Bran με τις warging δυνατότητές του. Άλλωστε το Κοράκι του είχε πει, «δεν θα περπατήσεις ποτέ ξανά, αλλά θα πετάξεις».

Άλλος για τον Rhaegal;

Ο JAIME Ή/ΚΑΙ Η CERSEI ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ

Στην 5η σεζόν, είδαμε την έφηβη Cersei να ακούει μια προφητεία από τη Maggy the Frog που όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι θα βγει αληθινή. Παντρεύτηκε έναν βασιλιά (check) και έκανε τρία παιδιά ξανθά παιδιά που πέθαναν (check, check και check). Η νεότερη, πιο όμορφη βασίλισσα που θα της κλέψει όλα όσα αγαπάει εκκρεμεί ακόμα τελικά μετά τον θάνατο της Margaery, αν και η Daenerys φέρει το τατουάζ στο μέτωπο.

Υπήρχε μία ακόμη φράση στην προφητεία των βιβλίων, ωστόσο, που αφαιρέθηκε από τη σειρά. “Και όταν τα δάκρυά σου θα έχουν στεγνώσει, ο valonquar θα τυλίξει τα χέρια του γύρω από τον λευκό λαιμό σου και θα σε πνίξει μέχρι θανάτου”.

Η λέξη valonqar είναι βαλυριανή και σημαίνει ‘μικρός αδερφός’. Η αφαίρεση της συγκεκριμένης φράσης αρχικά μας είχε ξενίσει επειδή εξηγεί σε ένα μεγάλο μέρος την απέχθεια της Cersei για τον μικρότερο αδερφό της, Tyrion – πέρα από το γεγονός ότι με τη γέννησή του πέθανε η μητέρα τους, έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή της πιστεύοντας ότι ο Tyrion θα τη σκοτώσει. Πρακτικά όμως, είναι και ο Jaime μικρότερος αδερφός της, αφού βγήκε μετά από εκείνη κρατώντας της το πόδι. Αν ισχύει, λοιπόν, η δημοφιλής θεωρία ότι ο valonqar είναι ο Jamie, τότε είναι λογική η παράλειψη της σειράς. Μπορεί να μη θέλουν να προδώσουν μία τόσο δραματική εξέλιξη στο μη αναγνωστικό κοινό.

Εμείς θα συμπληρώσουμε με μια δική μας πρόβλεψη. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, δεν μπορούμε να φανταστούμε τον Jaime να σκοτώνει τη Cersei και να επιβιώνει χωρίς εκείνη. Εάν είναι αυτός που θα πρέπει να σκοτώσει έναν ακόμη Mad King, τότε θα θέσει τέλος στη ζωή του επιβεβαιώνοντας πολλαπλά αποσπάσματα των βιβλίων:

“He could not die. Cersei was waiting for him. She would have need of him”. (Jaime, ‘A Storm of Swords’)

“I cannot die while Cersei lives, he told himself. We will die together as we were born together”. (Jaime, ‘A Storm of Swords’)

“We will leave this world together, as we once came into it”. (Cersei, ‘A Feast for Crows’)

“We came into this world together, Uncle. He would not go without me.” (Cersei, epilogue, ‘A Dance With Dragons’)

Την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται ο θάνατος του Jamie σε κάποια από τις πολλές μάχες που σίγουρα έπονται, είτε ξαναδεί πρώτα τη Cersei, είτε όχι. Εκείνος οδεύει  πια προς  Βορρά με σκοπό να προσχωρήσει στις δυνάμεις εναντίον του Night King κι έτσι η συμμετοχή του στην τελική αναμέτρηση είναι δεδομένη. Είχε πει κάποτε στον Bronn ότι θέλει να πεθάνει στα χέρια γυναίκας που αγαπάει. Θα είναι η Cersei ή η Brienne;

Η Cersei από την άλλη είναι ακόμα στη λίστα της Arya. Θα είναι το μεγάλο kill της μικρής Stark στην 8η σεζόν;

CLEGANEBOWL (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ)

«You’ve always known». Πιστέψαμε στο Cleganebowl, το προβλέψαμε, αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει στην 7η σεζόν. Αν όμως δεν είναι η αντίδραση και τα λόγια του Hound στον αδερφό του το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, τότε θα μιλάμε για το επικότερο anti-fanservice τρολάρισμα που έχει γίνει ποτέ στην τηλεόραση.

Το Cleganebowl έρχεται #GETHYPE.

Η SANSA ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η DE FACTO ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΟΥ WINTERFELL

Η Sansa είναι ήδη η Lady of Winterfell. Και της πηγαίνει πολύ. Γι’ αυτό και ακόμα κι αν ναυαγήσει η αποστολή του Jon και γυρίσει ζωντανός στο Winterfell, δεν πρόκειται να διαταράξει τις νέες ισορροπίες. Όπως δηλώνει και η ίδια η Sophie Turner, «είναι η πραγματική, αληθινή ηγέτιδα του Winterfell. Έχει γίνει μια ατσάλινη, δυνατή, χειριστική, έξυπνη, ευγενική, νεαρή γυναίκα».

FIRE VS. ICE DRAGON

Έχεις δύο δράκους της φωτιάς και έναν του πάγου και δεν θα στήσεις φονική μάχη; Σκίσε τα πτυχία σου. Αποκλείεται να μην δούμε Drogon ή/και Rhaegal vs. Viserion. Και έχουμε βάσιμες υποψίες.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

Θεωρία: Κι αν ο Azor Ahai δεν είναι καν άνθρωπος;
Ο θλιβερός επίλογος του Jaime Lannister
Αυτή η θεωρία για τον Night King θα σε πάρει με το μέρος του (αν δεν είσαι ήδη)