GAME OF THRONES

Αυτή η θεωρία για τον Night King θα σε πάρει με το μέρος του (αν δεν είσαι ήδη)

Μην τον βλέπεις έτσι. Έχει καλή καρδιά κατά βάθος.

Με τόση σαπίλα να έχει μαζευτεί στο Westeros εδώ και κάτι αιώνες, δεν είναι σπάνιο πια να βρίσκεις φαν που εύχονται για την επικράτηση των White Walkers μπας και εξαγνιστεί ο τόπος μια και καλή. Μπορεί το PopCode να μην είναι #TeamNightKing, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτός ο (στο περίπου) άνθρωπος τουλάχιστον έχει σταθερούς στόχους και προσπαθεί να τους εκπληρώσει χωρίς να αλλάζει συνεχώς στρατόπεδα. Κατεβάζω παρέα, ρίχνω το Τείχος, τελειώνω την ανθρωπότητα. Απλά τα πράγματα.

Ή μήπως όχι και τόσο;

Μια παλαιότερη θεωρία που είχαμε αναφέρει μετά το πέρας της 7ης σεζόν υποστήριζε πως ο απώτερος σκοπός του Night King είναι πιο ευγενής. Σύμφωνα με χρήστη του Reddit, o ΝΚ κατευθύνεται στο Isle of Faces όπου μετατράπηκε από άνθρωπος σε White Walker, για να αντιστρέψει τη μαγεία και να ζωντανέψει τον στρατό του.

Τώρα διαβάσαμε μια παραλλαγή της θεωρίας αυτής από έναν άλλο αφοσιωμένο φαν του ‘Game of Thrones’, που προϋποθέτει ότι ο Night King αυτή τη στιγμή είναι η συνείδηση του Bran φυλακισμένη στο σώμα του αρχηγού των WW.

Ο χρήστης έχει κάνει την ανάλυσή του σε τρία διαφορετικά threads, αλλά εμείς μεταφράσαμε την ουσία παρακάτω. Τσέκαρε:

“Πώς προστατεύεις τη ζωή όταν ξέρεις πως το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σπέρνεις τον θάνατο και γνωρίζεις ότι κανείς δεν έχει τη δύναμη να σε σταματήσει; Καταστρέφει την πηγή της μαγείας που σε κρατά δεμένο στην κατάρα: Το Heart Tree στο Isles of Faces που βρίσκεται στο κέντρο όλων των Weirwood δέντρων στο Westeros και σκοτώνοντας τον εαυτό σου με το να σκοτώσεις τον Bran.

Γι’ αυτό ο στρατός των νεκρών γυρνά τελείως πίσω και πηγαίνει πάλι στον Βορρά όταν ο Night King σημαδεύει τον Bran. Γιατί το να τον σκοτώσει είναι προτεραιότητα. Εάν το γνώριζαν, το μοναδικό πράγμα που θα χρειαζόταν να κάνουν οι κάτοικοι του Westeros θα ήταν να αφήσουν τον Night King και τους White Walkers να περάσουν. Ως αποτέλεσμα, ποιος θα ήταν ο κακός σ’ αυτό το σενάριο; Είναι ο Night King και οι White Walkers που πήραν τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων για να σταματήσουν τον εαυτό τους από το να σκοτώνουν για πάντα; Ή είναι ο Jon, ο Bran και οι υπόλοιποι που στέλνουν χιλιάδες στον θάνατό τους αντί να κάνουν στην άκρη όπως ο Sam στην πρώτη του συνάντηση με έναν White Walker;

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, η γνώση θα ήταν ο πραγματικός τους σωτήρας. Ακόμα και με τον πιο απίθανο άνθρωπο ή πράγμα, μπορείς να βρεθεί κοινό έδαφος. Σ’ αυτή την περίπτωση, και ο Night King και ο Jon Snow πολεμούν για τον ίδιο σκοπό χωρίς να το συνειδητοποιούν: Την προστασία των ζωντανών”.

Στο μεταξύ ο George R.R. Martin, σε συνέντευξη που έδωσε στο Esquire China, δήλωσε ξανά πως η αλλαγή των παραγωγών στην οποία αντιστάθηκε περισσότερο ήταν το κόψιμο της Lady Stoneheart από τη σειρά. Για όποιον δεν γνωρίζει, η Lady Stoneheart είναι η νεκραναστημένη Catelyn Stark που απέχει τρομερά από την προσωπικότητα που γνωρίσαμε πριν τον θάνατό της, με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση. Μια βερσιόν της στη σειρά είναι η Arya που έκανε τους Frey πίτες, ενώ στα βιβλία την εντολή αυτή την είχε δώσει η Stoneheart. Ο GRRM διαβεβαίωσε ότι στο επερχόμενο ‘Winds of Winter’, η απέθαντη Stark θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο.

Αυτόν τον καιρό ο συγγραφέας ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του ‘Nightflyers’, της νέας σειράς που βασίζεται σε νοβέλα του. Το ‘Nightflyers’ θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από το Netflix μέσα στο 2018.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ξέρουμε τα τελευταία λόγια του Ned Stark και επισήμως
Game of Thrones: Τα γυρίσματα μαρτυρούν μια μεγάλη αντιπαράθεση
Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Όλα όσα ξέρουμε για τις 5 spin-off σειρές
Ο George R.R. Martin μαρτύρησε την 1η spin-off σειρά
9 απαραίτητα πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον 8ο κύκλο ‘GoT’
Ξέρουμε πού διαδραματίζεται η 1η σκηνή της πρεμιέρας (και εγκρίνουμε)
Έχουμε το πρώτο μεγάλο σπόιλερ του 8ου κύκλου ‘Game of Thrones’
Ο στρατός των White Walkers μόλις έγινε ακόμη πιο δυνατός
Η τύχη ενός βασικού συμμάχου των Stark θα συνεχίσει να αγνοείται