GAME OF THRONES

Κι αν ο Azor Ahai δεν είναι καν άνθρωπος; Αυτή η θεωρία του ‘GoT’ θα σε φρικάρει

Έχουμε άλλον έναν υποψήφιο σωτήρα του Westeros, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι άνθρωπος.

Την τελευταία φορά που μιλήσαμε για τον Πρίγκιπα της Προφητείας στο ‘Game of Thrones’, ο αριθμός των υποψηφίων ανερχόταν στους 9. Οι πιο προφανείς παίκτες εξακολουθούν να είναι ο Jon Snow και η Daenerys Targaryen, με την 7η σεζόν να ξεκαθαρίζει δια στόματος Missandei ότι η λέξη της προφητείας που μιλά για τον σωτήρα του Westeros, είναι ουδέτερη και δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε αρσενικό γένος.

Κάπου εδώ να τονίσουμε επίσης ότι μέχρι να ξεδιαλύνει μια και καλή το τοπίο μεταξύ Πρίγκιπα της Προφητείας και Azor Ahai, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση διαφορετικών προσώπων. Για το φρεσκάρισμα, υπενθυμίζουμε τις φράσεις που μας έχουν απασχολήσει περισσότερο:

“Αυτός είναι ο πρίγκιπας της προφητείας και δικό του είναι το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου”.

“Όταν το κόκκινο αστέρι ματώσει και το σκοτάδι μαζευτεί, ο Azor Ahai θα ξαναγεννηθεί ανάμεσα στον καπνό και το αλάτι για να ξυπνήσει τους δράκους από την πέτρα”.

Ο μεν Πρίγκιπας έχει γεννηθεί για να σώσει το Westeros, ο δε Azor Ahai έχει ξαναγεννηθεί για να το ξανασώσει όπως έκανε κάποτε κατά την πρώτη εισβολή των White Walkers. Επειδή οι διαφορές μεταξύ τους μοιάζουν πιο πολύ τεχνικές όμως, με τον πρώτο να είναι ο δημοφιλέστερος μυθικός χαρακτήρας στη Δύση του σύμπαντος του George R.R. Martin και ο δεύτερος στην Ανατολή, ας υποθέσουμε για λίγο ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο.

Ή μήπως δεν είναι καν άνθρωπος.

Σύμφωνα με τον χρήστη του Reddit Doobla98, o ήρωας δεν είναι καν άνθρωπος. Είναι ο Drogon. Η θεωρία είναι πως το μωρό της Daenerys που τελικά δεν γεννήθηκε στην 1η σεζόν, μετενσαρκώθηκε στον μεγαλύτερο – και αγαπημένο, ας μην κρυβόμαστε – δράκο της Khaleesi.

Πάμε για τις ενδείξεις:

1. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ

O Drogon γεννήθηκε κάτω από τον κόκκινο κομήτη. Ο κομήτης σηματοδότησε την επιστροφή του υπερφυσικού στο Westeros και στα βιβλία ήταν ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι συνδεόταν άμεσα με το comeback των δράκων. Να σημειωθεί ότι όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες που θα μπορούσαν να είναι το πρόσωπο της προφητείας, είχαν ήδη γεννηθεί ως τότε.

2. ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ

Το αυγό του Drogon, όπως και του Viserion και του Rheagal, εκκολάφθηκε όταν η Daenerys πέρασε μέσα από τη φωτιά που έκαψε τον κωματώδη Khal Drogo. Όσο για το αλάτι, αυτό θα μπορούσε να έχει προέλθει από τα δάκρυα της Dany.

3. Η ΑΝΑΣΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Η ανάσα του Drogon έχει αποδειχθεί ισχυρότατο όπλο. Μάλλον το πιο ισχυρό δυνητικά εναντίον των White Walkers. Για την ακρίβεια, οι θρύλοι του Westeros λένε πως οι δράκοι είναι φωτιά μετουσιωμένοι σε σάρκα. Η θερμότητα των συγκεκριμένων πλασμάτων είναι τόσο έντονη που τις κρύες νύχτες θα τα δεις να βγάζουν ατμούς. Ο Azor Ahai τώρα καθάριζε τους WW με το επικό του ξίφος, το Lightbringer. Η dragon fire λοιπόν, θα μπορούσε να είναι μια εκδοχή-μετενσάρκωση του Lightbringer.

Από την άλλη, υπάρχει ένα κομμάτι στην προφητεία που λείπει από τον Drogon και ενισχύει κάποιον άλλον.

Ο Azor Ahai τελειοποίησε το σπαθί του περνώντας το μέσα από τη Nissa Nissa, την αγαπημένη του που θυσιάστηκε για το καλό όλων. Ο Drogon απ’ όσο ξέρουμε δεν έχει βρει τη δρακουλίνα του. Άσε που σύμφωνα με κάποιες θεωρίες γνωστών Maesters και Septons του Westeros, δεν τη χρειάζεται καν. Βάσει των θεωριών αυτών, οι δράκοι δεν έχουν συγκεκριμένο φύλο και αναπαράγουν τα αυγά τους κατά βούληση.

Ξέρεις όμως ποιος σκότωσε την αγάπη του, αποκτώντας ένα φονικό όπλο από φωτιά μέσα απ’ τη διαδικασία;

Η Daenerys.

4. THE STALLION WHO MOUNTS THE WORLD

Υπάρχει και ένα έξτρα σκέλος μιας διαφορετικής προφητείας που συνδύασε ο Doobla98. Αυτήν του «stallion who mounts the world».

Ας θυμηθούμε τι λέει η θρησκεία των Dothraki:

“As swift as the wind he rides, and behind him his khalasar covers the earth, men without number, with arakhs shining in their hands like blades of razor grass.

Fierce as a storm this prince will be. His enemies will tremble before him, and their wives will weep tears of blood and rend their flesh in grief. The bells in his hair will sing his coming, and the milk men in the stone tents will fear his name.

The prince is riding, and he shall be the stallion who mounts the world.”

Ο Drogon είναι κυριολεκτικά όσο ταχύς είναι ο άνεμος. Σίγουρα σφοδρότερος από μια καταιγίδα. Εάν «ο πρίγκιπας που ιππεύει» τον άνεμο είναι Drogon, τότε θα είναι και το άτι που θα καβαλήσει τον κόσμο.

***

Τι πιθανότητες δίνεις;

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του Popcode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Όλοι οι υποψήφιοι Πρίγκιπες της Προφητείας
Game of Thrones: Ο στρατός των White Walkers μόλις έγινε ακόμη πιο φονικός
Αυτή η θεωρία για τον Night King θα σε πάρει με το μέρος του (αν δεν είσαι ήδη)