GAME OF THRONES

Τι δεν θέλουμε με τίποτα να συμβεί στο φινάλε του ‘Game of Thrones’

Σας παρακαλώ δεν θά'θελα.

Η 7η σεζόν του ‘Game of Thrones‘ έφτασε στο τέλος της και ούτε που καταλάβαμε πώς πέρασε και αυτή και το καλοκαίρι. Λίγο πριν το μεγάλο φινάλε κάνουμε ομαδικά αντιπροβλέψεις για όλα όσα δεν θέλουμε να δούμε να γίνονται αυτή τη Δευτέρα το ξημέρωμα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, δεν θέλουμε:

Να τη βγάλει πάλι καθαρή ο Littlefinger, ο Γιάννης Σαχανίδης

​Ακούστε, αυτό το αστειάκι έχει τραβήξει πολύ. Αυτός ο τύπος έχει πάψει να είναι σημαντικός εδώ και τουλάχιστον 2 σεζόν, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει στο endgame της ιστορίας. Απλά μας τρώει το χρόνο εκεί πέρα α ου μα μου, λόγια στη μια, λόγια στην άλλη, το γράμμα της Sansa από πόσες σεζόν πριν, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Φανταστείτε τον δηλαδή να έρχεται αργότερα αντιμέτωπος με κανέναν wight. Τι θα κάνει; Θα προσπαθήσει με την ήρεμη φωνούλα του να τον κάνει να στραφεί εναντίον των υπολοίπων; Σας παρακαλώ τώρα. Επιπλέον υποψιάζομαι πως απλά η Arya με τη Sansa τον δουλεύουν κανονικά ώστε και να τον ξεκάνουν και να του φάνε αναίμακτα τα στρατά. Δηλαδή αν πάει σε έβδομη σεζόν ο Littlefinger, θα είναι σαν αυτό το ανέκδοτο με τον Λεβαδειακό που κάθε χρονιά πέφτει και κάθε χρονιά στη Super League παίζει.

Να σκοτώσει ο Jaime την Cersei, o Πάνος Κοκκίνης

Καλό τέλος η Cersei, δεν παίζει να έχει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως σίγουρα υπάρχουν και χειρότερες εκδοχές εκεί έξω. Όπως η Cersie να αποδειχθεί ότι κατέχει την White Walker ‘τεχνογνωσία’ (τι ακριβώς είπαμε ότι είναι πλέον ο Mountain;) ή να μετατραπεί σε άξια Night Queen (με τη βοήθεια του Qyburn ή όχι, λίγη σημασία έχει). Οπότε δηλαδή στον ‘τελικό’ να έχουμε πόλεμο ζευγαριών (αν και επίσης δεν θέλω με τίποτα να δω το γελοίο & αιμομεικτικό ρομάντσο του Jon με την Δρακομάνα να πηγαίνει παρακάτω).

Το θέμα μου είναι ο Jaime. Δεν θέλω αυτός να τελειώσει την Mad Queen που αγαπάει από τα γεννοφάσκια του. Ακόμη και αν θα το κάνει από αγάπη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι που περιμένουν στη σειρά (εσένα κοιτάζω Tyrion) από άσβεστο μίσος. Δεν θέλω να σκοτώσει το αγέννητο παιδί του. Αν δηλαδή πρέπει ντε και καλά αυτό το επεισόδιο να έχει μια αδελφοκτονία, ας είναι μεταξύ Sansa και Arya (προφανώς με την βοήθεια της Brienne). Ή, ακόμη καλύτερα (για την ακρίβεια το περιμένω πως και πως) μεταξύ Mountain και The Hound.

Και όχι, ο Littlefinger δεν θέλω να πάει πουθενά. Ναι, η παρουσία του είναι άχρηστη. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα των παραγωγών που έχουν αναγκάσει τον καλύτερο ηθοποιό της σειράς να έχει περιοριστεί σε μια καρικατούρα που κάνει γκριμάτσες στις σκιές και προσπαθεί εδώ και χ σεζόν να κάνει την Sansa να του κάτσει.

Αν και φαντάζομαι ότι, για όλους μας, το χειρότερο του φινάλε είναι άλλο. Το να μην περάσουν δηλαδή οι White Walkers ούτε αυτή την φορά το τείχος. Τέτοιο βαριεστημένο ρυθμό σε στράτευμα έχουμε να δούμε από την εποχή του Λούφα και Παραλλαγή.

Να πάρει κι άλλες αποφάσεις ο Tyrion, η Ιωσηφίνα Γριβέα

ΤΡΕΜΩ. Μέχρι στιγμής οι ιδέες του μας έχουν στερήσει Dorne, Iron Islands, Highgarden, Casterly Rock και Viserion, επειδή στη μετα-GRRM εποχή οι παραγωγοί αποφάσισαν ότι ξαφνικά ο Tyrion δε γνωρίζει την αδερφή του και είναι λογικότατο να βλέπει ελπίδες διαπραγμάτευσης και παράδοσης εκεί που δεν υπάρχουν και δεν υπήρχαν ποτέ.

Τώρα που μαζεύονται στο Dragonpit θεωρητικά θα έχει όλο το ελεύθερο να κάνει αυτό που κάποτε ήξερε καλά, να πίνει και να γνωρίζει πράγματα, αλλά αυτή τη φορά, αλήθεια, ας μην ακούσει τίποτα κανένας.

Να ξημερώσει και να ‘ναι 2025, ο Ηλίας Αναστασιάδης

Η έβδομη σεζόν της σειράς πάει τόσο αφιονισμένα γρήγορα που σε λίγο θα βλέπουμε να τσακώνονται τα εγγόνια του Τζον Σνόου με τα εγγόνια εξ αιμομιξίας της Σέρσεϊ Λάνιστερ χωρίς να μας κάνει εντύπωση. Χορτάσαμε θέαμα, το GoT έγινε πρόδηλα και χωρίς ενοχές fan fiction, αλλά καλό είναι να μπει ένα φρένο. Μέσα σε έξι επεισόδια, λίγο πάνω από μισή παλιά κανονική σεζόν δηλαδή, πέθανε ένας δράκος, ο Τύριον όργωσε με τουρμπίνα την επικράτεια, τα κοράκια πετάνε με νίτρο, η Ολένα πέθανε, η Ολένα πάει, η Ελάρια Σαντ είδε την κόρη της να πεθαίνει αργά και βασανιστικά μπροστά της (ωπ, να και κάτι που συνέβη αργά φέτος) και σίγουρα ξεχνάω δεκατέσσερις χιλιάδες πράγματα που συνέβησαν σε περίπου πέντε ώρες καθαρού χρόνου. Ε, ΟΚ, κατανοώ, σίζον φινάλε είναι, πρέπει να συμβεί κάτι για να περιμένουμε την τελευταία σεζόν. Αυτό που δεν θέλω είναι να συμβούν όλα. Να τελειώσει δηλαδή όλο το δράμα και του χρόνου να ασχολούμαστε με ανασχηματισμούς και υπουργεία. Με άλλα λόγια, δεν θέλω να γίνει ό,τι έγινε στη μέση της πρώτης σεζόν του The Bridge του αμερικάνικου. Να υπάρχει νόημα και για την επόμενη σεζόν. Αυτά από εμένα, καλό φινάλε να έχουμε και παρακαλώ, ποτέ ξανά τον Αύγουστο.

Να μην πεθάνει πάλι κανείς, η Ναστάζια Καπέλλα

Θέλω ένα σημαντικό, unexpected θάνατο, που να με πληγώσει επιτέλους. Θέλω να κλάψω, όπως έκλαψα για τον Khal Drogo, για το Red Wedding, για την Ygritte. Ποντάρω στη Sansa, αν και ο Θοδωρής Δημητρόπουλος με έπεισε ότι είναι πολύ σημαντική για να πεθάνει τώρα. Valar Morghulis δηλαδή πια, δεν γίνεται. Επίσης δεν θέλω το ειδύλλιο Jon-Daenerys να μείνει μόνο στα χαρτιά, αλλά τον θάνατο τον αποζητώ πιο πολύ. Για το ειδύλλιο έχουμε καιρό.

Να την γλιτώσει ο Euron, ο Γιάννης Μπαϊρακτάρης

Από τη στιγμή που άρχισε να νομίζει ότι είναι ο μίστερ ‘γαμάτος’ του Westeros, έχει γίνει από τους πιο αντιπαθητικούς χαρακτήρες της σειράς. Είναι τέρμα εριστικός, ψυχοπαθής και δε θα του συγχωρήσω ποτέ το ότι σκότωσε με τέτοιο τρόπο τα αγαπημένα ‘φιδάκια’. Μακάρι να μην βγάλει αυτή τη σεζόν και να πάει από το χέρι του Θίον. Έστω και κατά λάθος (εδώ που τα λέμε, μόνο έτσι θα μπορούσε να τον σκοτώσει ο Θίον). Πολύ φοβάμαι ωστόσο, ότι θα πρέπει να τον υποστούμε κι άλλο.

ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ Η SANSA, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Ναι, ξέρω έχει τραβήξει πολλά. Έχασε από μικρή τον πατέρα της, παντρεύτηκε τον Jofrey, την βασάνισε ο Ramsey, αλλά διάολε ποιος χαρακτήρας δεν έχει τραβήξει πολλά σε αυτή τη σειρά; Κάθε επεισόδιο που η Sansa παραμένει ζωντανή είναι ύβρις για το Westeros, για το GoT και για όλη την ανθρωπότητα. Το κοριτσάκι απλώς δεν μπορεί. Δεν είναι ικανό για τίποτα άλλο πέρα από το να νιαουρίζει αντί να μιλάει και να τα χει καλά με τον φανερό πλεόν πόθο της, τον Litllefinger. Ας πεθάνει αργά και βασανιστικά το συντομότερο δυνατό, ο Euron θα ήταν ένας ενδιαφέρον τύπος να την αποτελειώσει, πριν τα κάνει όλα μαντάρα στον Βορρά.  Ό,τι άλλο και να (μη) συμβεί στη σειρά είμαι ικανοποιημένος.

ΥΓ: Είχα μείνει στο τέλος της 4ης σεζόν και αφού είδα τη σκηνή με το δράκο που τον πήραν τα ζόμπι στο Facebook, κάτι ξύπνησε ξανά μέσα μου και είδα 26 επεισόδια σε 4 μέρες για να καλύψω το κενό. Κάπου εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σκηνοθέτες της σειράς, στον Lord of the Light και στον Faceless God που με αξίωσαν να δω αυτή τη σκηνή:

 

Να κρατήσει πολύ ώρα, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε πέρσι, θα ξαναδώ και φέτος το τελευταίο επεισόδιο της σεζόν, μόλις δηλαδή το δεύτερο επεισόδιο ‘Game of Thrones’ το οποίο θα έχω δει στη ζωή μου. Ένα κύκλο μετά, χωρίς να έχω διαβάσει/δει το παραμικρό πέραν random πληροφοριών στα social, θα παρακολουθήσω το season finale για να γράψω review ως άσχετος. Ελπίζω λοιπόν να μην κρατήσει πολύ, γιατί φοβάμαι ότι θα βαρεθώ και θα μπερδευτώ, δεν θα συγκρατήσω ονόματα και φάτσες και θα δυσκολευτώ να γράψω την κριτική μου. Μακάρι να σκοτωθούν όλοι τώρα που το σκέφτομαι (αυτό πάνω-κάτω δεν γίνεται συνήθως;), για να γίνει όσο πιο απλό γίνεται.

ΚΑΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES

Game of Thrones: Συνάντηση κορυφής στο trailer του τελευταίου επεισοδίου
Οι 10 πιο ψηλοί ηθοποιοί του ‘Game of Thrones’
Game of Thrones, ‘Beyond the Wall’: Suicide Squad
Game of Thrones: Οι 7 απαραίτητες θεωρίες που πρέπει να ξέρεις