WESTWORLD

Τι σχέση έχει το ‘Westworld’ με το gaming σήμερα;

Το νέο featurette του HBO για το νέο του χιτ εμβαθύνει σε πράγματα που ίσως να μην έχεις σκεφτεί.

Μόνο δύο επεισόδια μετά την πρεμιέρα του ‘Westworld’, η νέα σειρά του HBO συζητιέται ήδη πολύ, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε ακόμα σε φάση συστάσεων. Γι’ αυτό και το δίκτυο μας βάζει βήμα-βήμα στον κόσμο του σόου, με βίντεο που συμπληρώνουν το σύμπαν του πάρκου και αποσαφηνίζουν τους σκοπούς του.

O κόσμος του πάρκου είναι τεράστιος και έχει πολλά περισσότερα να μας πει για την ανθρωπότητα έξω από αυτό, όπως για παράδειγμα για την πορεία της επιστήμης στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και τις επιπτώσεις του εξελιγμένου gaming που βιώνουμε ήδη.

Τα ανδροειδή από τη μία πλευρά είναι το κολπάκι της σειράς, αλλά για μένα αυτό που κάνει είναι να εξερευνά κάτι που κάποιοι άνθρωποι πολύ εξυπνότεροι από μένα λένε ότι συμβαίνει ήδη.

Τάδε έφη ο J.J. Abrams, ένας από τους παραγωγούς της σειράς, για να συμπληρωθεί από τον Jeffrey Wright που υποδύεται τον Bernard Lowe, τον κατασκευαστή των ρομπότ, με μία ανώμαλη προσγείωση στο παρόν μας. “Ο Stephen Hawking, o Bill Gates, o Eon Musk έχουν εφιάλτες για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης”.

Προς το παρόν βέβαια δεν έχουμε τέτοιου τύπου ρομπότ, αλλά με τεχνητή νοημοσύνη ζούμε καθημερινά και μάλιστα την έχουμε και στην τσέπη μας σε μορφή smartphone. Δε σταματάμε όμως εκεί, όπως σχολιάζει ο δημιουργός της σειράς Jonathan Nolan.

“Δημιουργούμε πράγματα που είναι αρκετά έξυπνα ώστε να μπορούμε να τα εκμεταλλευόμαστε και να πάρουμε ευχαρίστηση απ’ αυτά, αλλά όχι τόσο έξυπνα ώστε να αισθανόμαστε άσχημα όταν τα κλείνουμε. Αν παίζεις με το XBox σου και επικοινωνείς με virtual χαρακτήρες, δεν το σκέφτεσαι καν όταν πατάς το off”. 

Αυτά και περισσότερα συζητούν συντελεστές και ηθοποιοί στο παρακάτω βίντεο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 15 ερωτήσεις που έχουμε μετά την πρεμιέρα του ‘Westworld’
Μα καλά, ‘Westworld’ χωρίς Γιουλ Μπρίνερ γίνεται;