ΦΑΓΗΤΟ

Πόσα burger μπορείς να φας;

Μετά τα hot dog ήρθε η ώρα των burger. Η ομάδα του ONEMAN πήγε στα Goody's και τα σαγόνια πήραν φωτιά.

Ο σοφός λαός λέει “αν δεις ότι δεν χορταίνεις, σταμάτα”. Αλλά εδώ στο ONEMAN δεν καταλαβαίνουμε από γνωμικά όσον αφορά το φαγητό. Κι όπως απέδειξε περίτρανα η μάχη του hot dog, υπάρχουν μερικοί πολύ δυνατοί παίκτες στην ομάδα.

Γι’ αυτό και ήταν πολύ μεγάλη μας χαρά που τα Goody’s ανέλαβαν να στεγάσουν την μάχη του burger. Όχι μόνο να στεγάσουν την μάχη αλλά να παρέχουν και τα “πολεμοφόδια”. Οι κανόνες ήταν λίγο διαφορετικοί από την άλλη φορά. Χρόνος δεν υπήρχε, όριο ήταν τα 7 burger, γι’ αυτό και βρήκαμε έναν άλλο τρόπο για να κάνουμε πιο δύσκολη και ενδιαφέρουσα τη μάχη.

Τα My Burger των Goody’s σού δίνουν την ευκαιρία να φτιάξεις το δικό σου burger κατά το δοκούν. Να διαλέξεις μέγεθος στο μπιφτέκι – από το μικρό My Funky και το νορμάλ My Classic στο πολύ χορταστικό My Extreme – και να προσθέσεις ό,τι υλικό και sauce βάλεις στο μυαλό σου. Το πώς γίνεται “My” αυτό το burger είναι πολύ απλό μιας και θα δεις τη φωτογραφία σου να τυπώνεται πάνω στη συσκευασία του burger που θα φτάσει στα χέρια σου.

 

Αυτή η διαδικασία λοιπόν ήταν πολύ βολική και ωραία για τον διαγωνισμό μας. Και για να ανεβάσουμε λίγο το επίπεδο δυσκολίας, ξεκινήσαμε από μεγάλο μπιφτέκι με πολλά υλικά και καταλήξαμε σε πολύ απλά και σκέτα burger. Η σειρά παραγγελίας των burger πήγε ως εξής:

My Extreme με 7 υλικά (max 2 σως) —> My Classic με 6 υλικά (max 2 σως) —> My Funky με 5 υλικά (max 2 σως) —> My Funky με 4 υλικά (max 2 σως) —> My Funky με 3 υλικά (1 σως) —> My Funky με 2 υλικά (1 σως) —> My Funky με 1 σως.

Άλλοι δεν είχαν στο μυαλό τους τη μάχη και είπαν απλά να ευχαριστηθούν το burger βάζοντας onion rings, bacon, μανιτάρια και άλλα μπελαλίδικα υλικά. Οι πιο έμπειροι έπαιξαν με μαρούλι, ντομάτα, πίκλα και κρεμμύδι. Γιατί ο σκοπός ήταν ένας. Να φτάσουν όλοι μέχρι το τέλος.

Μη φανταστείς όμως ότι ήταν πολλοί αυτοί που έφτασαν μέχρι τέλους. Πάμε να δούμε ποιοι εννέα πήραν μέρος στη μάχη του burger…

Οι διαγωνιζόμενοι

Οι διαγωνιζόμενοι 

Κι η μάχη ξεκινά…

 

Εφ’ όσον δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός, οι διαγωνιζόμενοι ήταν σχετικά χαλαροί. Και λέω σχετικά γιατί όσο πέρναγε η ώρα τα πράγματα γίνονταν πιο σοβαρά.

Ο πρωταθλητής των hot dog, Στέφανος, δεν είχε χρόνο για χάσιμο.

 

Ο Ηλίας είχε αποφασίσει ότι δεν θα βγει και αυτή τη φορά τελευταίος και η προσπάθεια ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.

 

Την ίδια ώρα ο Πάνος έπαιρνε δυνάμεις από την κοακόλα για να συνεχίσει το έργο του.

Ο Δημήτρης σημείωνε την πρόοδό του με το κινητό του.

 

Κι ενώ ο πρώτος γύρος με τα πρώτα δύο burger βρήκε αρκετούς μέσα στο παιχνίδι, στο τέλος του δεύτερου γύρου πολλοί παρέδωσαν τα όπλα. Άλλοι ανήμποροι να συνεχίσουν και άλλοι συνειδητά.

 

Όπως δήλωσε άλλωστε ο Μάνος μετά το τέταρτο burger: “Μπορώ σίγουρα να φάω άλλο ένα, θα κατάφερνα και το έκτο, πολύ δύσκολα θα έφτανα στο έβδομο αλλά σε δυο μέρες θα γίνω πατέρας, οπότε θα σταματήσω”. Για την ιστορία ο Μάνος έγινε πατέρας, πανηγυρίζει ο κόσμος.

Οι φιναλίστ

 

Αυτοί (Θοδωρής, Στέφανος, Χρήστος και Στέλιος) είναι οι τέσσερις που έφτασαν στον τελικό και παρήγγειλαν και το πέμπτο και το έκτο και το έβδομο burger. Όλα My Funky, όλα με λίγα υλικά. Αλλά μόνο τρεις έφτασαν μέχρι και το έβδομο.

Ο Θοδωρής Δημητρόπουλος έτρωγε με μανία…

 

αλλά λύγισε μετά το πέμπτο burger. Και άφησε τους υπόλοιπους τρεις να κάνουν προμενάδα μέχρι και και το έβδομο.

 

Η τελική κατάταξη του διαγωνισμού

 

και γραπτώς για τα πρακτικά…

7 burger: Στέφανος Τριαντάφυλλος, Χρήστος Χατζηιωάννου, Στέλιος Χαρτζουλάκης

5,5 burger: Θοδωρής Δημητρόπουλος

4 burger: Δημήτρης Βάσσος, Μάνος Μίχαλος

3 burger + μια μπουκιά: Πάνος Βελαχουτάκος

3 burger: Ηλίας Αναστασιάδης

Η μάχη στα Goody’s Παγκρατίου όπως θα είδες ήταν πολύ σκληρή και πλέον η ομάδα του ONEMAN αναζητά νέο είδος φαγητού να διαγωνιστεί. Στο τραπέζι έχουν πέσει μέχρι τώρα ιδέες για πίτσα, για εκλεράκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Μέχρι το επόμενο…