ΦΑΓΗΤΟ

Η ‘Καυτή Πατάτα’ που όλοι θέλουν να κρατήσουν στα χέρια τους

Κουμπίρ, jacked potato, αχνιστή πατάτα στο τζάκι. Όπως κι αν το πεις, όπου κι αν το έχεις δοκιμάσει η ψητή πατάτα ήρθε στην Κολοκοτρώνη για να πάει το θέμα street food σε άλλο επίπεδο.

Θυμάμαι πριν μερικά χρόνια είχα βρεθεί στην Πόλη μου είχαν υποσχεθεί αυθεντικό street food που δεν είχα ξαναπάει. Με πήραν από το χέρι μερικοί ντόπιοι και με οδήγησαν στο Ortakoy. Εκεί κάτω από την γέφυρα του Βοσπόρου, με τα φώτα να παίζουν κάνοντας τρελούς σχηματισμούς στην γέφυρα παρήγγειλα το πρώτο μου kumpir. Καυτή πατάτα ανοιγμένη και δουλεμένη με λίγο βούτυρο και τυρί ενώ από πάνω είχαν θρονιαστεί υλικά που μου μιλούσαν στην βιτρίνα. Δεν θυμάμαι τι είχα βάλει σε αυτό το πρώτο kumpir που έφαγα στην ζωή μου αλλά θυμάμαι ότι είχα ενθουσιαστεί με την γεύση. Αρκετά χρόνια μετά ήρθε η ώρα να ξαναδοκιμάσω την ίδια υπεργαμάτη γεύση στο κέντρο της Αθήνας. Μην σου πω ότι ήταν λίγο καλύτερη αυτή την φορά.

 

Για όσου ξέρουν τι είναι το Kumpir ή έχουν δοκιμάσει κάτι παρόμοιο στο Λονδίνο φαντάζομαι αντιδράσεις ίδιες με εκείνες όταν πήραμε το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ το 87’ στο άκουσμα της είδησης ότι άνοιξε κάτι τέτοιο στην Αθήνα. Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ένιωσαν όταν δοκίμασαν πρώτη φορά. Εγώ πάντως καθώς έβλεπα τον Άγγελο να μου φτιάχνει την δικιά μου πατάτα θυμάμαι ότι οι σιαλογόνοι αδένες μου είχαν υπερδιεγερθεί και είχα γουρλώσει τα μάτια. Ήταν σα να βρίσκομαι σε ένα κενό αέρος και το μόνο που άκουγα ηταν την σπάτουλα που τοποθετούσε τα υλικά από πάνω. Καλαμπόκι, πιπεριά, μανιταροζαμπονοσαλάτα και μπέικον πάνω από την πατάτα με το τυρί και το βούτυρο. Όλα μαζί άχνιζαν και με προσκαλούσαν σε μια πραγματική κολασμένη γιορτή ουρανίσκου. Και έτσι ακριβώς έγινε. Σε κάθε μπουκιά ήταν σαν πάσχα στο Βροντάδο και πρωτοχρονιά στην Νέα Υόρκη.

 

Ο Άγγελος μου έδωσε με ένα τσιπ πατάτας που έχει για ντεκόρ να δοκιμάσω μερικά ακόμα καλούδια ου υπήρχαν στην βιτρίνα. Πρώτα δοκίμασα το Ezme της Deniz. Λίγο καυτερό, αρκετά δροσερό, πολλάν καταπληκτικό. Για να μην σε αφήσω με απορίες η Deniz είναι η γυναίκα του Άγγελου που την γνώρισε στην Πόλη όταν είχε πάει για να δουλέψει. Είναι ανατολίτισσα και όπως καταλαβαίνεις ότι απλά πιάνει το χέρι της αλλά κάνει μαγικά. Όλες οι sauce περνάνε από τα χεράκια της, όπως εκείνη η εκπληκτική καροτοσαλάτα με το καρύδι που η δροσιά της δεν συγκρίνεται με καμίας άλλης. Γενικά αν δεν το έχεις καταλάβει όλες οι επιλογές είναι εξαίσιες με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να διαλέξεις. Για αυτό υπάρχουν και οι έτοιμες επιλογές με το Ceasar’s, το greeke’s και το anatolian να αποτελούν ναυαρχίδες. Βέβαια αν έχεις ξενυχτίσει και θες κάτι να σε “πιάσει” τότε παίρνεις το super combo και έχεις ξεμπερδέψει. Η κοπέλα σου πάλι θα προτιμήσει το healthy.

 

Η “καυτή πατάτα” είναι ανοιχτή από το πρωί και σερβίρει εκτός από αυτό το εξαίσιο έδεσμα και καφέ. Αν δουλεύεις τριγύρω, κάνει και delivery και προσεχώς να την περιμένεις και σε άλλες γωνίες της Αττικής. Μην διστάσεις να δοκιμάσεις αν δεν έχει φάει ποτέ. Και θα σου πω και κάτι ακόμα που ίσως να είναι υπερβολή αλλά ισχύει και με το παραπάνω. Ήταν το καλύτερο kumpir που έχω φάει ποτέ. Άσε που τρώγεται ακόμα και το εξωτερικό μέρος της πατάτας αφού έχει διπλό και τριπλοπλυθεί. Δοκίμασε και θα καταλάβεις.

Καυτή Πατάτα Κολοκοτρώνη 37, Αθήνα facebook | foursquare