MASTERCHEF 5

MasterChef 5: Οι 3 ανησυχητικές στιγμές της πρώτης ημέρας

Κλίκες, τσακωμοί και ερωτικά ειδύλλια από την πρώτη ημέρα του MasterChef; Μάλλον, κάτι πάει λάθος.

Μετά από δεκάδες auditions και πολλούς παίκτες, που πάλεψαν για την άσπρη ποδιά και μια θέση στο σπίτι του MasterChef 5, η φετινή 24άδα συμπληρώθηκε. Έτσι, το βράδυ της Δευτέρας (15/2) είδαμε για πρώτη φορά τη νέα φουρνιά των επίδοξων Master Chefs να διαγωνίζεται σε μια Mystery Box δοκιμασία, με τη Μαργαρίτα να ανοίγει πρώτη τον δρόμο των νικών για φέτος.

Όπως είχαμε σημειώσει από την πρεμιέρα κιόλας του φετινού MasterChef, αυτό που μας είχε προβληματίσει είναι ότι η πέμπτη σεζόν του ριάλιτι μαγειρικής έχει εστιάσει αρκετά στο κομμάτι του ριάλιτι. Σε πολλές auditions είδαμε παίκτες να εξιστορούν τις δυσκολίες της ζωής τους μπροστά στους κριτές, όμως στην πρώτη επίσημη ημέρα των διαγωνιζόμενων στο σπίτι του MasterChef, τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν.

Μετά την κόντρα της Ηρώς με τη Λία, που ξέσπασε λίγα λεπτά μετά την είσοδο των παικτών στο σπίτι και προβλήθηκε στο επεισόδιο της Παρασκευής (12/2), δυστυχώς σε αυτό της Δευτέρας είδαμε κάποιους διαλόγους, που μόνο «μαγειρικούς» δεν τους λες.

«Ποιον λέτε να διώξουμε πρώτο;»

Το επεισόδιο ξεκίνησε, δείχνοντάς μας τα πρώτα πλάνα από το πρωινό ξύπνημα των παικτών στο σπίτι του MasterChef. Ήδη είχαν σχηματιστεί κάποιες παρέες από το προηγούμενο βράδυ, μιας και οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να επιλέξουν το δωμάτιό τους. Έτσι, σε ένα από τα πλάνα βλέπουμε τον Πάνο και τον Ιωάννη (που αμέσως έγιναν φίλοι), να συζητούν με τη Μαρίνα στο μπαλκόνι, με την τελευταία να τους ρωτά μεταξύ σοβαρού και αστείου, «ποιον λέτε να διώξουμε πρώτο;». 

Στο επόμενο πλάνο βλέπουμε τον Ιωάννη μπροστά στην κάμερα, να απαντά στην ερώτηση της Μαρίνας. «Σίγουρα δεν θα είναι ο Πάνος, η Μαρίνα, εγώ και η Μαρία». Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν μέχρι στιγμής πάντως, φαίνεται πως η πρώτη κλίκα του παιχνιδιού έχει ήδη σχηματιστεί και αποτελείται από τον Ιωάννη, τον Πάνο, τη Μαρίνα, τον Διονύση, τη Μαρία και τον Κωστή. Παίκτες, οι οποίοι από την πρώτη κιόλας ημέρα ήρθαν πιο κοντά και φαίνεται πως ήδη σκαρώνουν το «σχέδιό» τους για τη συνέχεια του παιχνιδιού.

Κάπου εδώ να σημειωθεί πως στο βιογραφικό του, μπαίνοντας στο παιχνίδι, ο Ιωάννης τόνιζε πως δήλωσε συμμετοχή στο MasterChef 5 για τρεις βασικούς λόγους: για την πρόκληση, το διαγωνιστικό κομμάτι και την ίντριγκα. Επίσης, μπήκε για να γίνει, όπως λέει ο ίδιος, ο «αρχηγός της αγέλης». Λέτε να βρήκαμε τον πρώτο villain του φετινού παιχνιδιού;

 

«Μου πήγε κόντρα ο Ιωαννίδης»

Μία από τις πιο εκνευριστικές στιγμές στο πρώτο επεισόδιο, συνέβη λίγο μετά τη γευστική δοκιμή, που έκαναν οι κριτές στο πιάτο του Πάνου. Ο 28χρονος παίκτης τούς ετοίμασε γλυκιά τάρτα με ρύζι, κρέμα μασκαρπόνε με λευκή σοκολάτα, αρωματισμένη με yuzu, ωστόσο όπως παρατήρησαν οι κριτές, το ρύζι στο πιάτο του ήταν άβραστο. Ο Πάνος Ιωαννίδης, ως μετρ του ρυζιού, μίλησε σκληρά στον παίκτη, κάτι που φάνηκε πως δεν του άρεσε καθόλου. «Δεν είναι εντελώς άβραστο για εμένα», σχολίασε ο ίδιος πριν αποχωρήσει με το πιάτο του, για να επιστρέψει στον πάγκο του.

Γυρίζοντας στη θέση του, αντί να δεχθεί την κριτική που του έγινε, άρχισε να γελάει, λέγοντας στους φίλους του στη γαλαρία τι ακριβώς συνέβη. «Γενικά με ξεφτίλισε μπροστά. Μου έλεγε κάτι μ*λακίες και τέτοια», τον ακούμε να λέει στον Ιωάννη, με τον τελευταίο να του απαντά «θες να τον δείρουμε;», κάνοντας πλάκα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πάνος απείλησε πως αν βγει προτεινόμενος για αποχώρηση, δε θα παλέψει καν και θα αποχωρήσει, θεωρώντας τον εαυτό του αδικημένο. Μήπως κάπου να ηρεμήσει λίγο;

«Βλέπω να τον κάνω μπαούλο»

Σαν πολλά «εξωμαγειρικά» να συγκεντρώθηκαν στο πρώτο επεισόδιο του MasterChef 5, δε νομίζεις; Το τρίτο και ίσως πιο ανησυχητικό από όσα ακούσαμε, λοιπόν, ήταν η ατάκα του (ποιου άλλου;) Ιωάννη, την ώρα που Στέφανος κλήθηκε από τους κριτές να πάει μπροστά τους το πιάτο του. Για κάποιο λόγο, που ακόμη δεν έχουμε δει μπροστά στις κάμερες, ο Ιωάννης φάνηκε πολύ εκνευρισμένος με τον συμπαίκτη του, πετώντας μάλιστα και μια απειλητική ατάκα.

«Να φύγει από εκεί πέρα, γιατί βλέπω να τον κάνω μπαούλο. Και μη μου το παίζει εμένα φουσκωτός. Να μην πηγαίνει εκεί να κάνει κοψίματα, γιατί πολύ χώνεται στο Μαράκι», ακούμε να λέει στην παρέα του στους πίσω πάγκους. Το ότι αναφέρεται στη Μαρία ίσως να μην είναι τυχαίο, βέβαια, μιας και όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου, ο παίκτης έχει έρθει αρκετά κοντά με τη Μαρία, δημιουργώντας το πρώτο ερωτικό ειδύλλιο του παιχνιδιού. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει, απ’ ότι φαίνεται, και ο φίλος του Διονύσης, ο οποίος έρχεται κοντά με την Ανούς.

Ρε παιδιά, η μαγειρική πού είναι μέσα σε όλα αυτά; Μήπως την έχει ξεχάσει κάποιος ακόμη μέσα στην ντουλάπα;