ΡΟΛΟΙ

To Chronomat GMT της Breitiling κυκλοφορεί σε νέο, πιο βολικό μέγεθος

Με νέα κάσα, 40 χιλιοστών και νέο μηχανισμό φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα best sellers της εταιρείας.

Το 2020 επανακυκλοφόρησε η σειρά Chronomat από την Breitling και έγινε αμέσως επιτυχία. Ωστόσο, κάτι έλειπε. Μεταξύ των τεράστιων χρονογράφων με τις κάσες των 44 χιλιοστών και των γυναικείων μοντέλων στα 32 χιλιοστά, υπήρχε ένα κενό. 

Αυτό έρχεται να καλύψει φέτος το καινούργιο 40mm Chronomat Automatic GMT, ένα ταξιδιάρικο ρολόι που δεν κυκλοφορεί μόνο με ένα νέο μέγεθος, αλλά φορά και νέο μηχανισμό.

Διατηρεί τα χαρακτηριστικά της σειράς Chronomat, όπως το μπρασελέ σε στυλ rouleaux και την κορώνα σε στυλ «κρεμμύδι» (χάρη στο σχήμα του αυλακωτού της θόλου που επιτρέπει καλύτερο άγγιγμα), ενώ είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό και στεγανό σε βάθος 200 μέτρων.

Τα διακριτικά χρώματα στο καντράν – μαύρο, μπλε, πράσινο, ανθρακί και λευκό- σε συνδυασμό με ατσάλινη κάσα και μπρασελέ, ταιριάζουν με κάθε γκαρνταρόμπα.

Η Breitling τοποθέτησε στη στεφάνη μια 24ωρη κλίμακα στους ίδιους χρωματικούς τόνους με το καντράν για να αφήσει τον κόκκινο δείκτη του GMT να ξεχωρίσει.

Πέρα όμως από το στυλ, που δεν έρχεται με πολλές αλλαγές, υπάρχει η πιο σημαντική, αυτή που συμβαίνει στην καρδιά του ρολογιού: Κινείται πλέον από τον μηχανισμό Caliber 32 GMT της εταιρείας, που προσφέρει 42 ώρες αυτονομία κουρδίσματος και βεβαίως τις κλασικές ενδείξεις συν αυτή μιας δεύτερης ζώνης ώρας. Είναι ένας μηχανισμός που βασίζεται στο 2893-2 της ΕΤΑ, τον πιο αξιόπιστο στο είδος του στην αγορά.

To Chronomat GMT της Breitiling κυκλοφορεί σε νέο, πιο βολικό μέγεθος

Με μια αρκετά ανταγωνιστική τιμή για την κατηγορία του (κάτω από 6.000 ευρώ) είναι ένα ατσάλινο ρολόι που προσφέρει εντυπωσιακή γκάμα στα χρώματα του καντράν και άρα μπορεί να προσελκύσει πολλά διαφορετικά κοινά και να καθιερωθεί ως ένα από τα best sellers της εταιρείας.