ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
BUZZ

Οι αντιδράσεις για την απόλυση του Γιοβάνοβιτς δεν ήταν καθόλου ψύχραιμες

Το ξαφνικό διαζύγιο με τον Σέρβο προπονητή δεν ήταν το χριστουγεννιάτικο δώρο που περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού.

Την ώρα που οι περισσότεροι έτρωγαν το πρωινό τους (ό,τι έμεινε από τα οικογενειακά τραπέζια των προηγούμενων ημερών δηλαδή), έφτασαν στη χώρα μας με τη βοήθεια του ίντερνετ οι πρώτες πληροφορίες που, όπως και να το κάνουμε, έμοιαζαν αστείες.

Οι πληροφορίες αυτές, έκαναν λόγο για συμφωνία του Φατίχ Τερίμ με τον Παναθηναϊκό σε μία χρονική περίοδο που στην καλύτερη των περιπτώσεων, ήταν «άκυρη». Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος, φυσικά, είχε ονοματεπώνυμο: Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αν κάποιος είχε τα «κλειδιά της ομάδας» όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Ελλάδα, ήταν ο Σέρβος προπονητής που εκτός από την εμπιστοσύνη του Γιάννη Αλαφούζου, απολάμβανε και αυτή των φιλάθλων. Τελικά, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, η εμπιστοσύνη του πρώτου στο πρόσωπο του Γιοβάνοβιτς έμοιαζε πλέον με το κουτί των μελομακάρονων μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Όλοι ξέρουμε ότι είναι άδειο.

Τα «αστεία» δημοσιεύματα από την Τουρκία σταδιακά άρχισαν να επιβεβαιώνονται. Ο ίδιος ο Φατίχ Τερίμ, μάλιστα, δήλωσε πως έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Λίγες ώρες μετά, έγινε επίσημο. 

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο προπονητής που έβαλε για τα καλά τον Παναθηναϊκό ξανά στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αποτελεί παρελθόν. Οι αντιδράσεις από την πλευρά των φίλων του Παναθηναϊκού, όπως ήταν λογικό, δεν ήταν και τόσο ψύχραιμες.

 

Σε λίγες ώρες από τώρα, ο «Αυτοκράτορας», θα φορέσει την πράσινη φόρμα του και θα κάνει την πρώτη του προπόνηση κλείνοντας ουσιαστικά ένα σημαντικό -από πολλές απόψεις- κεφάλαιο 2,5 χρόνων.

Η προπονητική αξία του Φατίχ Τερίμ είναι γνωστή, μένει να φανεί αν θα «κουμπώσει» στον οργανισμό του Παναθηναϊκού όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μέχρι τότε, η πικρία των φιλάθλων του Παναθηναϊκού μοιάζει δικαιολογημένη.