ΣΙΝΕΜΑ

Ο Guillermo del Toro μαζεύει τους Avengers του για το ‘Nightmare Alley’

Από τον Bradley Cooper μέχρι την Cate Blanchett, το καστ που διαμορφώνεται στη νέα του ταινία είναι αδιανόητο.

Το ‘Nightmare Alley’, η επόμενη ταινία στου οσκαρικού πια Guillermo del Toro το βιογραφικό, βασίζεται σε ομώνυμο βιβλίο του William Lindsay Gresham από το 1946 και αφορά δύο αντίπαλους απατεώνες πνευματιστές σε ένα καρναβάλι. Το μυθιστόρημα εξερευνά τις πιο σκοτεινές πτυχές της showbiz και τις μακιαβελικές φιγούρες της. Δεν έχει δηλαδή τέρατα με την παραδοσιακή έννοια που μας έχει συνηθίσει ο del Toro, αλλά μια χαρά τέρας μπορεί να γίνει ο άνθρωπος κι από μόνος του. Τον βάζεις και σε καρναβάλι και ο δημιουργός μπορεί να υφάνει το ανατριχιαστικό, νουάρ παραμύθι του.

Σε αυτό έχει κλειδώσει ήδη όπως ακούγεται ο Bradley Cooper για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ σύμφωνα με το Variety σε συζητήσεις είναι και η Cate Blanchett. Και επειδή δεν χρειάζεται να αρκεστείς σε ένα-δυο μεγάλα ονόματα όταν μπορείς να έχεις κυριολεκτικά όλα τα ονόματα, να και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που είναι σε διαπραγματεύσεις για να συμμετέχουν στο καστ βάσει ρεπορτάζ του Collider: Toni Collette, Willem Dafoe, Rooney Mara, Richard Jenkins, Ron Perlman, Michael Shannon. Οι τρεις τελευταίοι κιόλας έχουν ήδη συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη, με τον Jenkins να έχει υποψηφιότητα για Β΄Ανδρικό σε ταινία του δημιουργού (Shape of Water).

Κάποια στιγμή είχε μπει και ο Leonardo DiCaprio στην κουβέντα, αλλά ας μην είμαστε και πλεονέκτες. Η παραγωγή του ‘Nightmare Alley’ αναμένεται να ξεκινήσει είτε αυτό το φθινόπωρο, είτε στις αρχές του 2020.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ AVENGERS TOY DEL TORO:

O Michael Shannon είναι έτοιμος να παίξει με τους καλύτερους
Richard Jenkins: «Θα έκανα με τον Guillermo del Toro όσες ταινίες ήθελε»