NETFLIX

Το ‘Between two Ferns: The Movie’ είναι μια ταινία με μέτριο γέλιο

Το μέτρον όμως είναι άριστον σύμφωνα με γνωστό γνωμικό.

Το πρώτο επεισόδιο ‘Between two ferns’ με παρουσιαστή τον Ζακ Γαλιφιανάκη ανέβηκε το 2008 στη διαδικτυακή κωμική πλατφόρμα Funny or Die. Μέχρι το 2014 έβγαιναν κάθε χρόνο 3-4 ολιγόλεπτα πάντα πολύ επιτυχημένα επεισόδια. Μετά ο Ζακ Γαλιφιανάκης θέωρησε ότι η εκπομπή είχε κάνει τον κύκλο της, γι’ αυτό και έβγαλε μόνο ένα ακόμα επεισόδιο το 2016 με την υποψήφια τότε Hillary Clinton και ένα ακόμα το 2018 με τον Jerry Seinfeld και την Cardi B. Αν και λοιπόν η εκπομπή υπάρχει από το 2008, τα επεισόδιά της είναι μόλις 22.

Το φόρματ της εκπομπής είναι πάντα το ίδιο. Δύο καρέκλες, δύο φτέρες και μαύρο φόντο, ένα σκηνικό που θυμίζει εκπομπές τοπικών καναλιών, που δεν έχουν ούτε οργάνωση ούτε μπάτζετ. Η μόνη φορά που διέφερε λίγο το σκηνικό ήταν στο σπέσιαλ επεισόδιο του 2012 για το Comedy Central, που δεν υπήρχε το μαύρο φόντο, αλλά το περιεχόμενο παρέμενε το ίδιο. Ο Ζακ Γαλιφιανάκης κάνει άβολες, πολύ προσωπικές και πολύ προσβλητικές ερωτήσεις στους πασίγνωστους καλεσμένους του. Εκείνοι είτε τον κοιτούν αμήχανοι αφήνοντας μεγάλες παύσεις είτε του ανταποδίδουν τα πυρά προσβάλλοντάς τον επίσης.

Να πούμε εδώ για την ιστορία, ότι είχε γίνει και μία ελληνική απόπειρα μεταφοράς της εκπομπής το 2013 στο νεοσύστατο τότε Έψιλον, με τον τίτλο ‘Με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα’ και τον Κρατερό Κατσούλη στην παρουσίαση. Παρόμοια κόνσπεπτ άβολων συνεντεύξεων είχαν κάνει και ο Κοντοπίδης στο ξεκίνημά του, αλλά και ο Ουγγαρέζος με το Ouga Challenge.

Ένα χρόνο λοιπόν μετά το τελευταίο -προς το παρόν- επεισόδιο της εκπομπής, το ‘Between two ferns’ έγινε και ταινία, και από τις 20 Σεπτεμβρίου στριμάρει στο Netflix.

Ο Γαλιφιανάκης εδώ δεν είναι ο ηθοποιός που όλοι γνωρίζουμε, αλλά δίνει σάρκα και οστά στην περσόνα που έχει στις συνεντεύξεις. Είναι όντως ένας δημοσιογράφος που ξεκίνησε κάνοντας συνεντεύξεις σε ένα τοπικό κανάλι. Ο Will Ferrell εμφανίζεται ως το αφεντικό του, και παίζει μια τραβηγμένη εκδοχή του εαυτού του, αφού είναι όντως συνιδρυτής του Funny or Die. Όπως λέει στην κάμερα, ανακάλυψε τις συνεντεύξεις, από το τοπικό κανάλι, και τις ανέβασε στο site του κάνοντας τις viral και τον Ζακ, περίγελο.

Σε μια όμως συνέντευξη τα πράγματα πήγαν πολύ στραβά και ο Matthew McConaughey κόντεψε να πεθάνει. Έτσι, για να θάψει το σκάνδαλο, ο Will Ferrell αναγκάζει τον Γαλιφιανάκη να του παραδώσει δέκα καινούρια επεισόδια μέσα σε δύο εβδομάδες. Ο Γαλιφιανάκης υπόσχεται ότι θα το κάνει, αλλά θέλει ως αντάλλαγμα το δικό του late night καθημερινό σόου, για να αποδείξει την αξία του ως παρουσιαστής. Ο Will Ferrell δέχεται, και ο Γαλιφιανάκης ξεκινά ένα τρελό τρελό roadtrip αναζήτησης σελέμπριτι, για τα καινούρια επεισόδια. Για τους φαν του βρετανικού ‘Office‘, η ταινία θυμίζει αρκετά το ‘Life on the Road‘, όπου ακολουθεί τον David Brent στην περιοδεία του με τους Foregone Conclusion, μια ταινία που επίσης μπορείτε να δείτε στο Νetflix.

Όσο βλέπουμε τις συνεντεύξεις του Γαλιφιανάκη με πραγματικά όσους περισσότερους σελέμπριτι θα μπορούσε να χωρέσει μία 80λεπτη ταινία, το ‘Between two Ferns: The Movie’ είναι πολύ καλό. Όσο βλέπουμε τις εμφανίσεις του Will Ferrell είναι επίσης πολύ καλό. Στην πλοκή της όμως η ταινία χάνει, και δεν θα μας πείραζε καθόλου να χάνει, αν ήταν αστεία, όμως δεν είναι και ιδιαίτερα αστεία. Είναι όμως ευχάριστη και σίγουρα δεν είναι αχρείαστη. Πέρασα ένα πολύ ωραίο απόγευμα βλέποντάς τη και εκτίμησα πολλές σκηνές της. Και η αλήθεια είναι ότι δεν είχα πολλές παραπάνω προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ‘Life on the Road’, ο David Brent αφήνει το στυλό και πιάνει την πένα
Πώς να γίνετε κλόουν στο Παρίσι
Το ‘I Think You Should Leave’ είναι η πιο αστεία σειρά του Netflix