ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η θεά Κίρκη γίνεται σειρά στο HBO, υπόσχεται καλή απάντηση στον Όμηρο

Παρέα της ο Οδυσσέας, ο Ερμής και η Μήδεια.

Για άλλους μάγισσα, για άλλους νύμφη, η Κίρκη ήταν μια δευτερεύουσα θεότητα της μυθολογίας που έγινε κυρίως γνωστή ως η γυναίκα που μεταμόρφωσε τον Οδυσσέα και το πλήρωμά του σε γουρούνια στην ‘Οδύσσεια’. Στο ‘Circe’, το best-seller της Madeline Miller, μιας πρώην καθηγήτριας Λυκείου με ειδίκευση στις κλασικές σπουδές που απέσπασε φανταστικές κριτικές για την προηγούμενη δουλειά της ‘Song of Achilles’, η Κίρκη είναι μια υποτιμημένη, πανέξυπνη κόρη ενός βασιλιά που εξορίζεται σε ένα νησί όπου, όχι μόνο ανακαλύπτει για πρώτη φορά τη δύναμη της μαγείας της, αλλά μπορεί να ζήσει και χωρίς περιορισμούς.

Η Miller λατρεύει τον Όμηρο, αλλά λατρεύει και να δοκιμάζει τα όριά του. Το κάνει φτιάχνοντας ιστορίες που βασίζονται στη μυθολογία μεν, αλλά καθοδηγούνται από τους χαρακτήρες τους και την καθολική εμπειρία της φύσης του ανθρώπου. Η αγαπημένη της διάσταση στον μύθο της Κίρκης είναι πως πρόκειται για μία από τις ελάχιστες γυναικείες φιγούρες στην ελληνική μυθολογία που της επιτρέπεται να ζει ανεξάρτητη, να έχει δύναμη και να γίνεται επικίνδυνη στους θεούς, χωρίς στο τέλος να τιμωρείται. Για τη Miller είναι μια γυναίκα με δύο πλευρές – την τρομακτική και την εξυπηρετική που συμβούλευσε τελικά τον Όμηρο για τα τέρατα.

Αν σκέφτεσαι πως ένας τέτοιος χαρακτήρας ταιριάζει απόλυτα στην Peak TV που ως τώρα μας έχει δώσει πληθώρα πολύπλευρων γυναικείων χαρακτήρων, πέφτεις μέσα και το HBO ήδη την πρόλαβε. Το δίκτυο αγόρασε τα δικαιώματα του βιβλίου, παρήγγειλε πιλότο για τη σειρά και προσέλαβε τον Rick Jaffa και την Amanda Silver (Planet of the Apes) για να τη γράψουν και να την υπηρετήσουν ως executive producers. Οι δυο τους ανακατεύτηκαν και με το σενάριο του επερχόμενου ‘Mulan’, οπότε θα έχουμε σύντομα δείγμα της δουλειάς τους τον Μάιο του 2020.

Η Κίρκη θα συναντήσει μυθολογικά μεγαθήρια όπως – προφανώς – τον Οδυσσέα, τον Ερμή και τη Μήδεια. Η σειρά θα συμπεριληφθεί πιθανώς στο HBO Max, τη streaming πλατφόρμα που ετοιμάζει το HBO.

Πηγή: The Hollywood Reporter

ΚΙ ΑΛΛΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ:

Το ‘The Boys’ είναι το ‘Game of Thrones’ των υπερηρώων
Η σειρά Lord of the Rings βρήκε τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού της