© Star TV
BUZZ

«Επιβιώνει σαν τις κατσαρίδες»: Το σχόλιο που μετέτρεψε το MasterChef 7 σε σκληρό ριάλιτι

Είναι η έκτη φορά που συμβαίνει φέτος: ένας συγκεκριμένος παίκτης κατεβαίνει στον ντάκο και παραμένει στο παιχνίδι εξαιτίας λάθους κάποιου άλλου.

Όλως τυχαίως, για ακόμη μια φορά η δοκιμασία αποχώρησης στο MasterChef 7 κρίθηκε στον πόντο. Τι κι ανάμεσα στα πιάτα υπήρχε ένα με ωμά σαλιγκάρια και λαζάνια τόσο άψητα που δυσκολευόταν να τα κόψει το μαχαίρι, ένα τηλεοπτικό ριάλιτι έχει πάντα ανάγκη το σασπένς, εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που παγώνει η εξέλιξη, ανεβαίνει το volume της μουσικής και επικρατεί απόλυτη σιωπή, μέχρι να πέσει η τελική ετυμηγορία: ένα ταπεινό εξάρι στην περίπτωση του χθεσινού επεισοδίου από τον Πάνο Ιωαννίδη για το πιάτο του Παύλου, που ήταν όμως αρκετό για το προβάδισμα.

Τα πράγματα δεν είχαν πάει προφανώς καλά για κανέναν από τους υποψήφιους προς αποχώρηση: μαζί με τον Παύλο και το τσιγκελωτό του μουστάκι, στον ντάκο είχαν οδηγηθεί επίσης η Γιώτα και η Πωλίνα, έχοντας να εκτελέσουν πιστή αντιγραφή σε ένα μιλφέιγ από λαζάνια, σε σύλληψη του Νίκου Θωμά. Το γλυκό αντικειμενικά δεν ήταν πολύ απαιτητικό σε παρασκευές, ίσως μόνο στους χρόνους (επειδή ζητήθηκαν τρία ίδια πιάτα από κάθε υποψήφιο), αλλά όπως φάνηκε δυσκόλεψε τους παίκτες, δείχνοντας μάλλον ότι πλησιάζει το τέλος της πορείας τους στον διαγωνισμό.

Βέβαια, υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να διαψευστεί και το τελευταίο προγνωστικό για τον συγκεκριμένο παίκτη που σώθηκε πάλι οριακά.

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, θα ακουγόταν ο επαινετικός τίτλος «Terminator», στη συγκεκριμένη του αποδόθηκε απλά και (καθόλου) ανθρώπινα ο όρος «κατσαρίδα».

Το σχόλιο «κατσαρίδα» και οι αντιδράσεις

Με το που εμφανίστηκε ο βαθμός στο χαρτί του κριτή, το σχόλιο αυτό ακούστηκε από τον εξώστη. Το ανέφερε γελώντας η Στέλλα παρέα με τον Αλέξανδρο που έχουν εμφανή αντιπαλότητα με το συγκεκριμένο άτομο. «Πέρα ότι επιβιώνει σαν τις κατσαρίδες, έχει και τα μούτρα, κοίτα εδώ στην άκρη, λες και είναι στη γωνία η κατσαρίδα», ακούστηκε αφήνοντας μια δόση από δηλητήριο στην ατμόσφαιρα. Λίγο αργότερα, ο ίδιος χαρακτηρισμός ακούστηκε από τα χείλη του Μότο-Μότο, αλλά όχι με κακεντρεχή πρόθεση, απλά για χαβαλέ που ο Παύλος επιστρέφει αλώβητος.

Είναι η έκτη φορά που συμβαίνει η ίδια εξέλιξη στο φετινό MasterChef: ο Παύλος στον ντάκο να σώνεται οριακά από λάθος άλλου παίκτη και να καταλήγει εκείνος (αντί για αυτόν) στην αποχώρηση. Έχει συμβεί με τη Σέβα, τον Νικήτα και άλλους, πράγμα που οδήγησε στο σχόλιο «κατσαρίδα», το οποίο για την ιστορία να αναφέρουμε ότι είχε αποδοθεί και στην Κατερίνα Λένη από το MasterChef της πρώτης καραντίνας.

Την πάσα πήρε προφανώς το Twitter, με τα σχόλια να μοιράζονται ανάμεσα σε εκείνους που αναγνωρίζουν την ομοιότητα του παίκτη με το απέθαντο, ακόμη και σε πυρηνικό πόλεμο, έντομο και σε εκείνους που αηδίασαν με τη μισανθρωπιά μιας τέτοιας επίθεσης στο MasterChef 7.