GAME OF THRONES

Game of Thrones: Όλα όσα ξέρουμε για τις 5 spin-off σειρές

Συγκεντρώσαμε όλα όσα γνωρίζουμε για το μέλλον του Westeros στην οθόνη σου.

Ούτε μία, ούτε δύο spin-off σειρές του ‘Game of Thrones’ είναι σε φάση προετοιμασίας αυτή τη στιγμή που γράφεται το άρθρο. Είναι πέντε τον αριθμό και όσα γνωρίζουμε γι’ αυτές έρχονται με το σταγονόμετρο. Εμείς ωστόσο θα επιχειρήσουμε να φτιάξουμε το δικό μας παζλ μέχρι να το ολοκληρώσουν τα αργά αλλά πολλά υποσχόμενα βήματα του HBO.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω όσες πληροφορίες έχουν δημοσιευθεί και κυκλοφορήσει από το καλωδιακό δίκτυο, αλλά και από τον ίδιον τον George R.R. Martin που συνεργάζεται άμεσα με τους δημιουργούς που θα δοκιμάσουν να μεταφέρουν το σύμπαν του ξανά στη μικρή οθόνη.

1. ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ

Η Jane Goldman στο πάνελ της 20th Century Fox, στο Comic-Con του San Diego (AP Photos)

Τα ονόματα που έχουν επιβεβαιωθεί είναι ο Max Borenstein (‘Kong: Skull Island’/σειρά ’Minority Report’), η Jane Goldman (‘Stardust’/’Kingsman: The Secret Service’), ο Brian Helgeland (‘42’/’Legend’) και η Carly Wray (‘Mad Men’/’The Leftovers’).

Η αναφορά σε 5ο δημιουργό έγινε από τον ίδιο τον GRRM, αφού το HBO ανακοίνωσε την ανάπτυξη 4 σειρών και τους παραπάνω επίδοξους showrunners. Ο συγγραφέας δε δημοσίευσε όνομα, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι άντρας και ότι σύμφωνα με τον Martin, εκτός από τον ίδιο και τους συνεργάτες του Elio M. García Jr. και Linda Antonsson που επιμελήθηκαν μαζί του την εγκυκλοπαίδεια ‘A World of Ice and Fire’, είναι ο μόνος που ξέρει και αγαπάει τόσο πολύ τον κόσμο του Westeros.

2. Ο GRRM ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

(AP Photos)

Για την ακρίβεια, μία από τις σειρές ήταν δικό του pitch (η δεύτερη που πρότεινε δεν είναι τελικά ανάμεσα στα πρότζεκτ). Αυτή τη στιγμή δουλεύει άμεσα με τις Goldman και Wray πάνω στα σενάρια που έχουν αναλάβει, ενώ έχει κάνει εκτενή βοηθητικά ραντεβού και με τους υπόλοιπους.

“Είναι όλοι φοβερά ταλέντα και είμαι ενθουσιασμένος που δουλεύω μαζί τους. Ανάμεσα στις επισκέψεις τους, έχω επικοινωνήσει μαζί τους μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων και e-mail, και περιμένω ότι θα υπάρξει πολύ περισσότερη επικοινωνία όσο θα προχωράμε”.

3. (ΜΑΛΛΟΝ) ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΜΑΣ

O Casey Bloys στο φετινό HBO Television Critics Association Summer Press Tour (AP Photos)

GRRM: “Δεκαετίες εμπειρίας στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο που έχουν μάθει πως τίποτα δεν είναι σίγουρο, ωστόσο νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να δούμε 4 (ή 5) σειρές. Τουλάχιστον όχι αμέσως. Αυτό που έχουμε εδώ είναι η παραγγελία τεσσάρων – τώρα πέντε – σεναρίων για πιλότους. Πόσοι πιλότοι θα γυριστούν και πόσες σειρές θα προκύψουν από τη διαδικασία μένει να το δούμε”.

Casey Bloys (Δ/ντης Προγράμματος HBO): “Δε με ενδιαφέρει να έχω όσες περισσότερες σειρές μπορώ. Η αίσθησή μου αυτή τη στιγμή είναι ότι θα ήμασταν τυχεροί εάν μία από τις σειρές είναι στο επίπεδο που έχουμε θέσει. Τώρα, θεωρητικά, τι κάνεις εάν όλες είναι υπέροχες; Αυτό είναι ένα προνομιακό πρόβλημα που θα λύσω όταν έρθει η ώρα. Γι’ αυτό θέλαμε να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας, επειδή γνωρίζουμε τη διαδικασία ανάπτυξης. Αλλά δε βλέπω το σενάριο όπου έχουμε παραπάνω από μία σειρά”.

Τα little birds του Ίντερνετ, βέβαια, λένε ότι το κανάλι ελπίζει πράγματι σε μία σειρά με τη διάρκεια του ‘Game of Thrones’ μεν, αλλά είναι ανοιχτό και στην περίπτωση παραπάνω μίνι σειρών.

4. ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΚΟΥΕΛ

Χρονολογικά όλες οι ιστορίες που αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή τοποθετούνται πριν τα δρώμενα του ‘GoT’. Ο GRRM, ωστόσο, δε θέλει να τις αποκαλεί spin-off γιατί αντίθετα με σειρές όπως τα ‘Joey’ και ‘Frazier’, κανείς χαρακτήρας από την ορίτζιναλ σειρά δε θα μεταφερθεί σε κάποια επόμενη. Ο δικός του όρος είναι “successor shows”.

5. ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ

Μπορείς να ξεγράψεις διαπαντώς την Επανάσταση του Robert Baratheon. Μέχρι το τέλος της ιστορίας του Westeros όπως την παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή, δε θα υπάρχει τίποτα σημαντικό που δε θα το γνωρίζουμε. Άρα δραματουργικό ενδιαφέρον μηδέν.

Κι εσύ, αναγνώστη, μπορείς να ξεγράψεις και τη μεταφορά των ‘Dunk & Egg’ νουβέλων. Οι ιστορίες μέχρι στιγμής είναι τρεις αλλά θα γίνουν πολλές περισσότερες και ο GRRM δε θέλει να την ξαναπατήσει με μια σειρά που προσπερνά τα βιβλία του. Είναι πάντως πολύ ανοιχτός στη μεταφορά τους όταν με το καλό ολοκληρωθούν.

Η Goldman, η μία εκ των σεναριογράφων, πάντως ανέφερε στο IGN ότι – όσον αφορά τουλάχιστον τη σειρά που έχει αναλάβει – οι φαν θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα γεγονότα.

“Νομίζω ότι μπορώ να πω ότι αν είχα τη δυνατότητα να πω τι είναι το δικό μου – ναι, νομίζω ένας αναγνώστης ή κάποιος που έχει δει τη σειρά θα έλεγε, “Α, αυτό είναι! Ok”. Ναι, είναι αναγνωρίσιμο ως περασμένο γεγονός, αλλά νομίζω αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω”.

6. ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ/ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

Bloys: “Η Νο.1 προτεραιότητά μας σε όλο αυτό είναι η τελευταία σεζόν του ‘Game of Thrones’. Δε θέλω κανένα spin-off, ή οτιδήποτε που θα υπονομεύσει ή θα αποσπούσε την προσοχή απ’ αυτό. Θα γίνει η σεζόν και εικάζω ότι θα περάσει τουλάχιστον ένα έτος μέχρι να δείτε κάτι άλλο.

Αυτό που δε θέλω είναι να πληγεί το ενδιαφέρον για την τελευταία σεζόν και με κάποιο τρόπο ένα καινούριο ‘Game of Thrones’ να αποσπάσει την προσοχή κυκλοφορώντας αμέσως μετά. Το καλύτερο είναι να τα διαχωρίσουμε κι αυτό θα κάνουμε”.

Αυτά αποκάλυψε στο Hollywood Reporter ο δ/ντης προγράμματος, οπότε με την ορίτζιναλ σειρά να επιστρέφει τέλη του 2018 το νωρίτερο ή αρχές του 2019 το αργότερο, μην υπολογίζεις σε καμία νέα σειρά πριν το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Game of Thrones: 10 θεωρίες για να αντέξεις μέχρι την 8η σεζόν
Γιατί το πλάνο της Cersei είναι καταδικασμένο να αποτύχει
Game of Thrones: 8 στιγμές του φινάλε που προβλέπουν το μέλλον