ΣΙΝΕΜΑ

Η Alicia Vikander έχει έναν απαράβατο κανόνα για τις σκηνές σεξ

Η οσκαρική ηθοποιός αποκαλύπτει τη διαδικασία της για τα απαιτητικά sex scenes.

Με εξαιρέσεις όπως της Mindy Kaling που αποκάλυψε πρόσφατα στο βιβλίο της Is Everyone Hanging Out Without Me? (And Other Concerns) ότι οι σκηνές σεξ είναι ένα από τα αγαπημένα της πράγματα που καλείται να κάνει ως ηθοποιός, το γενικό συμπέρασμα που βγάζει κανείς παρακολουθώντας συναδέλφους της όταν μιλούν σχετικά με αυτό, είναι πως πρόκειται για ένα από τα πιο αμήχανα κομμάτια της δουλειάς τους.

Μπορείς κι εσύ να φανταστείς πως το να γδύνεσαι και να παριστάνεις ότι κάνεις σεξ μπροστά σε 50 αγνώστους δεν είναι και ό,τι πιο σέξι, αλλά για μια πιο χειροπιαστή ιδέα του πράγματος διάβασε τις αμήχανες ιστορίες πίσω από 5 χαρακτηριστικές σκηνές σεξ του Χόλιγουντ ή δες το παρακάτω βίντεο με τον Patrick Wilson και τη Brooklyn Decker.

Μαρούσκια, το Evian (κυριολεκτικά):

Η οσκαρική Alicia Vikander λοιπόν, έχει βρει τη λύση. Σε συνέντευξή της για το Harper’s Bazaar UK όπου μίλησε για τη νέα της ταινία ‘Earthquake Bird’ – η ταινία σύμφωνα με το περιοδικό έχει μία έντονη τέτοια σκηνή – η ηθοποιός έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η προσέγγιση στο όλο γύρισμα πρέπει να είναι απολύτως τεχνική και αποκάλυψε ότι επιμένει πάντα σε ένα και μοναδικό take, για να είναι σίγουρο ότι όλοι στο σετ θα κάνουν το καλύτερό τους και θα τελειώνουν.

«Έκανα την πρώτη μου σκηνή στα 20 μου χρόνια και ήταν πάντα τεχνικό, όπως πρέπει να είναι», εξήγησε. «Δεν θα έπρεπε να είναι οτιδήποτε άλλο παρά τεχνικό. Λέω στο συνεργείο ότι θα είναι 1 το take. Με αυτό τον τρόπο όλοι στο σετ είναι πανέτοιμοι γιατί πρέπει να το κάνεις σωστά με μία λήψη».

Μπορεί κάποια χρόνια νωρίτερα το αίτημά της να ακουγόταν πολύ απαιτητικό, ευτυχώς όμως στα χρόνια του #MeToo οι εταιρείες παραγωγής έχουν αρχίσει να συνεργάζονται με καθοδηγητές σκηνών σεξ (intimacy directors) για να βοηθούν και τους ηθοποιούς να νιώθουν άνεση και προστασία.

***

Class of ’99: Το αφιέρωμά μας στο θρυλικό σινεμά του 1999 ολοκληρώνεται στο νέο επεισόδιο του POP για τις Δύσκολες Ώρες, με τις 35 ταινίες που διαμόρφωσαν την καλύτερη χρονιά του κινηματογράφου!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Charlie Hunnam κυριολεκτικά σιχαίνεται τις σκηνές σεξ
Οι καλύτερες σκηνές σεξ χωρίς σεξ
Αυτό είναι το χειρότερο σεξ που θα διαβάσεις στη λογοτεχνία
Πίσω από την κάμερα 5 πραγματικά άβολων σκηνών σεξ του σινεμά