ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Η ευπρόσδεκτη αγένεια του ‘Sausage Party’ έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας

Παρουσιάζουμε αποκλειστικά άλλη μια ταινία που δεν θέλεις να χάσεις στο φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Σχεδόν μία δεκαετία μετά τη μεγάλη επιτυχία τους με το ‘Superbad’, το συγγραφικό δίδυμο Seth Rogen – Evan Goldberg με τον Rogen να βρίσκεται και μπροστά από τις κάμερες, έχει γίνει συνώνυμο με την κωμωδία.

Μετά την πρόσφατη επίσκεψή τους μέχρι την τηλεόραση με το ‘Preacher’ – που ευτυχώς θα γίνει μακράς διαρκείας με μια δεύτερη και μεγαλύτερη σεζόν –  οι δυο τους έχουν βάλει στόχο να μην αφήσουν την κωμωδία που αρέσκεται στα πιο χοντρά, προκλητικά αστεία να πέσει σε άλλα, λιγότερο ικανά χέρια και να χάσει τη σκέψη που μπορεί να έχει μετά την πρώτη σου ματιά. Αυτή τη φορά θα πετύχουν τον σκοπό τους μέσα από το animation, αλλά μη χαμπαριάσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι απολαυστικό, αλλά όχι family-friendly.  

Τώρα βέβαια, μη μας ρωτήσετε πώς τους ήρθε η ιδέα για το ’Sausage Party’. Το μυαλό μας κάποτε έφτασε εύκολα μέχρι το ‘Toy Story’ και τη κρυφή ζωή των παιχνιδιών. Μέχρι τα λουκάνικα και τα bagel που πιάνουν κουβέντα στα ράφια του σουπερμάρκετ, η αλήθεια είναι πως χωρίς τη βοήθεια των Rogen και Goldberg δε θα φτάναμε, αλλά και μόνο η σύλληψη και η περιέργεια για την εκτέλεση του κόνσεπτ είναι αρκετές για να μας βάλουν στην αίθουσα.

Mιας που αναφέραμε το ‘Toy Story’ όμως, έχε υπόψιν ότι το ‘Sausage Party’ είναι η σατιρική απάντηση στον χαρούμενο κόσμο της Pixar και βάσει εντυπώσεων μέχρι στιγμής, είναι το παράξενο, τολμηρό αντίβαρο που μπορεί να μην ήξερες καν ότι θέλεις.

 

* Το ‘Sausage Party’ θα παιχτεί στην Ελλάδα στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, που θα διεξαxθούν φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

‘The Greasy Strangler’
‘Morris from America’
‘The Handmaiden’