Photograph by Ollie Upton/HBO
HOUSE OF THE DRAGON

House of the Dragon: 10 σημειώσεις για το νέο τρέιλερ

Οι Targaryens επιστρέφουν με το House of the Dragon και εμείς αναλύουμε καρέ-καρέ το νέο τρέιλερ της σειράς.

Το House of the Dragon, το πρώτο spin-off/prequel του Game of Thrones, ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στις 21 Αυγούστου στο HBO Max και μόλις κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ του.

Εμείς αναλύσαμε καρέ-καρέ αυτό το νέο τρέιλερ και σημειώνουμε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το House of the Dragon βάσει αυτού:

Το φρέσκο τρέιλερ του House of the Dragon

Rhaenyra, η πριγκίπισσα του Dragonstone

Η Rhaenyra του House of the Dragon Photograph by Ollie Upton/HBO

Όταν ο Viserys I Targaryen δεν απέκτησε γιο από την πρώτη του γυναίκα, τότε έχρισε ως διάδοχο τη μεγαλύτερη κόρη του, Rhaenyra. Η κίνηση αυτή παρέκκλινε από την πατριαρχική παράδοση που ήθελε τους γιους να παίρνουν τη διαδοχή, δεν ερχόταν ωστόσο ενάντια σε κάποιον νόμο. Όχι ακριβώς τουλάχιστον.

Αφού όμως η δεύτερη γυναίκα του Viserys, η Alicent, απέκτησε γιο μαζί του, φρόντισε μετά τον θάνατό του να δώσει στο δικό τους παιδί τον θρόνο, στον Aegon II (ή αλλιώς τον Aegon τον Σφετεριστή όπως θα τον αποκαλούσαν συχνά στο Westeros). Ο Viserys I θα ήταν σίγουρα ενάντιος με αυτή την εξέλιξη, αφού είχε χρίσει τη Rhaenyra ως επίσημο διάδοχο από τα 8 της χρόνια και είχε ορκίσει τους συμμάχους του να σεβαστούν την επιθυμία του.

Στη φάση που βρίσκουμε την Emma D’Arcy ως Rhaenyra στη σειρά, φαίνεται να είναι η πριγκίπισσα του Dragonstone και μέλλουσα κληρονόμος του θρόνου. Για την ιστορία, είναι η προ-προ-προ-προ-προ-προγιαγιά της Daenerys.

Το House of the Dragon σε δύο timelines;

Rhaenyra Targaryen

Η ομοιότητά τους είναι τρομακτική, αλλά μη μπερδευτείς. Στην παιδική εκδοχή της Rhaenyra δε βλέπεις την Emma D’Arcy αλλά τη Milly Alcock.

Θα μπορούσαν σίγουρα οι σκηνές της να είναι flashback, όμως αφενός το ορίτζιναλ Game of Thrones είχε σπανίως τέτοια και αφετέρου το screentime της Alcock στο τρέιλερ είναι ίσο με της D’Arcy. Αν αυτό σημαίνει διαφορετικά timelines για τη σειρά θα ήταν μία νέα, ενδιαφέρουσα προσέγγιση για την αφήγηση.

Ο Daemon και το αυγό του

House of the Dragon

Ο Daemon Targaryen (Matt Smith) είναι θείος της Rhaenyra και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο σύνολο του Οίκου των Targaryen. Είχε μία εξαιρετικά περίπλοκη σχέση με τον αδερφό του και με τη Rhaenyra επίσης.

Μπορούσε να είναι αισχρός και ηθικός ταυτόχρονα, «σπουδαίος» αλλά και «τέρας» – αναλόγως με το ποιον θα ρωτούσες στο Westeros. Ήταν ένα κάθαρμα όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος ο George R.R. Martin, που μπορούσε να γίνει τόσο ηρωικός όσο και ο χειρότερος απ’ όλους.

Μπορείς να περιμένεις ένταση μεταξύ εκείνου και της Rhaenyra μιας και ο ίδιος προσπεράστηκε σε πρώτη φάση για τον θρόνο, αλλά η σχέση τους σιγά-σιγά θα διαμορφωθεί *γκουχ γκουχ* διαφορετικά.

Στο τρέιλερ τον βλέπουμε αγκαλιά με ένα αυγό δράκου (και ξέρεις πώς αισθάνονται οι Targaryens γι’ αυτά), το οποίο πάει να παρουσιάσει – ή και παραδώσει; – φαινομενικά στον Otto Hightower (Rhys Ifans). Οι Targaryens δεν το είχαν συνήθειο αυτό, ειδικά όταν η δύναμή τους ήταν τόσο συνυφασμένη με τον έλεγχο των δράκων, αλλά είτε έχει ανάγκη να του κάνει κάποιο μεγάλο δώρο, είτε πρόκειται για κίνηση εκφοβισμού τύπου ψιτ, εγώ έχω δράκους.

Το πιο πιθανό ωστόσο είναι ένα γεγονός από τα βιβλία, όπου ο Daemon αναγκάζεται να επιστρέψει ένα αυγό δράκου που είχε τάξει αλλού στο στέμμα, και ο Otto είναι εκεί για να το παραλάβει.

Rhaenyra + Daemon

House of the Dragon

Τώρα δε λέγαμε ότι οι δυο τους έχουν μία ειδική, μεταβαλλόμενη σχέση; Σε ένα στιγμιότυπο του τρέιλερ ενώνουν τα χέρια τους που είναι λερωμένα με αίμα, ενώ ο Daemon φαίνεται να έχει επίσης αίμα στο μέτωπο και στα χείλια του. Μόλις έκαναν μία πολύ ισχυρή συμφωνία.

Οι Hightowers

 

House of the Dragon Photograph by Ollie Upton/HBO

Ο Otto Hightower που μόλις αναφέραμε ήταν ένας άνθρωπος με σπουδαίες γνώσεις για την εποχή του, αρκετά υπεροπτικός, ωμός, επιβλητικός και πολύ μεθοδικός. Υπηρέτησε αρχικά ως Hand του Jaehaerys I Targaryen, του πιο επιτυχημένου και αγαπητού βασιλιά στο Westeros, και μάλιστα είχε διοικήσει κιόλας στη θέση του για δύο χρόνια επειδή ο Jaehaerys είχε καταπέσει λόγω των θανάτων στην οικογένειά του.

Εκείνη την περίοδο ήταν η κόρη του Otto, η Alicent που υποδύεται η φανταστική Olivia Cooke (Bates Motel, Slow Horses), που φρόντιζε τον Jaehaerys. Ο Otto συνέχιζε να υπηρετεί ως Hand επί Viserys I, είχε αποτύχει όμως να πείσει τον νέο του βασιλιά να απομακρύνει από θέσεις εξουσίας τον μικρότερο αδερφό του, Daemon, τον οποίο έβλεπε ως έναν πιθανό νέο Maegor the Cruel (aka το απόλυτο ψυχάκι των Targs).

Εκείνες τις ημέρες μάλιστα, πριν η Alicent παντρευτεί τον Viserys Ι και κάνει γιους μαζί του, ο Otto ήθελε ιδανικά να δει τη Rhaenyra στον θρόνο.

O Χορός των Δράκων λοιπόν που ακούσαμε να αναφέρεται στο Game of Thrones, είχε τυπικά ξεκινήσει με το Συμβούλιο των Πράσινων, της ομάδας των συνωμοτών που συγκέντρωσε η Alicent Hightower μετά τον θάνατο του συζύγου της για να στερήσει από τη Rhaenyra την ευκαιρία στον θρόνο.

Εκτός από τον Otto και την Alicent της Cooke, είδαμε επίσης:

Τη νεαρή εκδοχή της Alicent (Emily Carey)

Alicent Hightower

Άρα η πιθανότητα των δύο timelines ενισχύεται.

Τον Ser Criston Cole

Alicent Hightower

Ο Ser Criston Cole (Fabien Frankel) είναι ο Λόρδος Διοικητής της Φρουράς του Βασιλιά και προσωπικός φρουρός για την Alicent κατόπιν δικού της αιτήματος.

Rhaenyra + Alicent

Σε ένα στιγμιότυπο του τρέιλερ η Alicent φαίνεται να ορμά στη Rhaenyra κρατώντας μαχαίρι, ωστόσο δε θα εκπλαγώ εάν στην πραγματικότητα επιτίθεται σε διαφορετικό πρόσωπο και η Rhaenyra προσπαθεί να την εμποδίσει.

Η κηδεία ενός Targaryen;

House of the Dragon

Το τρέιλερ του House of the Dragon έχει σίγουρα μία κηδεία και το πιθανότερο είναι πως αφορά τον Βασιλιά Viserys I, ο θάνατος του οποίου πυροδοτεί την αντιπαλότητα μεταξύ της Rhaenyra και της Alicent.

Δείτε τον Σιδερένιο Θρόνο του όμως

House of the Dragon

Πριν τον θάψουμε, δείτε τον Σιδερένιο Θρόνο του Viserys I. Το περιβάλλον του King’s Landing στο House of the Dragon φαίνεται πάνω κάτω ίδιο με αυτό στο Game of Thrones γιατί τα γεγονότα των δύο σειρών απέχουν μόλις 150-200 χρόνια, όμως ο παλαιότερος Σιδερένιος Θρόνος είχε περισσότερα δόρατα και σπαθιά μπηγμένα.

Η τεράστια Rhaenys Velaryon

Rhaenys Targaryen

Θα το πω από τώρα. Η Rhaenys Velaryon θα γίνει ένας απ’ τους πιο αγαπητούς και δημοφιλείς χαρακτήρες του House of the Dragon.

Η Rhaenys ανήκει στη δυναστεία των Targaryens, είναι σύζυγος του Corlys Velaryon και καβαλάει τη δράκαινα Meleys. Έχει μαύρα μαλλιά κανονικά γιατί έχει και αίμα Baratheon αλλά η παραγωγή του House of the Dragon δε μας εμπιστεύεται αρκετά (the seed is not that strong τελικά).

Πρέπει όλοι οι Targs να είναι απαραίτητα ξανθοί όπως φαίνεται. Της πάει τόσο όμως η ξανθιά περούκα που το συγχωρούμε. Για τρίχες θα μαλώσουμε;

Ο πατέρας της Rhaenys πέθανε πριν από τον παππού της, τον βασιλιά Jaehaerys δηλαδή. Όταν ο Jaehaerys όμως χρειάστηκε να ανακοινώσει κληρονόμο, πήρε την αμφιλεγόμενη απόφαση να ονομάσει τον δεύτερο γιο του ως διάδοχο, τον θείο της Rhaenys, παρότι σύμφωνα με τον παραδοσιακό νόμο κληρονομιάς που βασίζεται στην πρωτογονία, η κόρη ενός άρχοντα προηγείται από τον μικρότερο αδερφό του.

Γι’ αυτό και την ακούς να λέει «οι άνδρες θα προτιμούσαν να κάψουν το βασίλειο από το να δουν μία γυναίκα να ανεβαίνει στον Σιδερένιο Θρόνο».

Η Rhaenys ήταν πανέξυπνη, πνευματώδης, περήφανη, με φλογερό ταμπεραμέντο και ατρόμητη στη μάχη. Έγινε γνωστή ως “The Queen Who Never Was”.