HBO
GAME OF THRONES

House of the Dragon: Τι πρέπει να γνωρίζεις για τους νέους Targaryen

Έχεις δει τις πρώτες φωτογραφίες από το House of the Dragon, αλλά ποια είναι η ιστορία των πρωταγωνιστών της σειράς;

Τα γυρίσματα του House of the Dragon, του spin-off του Game of Thrones που βασίζεται στο βιβλίο Fire and Blood, έχουν ξεκινήσει και απ’ ότι φαίνεται στρώνουν το έδαφος για τον Χορό των Δράκων, τον εμφύλιο των Targaryen που είχε σημάνει την αρχή του τέλους για τον ξακουστό Οίκο.

Δες παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους νέους Targaryen του House of the Dragon, αλλά και για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές του spin-off:

Rhaenyra Targaryen

Όταν ο Viserys I Targaryen δεν απέκτησε γιο από την πρώτη του γυναίκα, τότε έχρισε ως διάδοχο τη μεγαλύτερη κόρη του, Rhaenyra. Η κίνηση αυτή παρέκκλινε από την πατριαρχική παράδοση που ήθελε τους γιους να παίρνουν τη διαδοχή, δεν ερχόταν ωστόσο ενάντια σε κάποιον νόμο. Όχι ακριβώς τουλάχιστον. Αφού όμως η δεύτερη γυναίκα του Viserys, η Alicent, απέκτησε γιο μαζί του, φρόντισε μετά τον θάνατό του να δώσει στο δικό τους παιδί τον θρόνο, στον Aegon II (ή αλλιώς τον Aegon τον Σφετεριστή όπως θα τον αποκαλούσαν συχνά στο Westeros). Ο Viserys I θα ήταν σίγουρα ενάντιος με αυτή την εξέλιξη, αφού είχε χρίσει τη Rhaenyra ως επίσημο διάδοχο από τα 8 της χρόνια και είχε ορκίσει τους συμμάχους του να σεβαστούν την επιθυμία του.

Μετά τη στέψη του Aegon στο King’s Landing λοιπόν, η Rhaenyra ανακηρύχθηκε κι η ίδια βασίλισσα στο Dragonstone, μάζεψε όλους όσους υποστήριζαν το δικό της δικαίωμα στον θρόνο και ορκίστηκε εκδίκηση εναντίον της Alicent και του Aegon.

Την Emma D’Arcy την έχουμε δει στο Truth Seekers του Amazon και το Wanderlust του Netflix, έχει υπάρξει όμως θεατρική κυρίως ηθοποιός ως τώρα.

Daemon Targaryen

House of the Dragon Η Rhaenyra και ο Daemon Targaryen / HBO
Η Rhaenyra και ο Daemon Targaryen

Ο Daemon Targaryen είναι θείος της Rhaenyra και μετέπειτα σύζυγός της. Κατά τη διάρκεια του Χορού των Δράκων θα υποστήριζε θερμά το αίτημα της γυναίκας του. Άλλωστε ο ίδιος θεωρούσε πως ήταν ο σωστός διάδοχος του αδερφού του, Viserys I, και μέσω της βασιλείας της Rhaenyra ήταν κοινώς αποδεκτό πως θα έκανε κουμάντο και αυτός μαζί της.

Ο Daemon είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στον Οίκο των Targaryen. Είχε μία εξαιρετικά περίπλοκη σχέση με τον αδερφό του και με τη Rhaenyra επίσης. Μπορούσε να είναι αισχρός και ηθικός ταυτόχρονα, «σπουδαίος» αλλά και «τέρας» – αναλόγως με το ποιον θα ρωτούσες στο Westeros. Ήταν ένα κάθαρμα όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος ο GRRM, που μπορούσε να γίνει τόσο ηρωικός όσο και ο χειρότερος όλων.

Highlight και κορύφωση του χαρακτήρα του είναι η μάχη με τον ανιψιό του Aemond πάνω από τους ουρανούς του Harrenhal (The Battle Above the Gods Eye) και ελπίζουμε το House of the Dragon να μη μας τη στερήσει. Τον υποδύεται ο Matt Smith των Doctor Who και The Crown.

Corlys Velaryon

House of the Dragon HBO

Λόρδος Corlys Velaryon ή αλλιώς Sea Snake. Τον παίζει ο Steve Toussaint που είδαμε πρόσφατα στο Small Axe του Steve McQueen και, εάν πάνε όλα όπως εύχεται το HBO, θα έχει κάποια στιγμή τη δική του spin-off σειρά. Έχει ήδη ανακοινωθεί η ανάπτυξή της και έχει τίτλο 9 Voyages.

Ο Corlys Velaryon ήταν ο πιο επιτυχημένος ναυτικός των Επτά Βασιλείων, περιπετειώδης, φιλόδοξος, και σύζυγος της Πριγκίπισσας Rhaenys Targaryen. Τον θυμούνται ως σοφό σε καιρό ειρήνης και ανδρείο σε καιρό πολέμου. Αφού η Rhaenys προσπεράστηκε στη διαδοχή λόγω του φύλου της, ο Corlys εγκατέλειψε το αξίωμα του ναυάρχου στο βασίλειο και αποσύρθηκε με τη γυναίκα του νησί Driftmark απέναντι από το Dragonstone. Τα παιδιά τους θα παραγκωνίζονταν και αυτά ως προς τη διαδοχή από την ηγεσία του Οίκου των Targaryen εκείνης της εποχής, όμως θα αποκτούσε έναν σύμμαχο από την οικογένεια. Τον μικρότερο αδερφό του Βασιλιά Viserys Ι, Daemon, που μόλις αναφέραμε.

Μαζί θα διεκδικούσαν την εξουσία στο σύμπλεγμα των νησιών των Stepstones και τελικά θα τα κυρίευαν. Στη συνέχεια ο Daemon θα παντρευόταν μάλιστα και τη μία του κόρη, τη Laena, με την οποία θα έκανε δύο κόρες πριν πεθάνει πάνω στη γέννα ενός τρίτου παιδιού. Οι δυο άντρες θα στήριζαν το δικαίωμα της Rhaenyra στον θρόνο κατά τη διάρκεια του Χορού των Δράκων, με τις ναυτικές δυνάμεις της Rhaenyra να αποτελούνται τουλάχιστον κατά το ήμισυ από πιστούς του Οίκου Velaryon.

Alicent Hightower

Οι Alicent και Otto Hightower στο House of the Dragon HBO

O Χορός που ακούσαμε να αναφέρεται στο Game of Thrones είχε τυπικά ξεκινήσει με το Συμβούλιο των Πράσινων, της ομάδας των συνωμοτών που συγκέντρωσε δηλαδή η Alicent Hightower μετά τον θάνατο του συζύγου της, Viserys I. Το Πράσινο Συμβούλιο όπως ονομάστηκε έγινε κρυφά από την Rhaenyra, τη στιγμή κιόλας μάλιστα που έλειπε από το King’s Landing για να γεννήσει το παιδί της στο Dragonstone, και σημαδεύτηκε από τη θανάσιμη τιμωρία ενός εκ των μελών του.

Όταν γνωρίσουμε την Alicent της Cooke, η μέλλουσα βασίλισσα θα είναι ακόμη η πανέμορφη κόρη του Χεριού του Βασιλιά, Otto Hightower. Η Cooke υπήρξε ένα από τα highlights του Bates Motel, ενώ ακολούθησαν πρότζεκτ όπως το Ready Player One του Steven Spielberg, το Thoroughbreds με την Anya Taylor-Joy, και πιο πρόσφατα το οσκαρικό Sound of Metal με τον Riz Ahmed.

Otto Hightower

Ο Otto Hightower ήταν ένας άνθρωπος με σπουδαίες γνώσεις για την εποχή του, αρκετά υπεροπτικός, ωμός, επιβλητικός και πολύ μεθοδικός. Υπηρέτησε αρχικά ως Hand του Jaehaerys I Targaryen, του πιο επιτυχημένου και αγαπητού βασιλιά στο Westeros, και μάλιστα είχε διοικήσει κιόλας στη θέση του για δύο χρόνια επειδή ο Jaehaerys είχε καταπέσει λόγω των θανάτων στην οικογένειά του. Εκείνη την περίοδο ήταν η κόρη του Otto, η Alicent που μόλις αναφέραμε, που φρόντιζε τον Jaehaerys. Ο Otto συνέχιζε να υπηρετεί ως Hand επί Viserys I, είχε αποτύχει όμως να πείσει τον νέο του βασιλιά να απομακρύνει από θέσεις εξουσίας τον μικρότερο αδερφό του, Daemon, τον οποίο έβλεπε ως έναν πιθανό νέο Maegor the Cruel. Εκείνες τις ημέρες μάλιστα, πριν η Alicent παντρευτεί τον Viserys Ι και κάνει γιους μαζί του, ο Otto ήθελε ιδανικά να δει τη Rhaenyra στον θρόνο.

Ο Rhys Ifans που θα τον υποδυθεί στο House of the Dragonέγινε γνωστός ως συγκάτοικος του Hugh Grant στο Notting Hill, ενώ τον είδαμε και ως Xenophilius Lovegood στο Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1. Πιο πρόσφατα πρωταγωνιστούσε στο κατασκοπικό Berlin Station με τον Richard Armitage.