ΛΙΣΤΕΣ

John Wick: 9 πράγματα που μάθαμε για τη σειρά που έρχεται

Όλα όσα γνωρίζουμε για τη σειρά σε ένα ποστ.

Το ‘John Wick’ έδωσε στον Keanu Reeves το πιο αθόρυβο και ανέλπιστο comeback. Μαζί με τον Chad Stahelski στην πρώτη του σκηνοθετική δουλειά, γνωστός στον Reeves ως stunt coordinator στο ‘Matrix’, έφτιαξαν έναν μύθο για τον Wick που ξεκίνησε με την πρώτη σφαλιάρα που συνόδευσε το “That ‘fuckin’ nobody’ is John Wick”.

Μετά ήρθε το περιπέτεια-έκθεμα-σε-μουσείο ‘John Wick 2’ να διπλασιάσει το box office της πρώτης ταινίας με 166 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ το ‘John Wick 3’ ετοιμάζεται ήδη με το σενάριό του να βρίσκεται κάπου στα μισά.

Το franchise, όμως, δε θα σταματήσει στον κινηματογράφο. Και καλά θα κάνει μάλλον γιατί, αν και τα ‘Wick’ έχουν αυτό το κάτι που ανήκει στο σελιλόιντ, το σύμπαν τους προσφέρεται άνετα για τηλεόραση. Ειδικά την ευέλικτη τηλεόραση που ζούμε τα τελευταία χρόνια που φαίνεται να τα χωράει όλα.

Ετοιμάσου για neon τηλεοπτικές χορογραφίες μάχης, λοιπόν, και ρίξε τη ματιά σου παρακάτω για να ξέρεις τι να περιμένεις.

– Η παραγωγή γίνεται από τη Lionsgate, το στούντιο που μας δίνει και τις ταινίες. Το δίκτυο που θα αναλάβει τη μετάδοση δεν είναι γνωστό ακόμα.

– Ο Stahelski είναι ανακατεμένος με το πρότζεκτ, αλλά δεν είναι εξ ολοκλήρου δικό του development. Είναι παρών στην ανάπτυξή του, ωστόσο, και θέλει να σκηνοθετήσει 2 τουλάχιστον επεισόδια.

– Ο άνθρωπος που θα το τρέξει το δουλεύει ήδη, αλλά δε γνωρίζουμε το όνομά του. Το μοναδικό πράγμα που μοιράστηκε ο ο Stahelski σε συνέντευξή του στο Indiewire είναι ότι “είναι πολύ καλός showrunner”.

– Η σειρά δε θα ονομάζεται ‘John Wick’, αλλά ‘The Continental’, την αλυσίδα ξενοδοχείων δηλαδή όπου αναπαύονται και ανεφοδιάζονται οι επαγγελματίες δολοφόνοι.

– Κεντρικοί του ήρωες θα είναι το δίκτυο των δολοφόνων αυτών που πλαισιώνουν τη μυθολογία του σύμπαντος. Συγκεκριμένα, ο Stahelski δήλωσε:

“Έχουν μια πάρα πολύ καλή δομή. Είναι πολύ δεμένη με τις ταινίες – είναι για τα Continentals σε παγκόσμιο επίπεδο, το πώς κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σ’ αυτόν τον κόσμο, και τι συμβαίνει σε σχέση μ’ αυτούς. Νομίζω ότι το σύμπαν αυτό είναι πολύ ευρύ και όσα έχω ακούσει είναι πολύ θετικά. Είναι κάτι που το στούντιο φαίνεται πολύ αποφασισμένο να κάνει και στηρίζει πάρα πολύ”.

– Το ‘Continental’ θα επικεντρωθεί σε πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες.

“Μου αρέσει να λέω ιστορίες από τη σκοπιά ενός χαρακτήρα. Όταν το βάλεις στην άκρη αυτό σε ένα τηλεοπτικό σόου, μπορείς να το διευρύνεις σε όλους τους διαφορετικούς χαρακτήρες και να τους ακολουθήσεις στο ταξίδι τους. Μπορείς να είσαι με τον consigliere, τον concierge, τον sommelier – μπορείς να είσαι με όλους αυτούς τους διαφορετικούς χαρακτήρες και να κινείσαι στον κόσμο τους από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Αυτές περιορίζονται όταν εγώ μένω στον κεντρικό μου ήρωα”.

– Ο John Wick δε θα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε θα τον δούμε.

Νομίζω θα κάνει μια εμφάνιση. Είναι μέρος του όλου πράγματος. Αλλά η σειρά δεν περιστρέφεται γύρω του.

– Τον ακρογωνιαίο λίθο για μια τέτοια μεταφορά την έκανε το ‘Game of Thrones’:

“Κοίτα το ‘Battle of the Bastards’. Ως action designer, νιώθω ότι είναι η καλύτερη μάχη που έχουμε δει στην τηλεόραση. Έκαναν φοβερή δουλειά και δεν ήταν απρόσεκτοι με τα χρήματά τους. Το σχεδίασαν, το προετοίμασαν με storyboards – βλέπεις τα behind-the-scenes και φαίνεται ότι οι τύποι τα έκαναν όλα σωστά. Σίγουρα είναι και η σειρά με το μεγαλύτερο μπάτζετ αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση, αλλά μπορούμε να κάνουμε κάτι ενδιαφέρον με το ‘John Wick’ με όσα έχουμε; Ναι. Θα ήθελα να το προσπαθήσω και να αποδείξω στον τηλεοπτικό κόσμο ότι μπορείς να έχεις ένα action feature σε σειρά”.

– Θα προβληθεί από το δίκτυο Starz.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Let the bodies hit the floor: Πόσα θύματα μετράει ο John Wick;
Το ‘John Wick: Chapter 2’ είναι μια περιπέτεια-έκθεμα σε μουσείο