© 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
ΣΙΝΕΜΑ

Τότε που η Emily Blunt έκανε ghosting στον The Rock

Κι άλλες ιστορίες από την παρουσίαση του Jungle Cruise που παρακολουθήσαμε, λίγο πριν την πρεμιέρα της ταινίας.

Η φράση «ταινία βασισμένη σε τρενάκι της Disney» κάποτε έμοιαζε παρανοϊκή αλλά από τότε έχουμε ζήσει κι ένα franchise των Πειρατών της Καραϊβικής, οπότε τίποτα πια δε μας εκπλήσσει.

Εδώ έρχεται η νέα περιπέτεια της Disney, το Jungle Cruise (Περιπέτεια στη Ζούγκλα) που κυκλοφορεί στις αίθουσες, που βασίζεται σε ένα από διασημότερα και κλασικότερα τρενάκια των πάρκων. Κι όπως κι η προαναφερθείσα επιτυχία, έτσι και το Jungle Cruise έχει συγκεντρώσει πολύ ικανό κόσμο ώστε να προσφέρουν κάτι χορταστικό στο κοινό.

Η Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise) προβάλλεται στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Jaume Collet-Serra, αγαπημένος σκηνοθέτης ταινιών δράσης, πολλές εκ των οποίων με τον Liam Neeson: Έχουμε θαυμάσει την δεξιότητά του στη δημιουργία δράσης και αγωνίας σε ταινίες σαν το Non-Stop η το Shallows. Το δε σενάριο φαντάζεται μια πυκνή μυθολογία που μας πάει αιώνες πίσω στα βάθη της ζούγκλας και στους κονκισταδόρους.

Αλλά φυσικά εκεί που στηρίζεται το όλο κατασκεύασμα, είναι στους πρωταγωνιστές. Ο Rock, ο Dwayne Johnson δηλαδή, παίζει έναν οδηγό ποταμόπλοιου που βοηθάει μια επιστήμονα (Emily Blunt) και τον αδερφό της (Jack Whitehall) σε μια περιπετειώδη αναζήτηση μιας θρυλικής ανακάλυψης- που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τον τρομακτικό, καταραμένο ήρωα του Edgar Ramirez.

Με την ταινία να κυκλοφορεί στις αίθουσες, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε μια συνέντευξη τύπου όπου η πρωταγωνιστική τετράδα παρουσίασε το φιλμ και συζήτησε κάποια από τα πράγματα που κρατάνε περισσότερο από αυτή τη δουλειά.

Ο λόγος στον Dwayne Johnson, την Emily Blunt, τον Jack Whitehall και τον Edgar Ramirez.

***

Για τη σημασία που έχει αυτό το είδος της περιπέτειας

«Είναι φτιαγμένο στο πνεύμα των ταινιών που βλέπαμε μεγαλώνοντας», λέει η Emily Blunt. «Αυτές οι ταινίες ζούνε μέσα μου. Αγαπώ τον Indiana Jones και το Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι και τη Βασίλισσα της Αφρικής. Είναι απλά βόμβες χαράς, είναι νοσταλγικές και νομίζω πως έπρεπε να βρούμε το δρόμο μας απευθείας προς τις καρδιές των θεατών με το πνεύμα αυτών των ταινιών που όλοι αγαπούσαμε ως παιδιά».

«Όταν γνωρίσαμε για πρώτη φορά τον Jaume, τον ρωτήσαμε κι οι δύο την ίδια ερώτηση. Είπαμε, “Τι πιστεύεις πως αφορά αυτή η ταινία;” και είναι κάτι που πάντα ρωτάω ένα σκηνοθέτη πριν συμφωνήσω να κάνω μια ταινία γιατί θέλω να ξέρω τι αφορά. Και μας απαντάει, “Έχει να κάνει με την αγάπη”. Κι ήταν τέλειο, γιατί θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για τη δράση, για το θέα, για τους μύθους και τους θρύλους που υπάρχουν στην ταινία. Αλλά τότε ήταν που ήξερα πως μέσα του ο Jaume ήταν ρομαντικός. Και ένας σκηνοθέτης που ξέρει να δημιουργεί κόσμο. Κι αυτό είναι που χρειάζεσαι σε μια τέτοια ταινία».

jungle cruise © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Το πιο δύσκολο κομμάτι δράσης που είχαν να γυρίσουν

«Ήταν όταν κρεμόμαστε από το σκοινί», λέει η Blunt. «Για μένα ήταν το πιο δύσκολο επειδή απλά δε με άφηνε να κάνουμε απλά μια σωστή λήψη. Πάντα έσπρωχνε περισσότερο από όσο έπρεπε για να με κάνει να γελάσω. Το γυρίζαμε όλη μέρα. Δεν κάναμε ούτε μια σωστή λήψη».

Ο Johnson περιγράφει πως «ήταν αυτό το ηρωικό swing με το σχοινί, ξέρεις, που ο ήρωας πιάνει την γυναίκα για να τη σώσει και πηδάνε κι οι δύο μαζί. Και μετά φυσικά πάει κατά διαόλου επειδή δεν τη σώζω!» Και κάθε φορά που ξεκινούσαν το άλμα, η Blunt παρακαλούσε τον Johnson να της πει τι ακριβώς θα έκανε και τι θα έλεγε, ώστε να είναι προετοιμασμένη. «Δεν της έλεγα», γελάει εκείνος.

«Κάθε φορά θα έκανε έναν φρικτό αυτοσχεδιασμό που θα με έκανε να γελάσω… δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να γυρίσαμε αυτή τη σκηνή», γελάνε και οι δύο.

Για τον ίδιο τον Johnson ήταν δυσκολότερη η δράση που είχε να κάνει με τον κονκισταδόρ του Edgar Ramirez και τους συντρόφους του. «Φορούσαν αυτά που φορούσαν, τα κουστούμια… αλλά επίσης το να παλεύεις με ανθρώπους που, εμ, που δεν μπορούν να πεθάνουν. Ξέρεις, απαντώ καθώς αποκαλύπτω όλη την ταινία», λέει γελώντας μαζί με τον Ramirez.

jungle cruise © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Για το πόσο ρόλο έπαιξαν οι αυτοσχεδιασμοί στην ταινία

«Υπήρχε πολύς αυτοσχεδιασμός», λέει ο Jack Whitehall. «Το σενάριο ήταν πολύ αλλά επίσης μας δόθηκε ο χώρος να αυτοσχεδιάσουμε και να προσθέσουμε πράγματα. Ξέρεις, υπήρχαν αρκετά αστεία που κατέληξαν στο πάτωμα του μοντάζ για τους σωστούς λόγους [γελάει]. Αλλά πολλές φανταστικές σκηνές που βλέπεις στην ταινία είναι κάτι που σκεφτήκαμε επί τόπου, κι ο Jaume μας ενθάρρυνε κιόλας».

Ο Collet-Serra έχει πει πως υπάρχουν άλλες δύο ταινίες που θα μπορούσε να έχει μοντάρει απλώς από τα αυτοσχεδιαστικά μπρος-πίσω ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. «Μια από αυτές δεν είναι καθόλου κατάλληλη», γελάει ο Whitehall. «Ειδικά στη σκηνή που τραβάω το σπαθί από το σώμα του Dwayne», συμπληρώνει η Blunt. «Τα υπονοούμενα… τα dark web αστεία», θυμάται ο Johnson κι όλοι γελάνε με τα χέρια στο πρόσωπο. «Νομίζω γυρίσαμε αυτή τη σκηνή μια ολόκληρη μέρα», γελάει κοκκινισμένη η Emily Blunt.

jungle cruise © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Για εκείνη τη φορά που η Emily Blunt έκανε ghosting στον Rock

«Σου έχει κάνει ποτέ κανείς ghosting;», γυρνάει και ρωτάει η Blunt τον συμπρωταγωνιστή της. «Όχι. Μόνο εσύ», απαντά εκείνος με βεβαιότητα πριν εκείνη συμπληρώσει «όταν ας πούμε… είσαι στο Tinder, και τέτοια;». Ο Dwayne Johnson κάθεται σε σιωπή, σηκώνει φρύδι και λέει «καλό αστείο». (Ποιος ξέρει τι ιστορίες θα έχει να πει.)

«Αλλά ας μιλήσουμε τώρα για το ghosting», λέει απομακρύνοντας τη συζήτηση από το Tinder. «Ήθελα απλώς να το παίξω λίγο δύσκολη, και δεν πειράζει καθόλου», αποκρίνεται εκεί. «Να σας εξηγήσω λίγο τι συνέβη», ξεκινά ο Johnson.

«Ο σκηνοθέτης μας, Jaume Collet-Serra, πετούσε στη Νέα Υόρκη για να δώσει προσωπικά στην Emily το σενάριο. Καθώς πήγαινε, εγώ του είπα άκου, θα σου στείλω ένα βίντεο, και απλά δώστης αυτό το βίντεο από μένα. Ήταν ίσως ένα, δύο λεπτά, αλλά στο βίντεο–»

«Ήταν 10 λεπτά», διακόπτει η Blunt. Καθώς γελάει το υπόλοιπο καστ, ο Johnson συνεχίζει περιγράφοντας το περιεχόμενο του βίντεο. Πώς προσπαθούσε να την πείσει, ότι είναι η μόνη που μπορεί να κάνει την ταινία, πώς επέμενε ότι πρέπει να το κάνει. Για καιρό εκείνη δεν απαντούσε.

«Αν κάποιος επιμείνει λίγο υπερβολικά είναι καλύτερα να πεις “ΟΚ…”», λέει εκείνη γελώντας. «Δε θες να δεις το βίντεο», παραδέχεται ο Johnson γελώντας στους συμπρωταγωνιστές του που αναρωτιούνται ποιος το έχει κι αν μπορούν να το δούνε. Η Blunt άφησε τον Johnson να περιμένει λίγο και τελικά απάντησε θετικά. Στην ταινία, η χημεία τους είναι από τα πιο ξεχωριστά στοιχεία του τελικού προϊόντος.

jungle cruise © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Για τη σκηνή που o MacGregor κάνει coming out

«Ένιωσα πως αυτή η σκηνή ήταν ακριβώς αυτό που φαίνεται. Δύο άντρες που μιλάνε για τους ανθρώπους που αγαπάνε. Είναι τόσο απλό. Μοιραζόμασταν ένα ποτάκι», λέει ο Dwayne Johnson αναφερόμενος σε μια σκηνή όπου ο χαρακτήρας του συζητά με τον MacGregor του Jack Whitehall κι εκείνος αποκαλύπτει (ή, για την ακρίβεια, υπονοεί με πολύ παλιομοδίτικα αόριστους όρους) πως είναι γκέι.

«Ήταν μια σκηνή που ήθελα πολύ να πετύχει», λέει ο Whitehall από την πλευρά του. «Όλοι οι χαρακτήρες μοιάζουν αληθινοί κι όλοι έχουν ενδιαφέρουσες ιστορίες. Πολλές φορές σε ταινίες αυτού του είδους έχεις δισδιάστατους χαρακτήρες. Το ότι αυτοί οι χαρακτήρες έχουν πυκνή προσωπική ιστορία κάνει το κοινό να νοιαστεί, και να θέλει να πάει σε ένα ταξίδι μαζί τους».

jungle cruise © 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
© 2021 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Για το πώς η ταινία είναι κάτι παραπάνω από το τρενάκι στο οποίο βασίζεται

«Η ταινία είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που περίμενα. Η γοητεία του ride είναι η απλότητά του και το πόσο σαχλό είναι. Κι η ηρεμία του. Ξέρεις, πάς στο πάρκο κι έχεις τόσα πολλά να κάνεις σε ένα πάρκο της Disney. Αλλά μετά ανεβαίνεις σε αυτό το τρενάκι και είναι σα να μπορείς επιτέλους να πάρεις μια ανάσα και να απολαύσεις την απλότητά του», εξηγεί ο Dwayne Johnson. «Αλλά η ταινία μας είναι κάθε άλλο από αυτό! Με όλα αυτά τα στοιχεία που υπάρχουν μέσα».

«Έχει φιλοδοξία, έχει μέγεθος, κι αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο», συμπληρώνει ο Jack Whitehall. «Είναι όμορφη, τα σκηνικά είναι φανταστικά, και τα set pieces και η δράση. Τα έχει όλα αυτά, αλλά στην καρδιά της είναι μια ταινία που δεν παίρνει τον εαυτό της τόσο σοβαρά. Έχει εξυπνάδα, έχει χιούμορ. Έχει κάποια από τα καλύτερα puns που έχω ακούσει!», λέει καθώς όλοι αρχίζουν να γελάνε.

«Έχει τον Dwayne Johnson να κάνει βασικά μια ρουτίνα σταντ-απ κωμωδίας». Καθώς γελάνε όλοι, η συντονίστρια ζητά από τον Johnson να κλείσει την παρουσίασε με το καλύτερο pun που από την ταινία- ο χαρακτήρας του τα απολαμβάνει και τα εκσφενδονίζει το ένα μετά το άλλο στους ανυποψίαστους τουρίστες.

«Κάποτε δούλευα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χυμού», ξεκινά ο Johnson. «Αλλά με απέλυσαν γιατί δεν είχα υψηλή συγκέντρωση». «Μπράβο», αποκρίνεται στεγνά η Blunt. «Έπρεπε να με πιέζουν», συνεχίζει ο Johnson γελώντας πριν κλείσει το μάτι προς την κάμερα.

Περιπέτεια στη Ζούγκλα (Jungle Cruise) προβάλλεται στις αίθουσες από την Feelgood Entertainment.