AP Images
ENTERTAINMENT

Δηλαδή τώρα δεν θα μπορούμε να λατρεύουμε τον Keanu σαν εικόνισμα;

Η παραγωγή του 'Matrix 4' είναι υπό έρευνα για διεξαγωγή παράνομου πάρτι εν μέσω πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Keanu Reeves είναι θνητός.

Ξεκινάμε από τα καλά νέα. Το ‘Matrix 4’ ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του. Επίσης ο Keanu Reeves θα ξαναπιάσει τον ρόλο του Constantine σε sequel της ταινίας του 2005.

Συμβαίνει το εξής όμως. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η παραγωγή του ‘Matrix’ να οργάνωσε πάρτι για το τέλος των γυρισμάτων χωρίς την άδεια των τοπικών αρχών. Η ταινία γυριζόταν στα θρυλικά στούντιο Babelsberg στο Potsdam, ένα μισάωρο περίπου από το Βερολίνο. Σύμφωνα με τον Guardian και τη γερμανική Bild, η παραγωγή έκανε πάρτι 200 καλεσμένων στις 11 Νοεμβρίου – ανάμεσά τους και ο Keanu – με την πρόφαση ότι ήταν μέρος των γυρισμάτων. Στο μεταξύ το Βερολίνο και η πολιτεία του Βραδεμβούργου επιτρέπουν τα πάρτι, όμως πρέπει να είναι έως 50 άτομα και να έχουν πρώτα αναφερθεί στις αρμόδιες αρχές. Είναι επίσης υποχρεωτική μία υποβολή υγιεινής που πρέπει να εγκρίνεται από την πόλη πριν προχωρήσει το εκάστοτε πάρτι.

Εκπρόσωπος του δήμου είπε στον Guardian ότι ενώ οι αρχές βρίσκονταν σε διαρκείς συζητήσεις με το στούντιο σε σχέση με τους κανόνες ασφαλείας, δεν τους είχε ανακοινωθεί κανένα τέτοιο event. Από την άλλη η εκπρόσωπος του Babelsberg, Bianca Markarewicz, υποστηρίζει πως η συγκέντρωση ήταν όντως μέρος γυρισμάτων που έγιναν σε σχέση με μία σκηνή εορτασμού που είχε προηγηθεί το καλοκαίρι. «Τηρήθηκαν οι κανονισμοί υγιεινής», διευκρίνισε, «η ομάδα παραγωγής συνειδητά έβαλε αυτό το πλάνο με πολλούς συμμετέχοντες ακριβώς στο τέλος των γυρισμάτων».

Σύμφωνα με ανώνυμο καλεσμένο του πάρτι οι κανονισμοί υγιεινής πράγματι ακολουθήθηκαν, παρ’ όλα αυτά δεν συνέβη κανένα γύρισμα. «Η διάθεση ήταν κεφάτη», περιέγραψε. «Οι πάντες είχαν κάνει από πριν τεστ PCR. Όλοι έπρεπε να έρθουν φορώντας μάσκα, αλλά κάποιοι δεν τις φορούσαν όσο περνούσε το πάρτι. Δεν δόθηκαν σκηνοθετικές κατευθύνσεις, δεν υπήρχε κλακέτα και κανείς δεν γύριζε τίποτα».

Σε οποιαδήποτε περίπτωση θα μάθουμε τι έγινε στ’ αλήθεια μιας και οι τοπικές αρχές πρόκειται να κάνουν έρευνα γύρω από το περιστατικό, προκύπτει όμως το εξής θέμα. Ενώ ένα από τα πράγματα που έχω απολαύσει εν μέσω της πανδημίας είναι το πόσο έχουν εκτεθεί οι celebrities, το πόσο δεν ξέρουν να διαβάζουν το δωμάτιο και άρα το πόσο περίτρανα αποδεικνύεται πάλι ότι κανένας άνθρωπος δεν θα ανήκει ποτέ σε βάθρο, δεν ήθελα να ξέρω ότι ο Keanu μπορεί να κάνει αυτά που κοροϊδεύω τέτοιες μέρες. Ειδικά κιόλας από τη στιγμή που το Potsdam επιτρέπει τέτοια events και απλά έχει όριο τα 50 party animals αντί τα 200. Δεν το λες και ανεφάρμοστο.

Προσπάθησα σε πρώτη φάση να αρκεστώ στο γεγονός ότι οι μαρτυρίες λένε πως έκατσε για λίγο, ήπιε το κρασάκι του στο τραπέζι του και έφυγε. Δεν μιλάμε δηλαδή για επίπεδο γενεθλίων Kendall Jenner, όπου είδαμε την εορτάζουσα να φυσάει τα κεράκια της τούρτας της όσο ο σερβιτόρος που της την κρατούσε προσπαθούσε να αποφύγει τα πιθανώς μολυσμένα σταγονίδιά της.

Αυτό ας πούμε είναι σκηνή από το ‘Parasite’:

Το visual του Keanu να πίνει ένα ποτηράκι, να λέει ένα ‘άντε παιδιά και του χρόνου στο επόμενο’ και να αποχωρεί, δεν είναι ‘Parasite’. Όχι όπως βολικά το έφτιαξα στο μυαλό μου. Και εάν όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν μπει μετά από αρνητικό τεστ, τότε και τούρτα να φυσούσε, μάλλον δεν θα ήταν σε κίνδυνο να κολλήσει κανένα. Μιλάμε όμως για ένα ακόμη παράδειγμα ανθρώπων – σε αυτούς συμπεριλαμβάνω τα στελέχη του στούντιο που έχουν την κύρια ευθύνη ως διοργανωτές, εάν τελικά αποδειχθεί πως έγινε πράγματι κάτι παράνομο – που ένιωθαν πως είχαν τον τρόπο να παρακάμψουν τους κανόνες που ισχύουν για όλους τους υπόλοιπους. Ε, και δεν ήθελα τον Keanu ανάμεσα σε αυτούς.

Η Keanussaince καλά κρατεί, απλώς ο πρωταγωνιστής της είναι σίγουρα θνητός.

Αυτή τη φορά μας βρίσκει έτοιμους! Από το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της σεζόν και έναν ολότρελο Ethan Hawke, μέχρι οσκαρικών βλέψεων φιλμ και τη Νο.1 κωμωδία που θα σε ανακουφίσει, το POP για τις Δύσκολες Ώρες διαλέγει τις ταινίες και τις σειρές που θα μας σώσουν στο lockdown.