© Nerogreco / Instagram
BUZZ

Light, Snik και FY μαζεύουν εκατομμύρια νiews στο YouTube χωρίς προσπάθεια

Ευτυχώς ή δυστυχώς, η trap παίζει μόνη της στον ελληνικό μουσικό πλανήτη.

Ατμοσφαιρικά φώτα, μπλε μαλλιά, δεκάδες τατουάζ, πανάκριβα supercars από τη μία, και από την άλλη πολλά λεφτά, πολύ φλεξάρισμα, πολλά όπλα. Η συνταγή της ελληνικής trap λειτουργεί εδώ και χρόνια και σερβίρεται σε εκατοντάδες χιλιάδες (νεαρούς) θεατές. Αυτήν ήταν άλλη μία εβδομάδα που επιβεβαιώθηκε ένας νέος κανόνας: στον ελληνικό μουσικό πλανήτη παίζει μόνη της και χωρίς αντίπαλο.

Πρώτα ήταν ο FY με το Ring, μετά ακολούθησε ο Snik με το Διαμάντι, και πριν 48 ώρες το Ανεξάρτητα του Light έσκασε στο YouTube.

Το αποτελέσματα; Μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει 3 εκ. views αφήνοντας πολύ πίσω οποιονδήποτε καλλιτέχνη ή και γενικά όποιο βίντεο δεν είναι trap. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι άλλο: δείχνουν σαν να μη χρειάζεται να προσπαθήσουν καν.

Ο Snik νιώθει ότι είναι ο νέος 2PAC

Καθώς παρακολουθείς το νέο βίντεοκλιπ του Snik είναι λίγο δύσκολο να πάρεις τα μάτια σου από την τοποθέτηση προϊόντος. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό σε αυτό – απλά την ίδια στιγμή ο ίδιος δηλώνει πως νιώθει σαν τον 2Pac, οπότε κάποια ιερά και όσια μοιάζουν να βεβηλώνονται.

Μάλιστα, εκτός από το νέο hit, μπορείς κάποιος να κάνει μία βόλτα από τα social media του γνωστού trapper, όπου κάνει χαβαλέ με τους φίλους του, βρίζει κάποιους fans που τον ειρωνεύονται για τις στιλιστικές του επιλογές, δίνει συμβουλές για δυνατά success stories στο ίντερνετ.

Ο FY αντίστοιχα, αυτή τη φορά, κινείται σε πιο ερωτικά μονοπάτια, αφήνοντας για λίγο πίσω του τις αναφορές σε ψυχιατρικές κλινικές και το μίσος που τρέφει όλος ο κόσμος απέναντί του καθώς δεν τον θέλουν να φορά κορυφαία brands όπως η Givenchy.

Όσο για τον Light; Εκείνος, μετά το διαδικτυακό beef που είχε με τον Υποχθόνιο (με τον τελευταίο να τον κατηγορεί για προδοσία), συνέχισε να κάνει αυτό που κάνει καλά: να φτύνει ρίμες δηλαδή για τη ζωή στον δρόμο.

Στη δικιά του περίπτωση, είναι λίγο δύσκολο να τον κατηγορήσει κανείς πως δε μεγάλωσε στα στενά, και ότι δε γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πάει να πει να γεννηθείς στη λάθος πλευρά της πόλης.

Βέβαια, κυκλοφορεί ένα βιντεάκι στο TikTok, όπου -μασουλώντας κάτι- ειρωνεύεται τον γιατρό που του συνέστησε να κόψει τα τσίπουρα γιατί το συκώτι του δε θα αντέξει άλλη κακομεταχείριση. Εκείνος, όπως λέει, γελάει με κάτι τέτοια, αφού τα ίδια του έλεγαν και όταν έφερνε την trap στην Ελλάδα

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, κάπου ανάμεσα στην πραγματικότητα και το ποζάρισμα, μέχρι εδώ όλα καλά. Βέβαια, για κάποιον που δεν παρακολουθεί τη φάση από τόσο κοντά ή δεν βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα των 16-25, όλα αυτά μοιάζουν από αρκετά έως τελείως cringe.

 

Σίγουρα, η πόζα και το υπερβολικό φλεξάρισμα κάπου έχει ξεπεράσει τα όρια, αφήνοντας έτσι τη μουσική και το flow κάπου στην άκρη – ή έστω σε δεύτερη μοίρα.

Όσο, όμως, και αν οι κάπως μεγαλύτεροι παθαίνουν μικρά απανωτά σοκ με όσα βλέπουμε, καλό είναι να θυμόμαστε πως το παιχνίδι της μουσικής βιομηχανίας παίζεται πια αλλιώς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό: οι μουσικοί πρέπει να είναι και influencers αλλιώς τα βιντεοκλίπ τους μοιάζουν καταδικασμένα στην αποτυχία.

O Light κάνει εκατομμύρια views για πλάκα

Καλώς ή κακώς, έτσι πάει. Το αν τώρα κάποιος το κρατάει αληθινό ή όχι είναι μια άλλη ιστορία και όποιος έχει μάτια βλέπει. Οι trappers, πάντως, κάνουν αβίαστα εκατομμύρια views όπως κάποτε οι μεγάλες ροκ μπάντες έκοβαν δεκάδες χιλιάδες εισιτήρια για πλάκα.  

Καθώς, λοιπόν, το top-10 της φετινής εβδομάδας του ελληνικού YouTube φιλοξενεί σχεδόν αποκλειστικά trap, η πιτσιρικαρία μπορεί να πανηγυρίζει. Οι υπόλοιποι, εκείνοι που ετοιμαζόμαστε για το εμβόλιο της AstraZeneca, μάλλον κοιτάμε την όλη φάση με ανοιχτό το στόμα. Ή όπως λέει και ο Light: «Κι είχες παγώσει σαν να δες τη μέδουσα».