© Star TV
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μάλλον δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν, αλλά το MasterChef 7 βγάζει νικητή

Ένας παίκτης από την αρχική ομάδα διαγωνιζόμενων που συμπλήρωσαν το φετινό MasterChef απέναντι σε μια παίκτρια από την τιμημένη σεζόν της πρώτης καραντίνας. Είναι το Νίκος Τράκας VS Μαρία Μπέη.

Και ενώ η ζωή συνεχίζεται κανονικά για όλους μας στον έξω κόσμο, έχοντας περάσει εκλογές και δει τον χάρτη στο χρώμα του γαλάζιου, έχοντας δει πανελλαδικές εξετάσεις με καθυστερήσεις και απενεργοποιημένη Τράπεζα Θεμάτων, έχοντας παρακολουθήσει επανεκλογή Erdogan και πολλά-πολλά ακόμη, υπάρχει ένα team εκεί στο Star, κλεισμένο σε ένα σπίτι από τον Γενάρη, που παλεύει με σιφόν και κατσαρόλες για τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef.

Ανάλογο αγώνα έδωσε και η παραγωγή φέτος, μειώνοντας τα budget για εξωτερικά γυρίσματα, αυξάνοντας όμως τη νοσταλγία και την ίντριγκα.

Πώς έγινε αυτό; Με τη σταδιακή επιστροφή παικτών από προηγούμενες σεζόν MasterChef και ειδικά από την 4η και 5η χρονιά, όταν ο μαγειρικός διαγωνισμός της ελληνικής TV είχε πετύχει τα καλύτερα νούμερα.

Η επανασύνδεση του κοινού με τον Μπέλλο, τον Ηλία, τον Στέφανο και τη Μαρία θα ξυπνούσε τους τηλεθεατές του MasterChef που είχαν πέσει σε χειμερία νάρκη. Αλλά μάταια. Πέρα από κάποιες εξαιρέσεις και μερικά επεισόδια, η επίδοση παρέμεινε χαμηλή, δείχνοντας ότι έχει πια κουράσει το προϊόν και χρειάζεται παύση είτε ριζική ανανέωση.

Προς το παρόν, όμως, βγάζει νικητή και ο φετινός μαραθώνιος φτάνει επιτέλους στο τέλος του (εκείνοι στον Άγιο Δομίνικο, ξέρουμε μέχρι πότε θα τσαλαβουτούν στις λάσπες και θα κλωτσάνε κάδους από τα νεύρα τους;).

Μάλιστα, για να είμαστε σωστοί, ο νικητής του MasterChef 7 έχει μεγαλύτερη αξία από προηγούμενες εκδόσεις του διαγωνισμού, μιας και στην αρένα της κουζίνας ρίχτηκαν και φτασμένοι μάγειρες με τη διαδικασία επιστροφών που ακολουθήθηκε. Οι προβλέψεις οι οποίες είχαμε κάνει λίγους μήνες πριν έπεσαν αρκετά μέσα και χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη παρατηρούμε ότι η τελική μάχη για την κούπα κρατάει ισορροπίες:

Ένας παίκτης από την αρχική ομάδα διαγωνιζόμενων που συμπλήρωσαν το MasterChef 7 απέναντι σε μία αγαπημένη στη συνείδηση του κοινού παίκτρια απ’ το επίσης πιο αγαπημένο κύκλο της ιστορίας του διαγωνισμού, το MasterChef 4 της καραντίνας. Ένας άντρας μάγειρας απέναντι σε μία γυναίκα μαγείρισσα. Φυσικά, δυο ταλαντούχοι σεφ (και πολύ καλά παιδιά, φέτος είδαμε ευγενή άμιλλα) με λαμπρή καριέρα μπροστά τους. Η μάχη θα κριθεί στη λεπτομέρεια, όπως λέει ένα απ’ τα γνωστά κλισέ του διαγωνισμού.

Είναι το Νίκος Τράκας VS Μαρία Μπέη, που θα παρακολουθήσουμε στις οθόνες μας αυτές τις μέρες – όσοι το παρακολουθήσουμε.

MasterChef 7: Το poll για τον φετινό νικητή

Με διαφορετικό τρόπο διεξάγεται και η διαδικασία του τελικού για φέτος, θυμίζοντας εποχές πρώτων σεζόν MasterChef: η διαδικασία για τους δύο φιναλίστ περιλαμβάνει μια σειρά από δοκιμασίες σε διαφορετικά μέρη και με διαφορετικά ονόματα (διακεκριμένων σε διεθνές επίπεδο) καλεσμένων σεφ. Το μαγειρικό σπριντ της τελικής ευθείας ξεκινάει τη Δευτέρα 5 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος) με το επεισόδιο να μεταφέρει τους τηλεθεατές στην Κρήτη.

Από εκείνη την ημέρα και εξής, οι φιναλίστ θα συγκεντρώνουν βαθμούς ανάλογα με την απόδοσή τους, μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Το τελικό αποτέλεσμα και η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή θα προκύψει την Τετάρτη 14 Ιουνίου, με την καθιερωμένη live μετάδοση. Στο poll που ακολουθεί, αν ανήκεις στο πιστό κοινό που συνεχίζει να βλέπει τον διαγωνισμό απ’ όπου μάθαμε τι σημαίνει κίμτσι και τοπιναμπούρ, μπορείς να ψηφίσεις τη δική σου πρόβλεψη.