© 2021 / Christophe Ena / Associated Press
GAMES

Μήπως είμαστε ένα βήμα πριν το Netflix των video games;

Gaming and chill.

Πώς θα σου φαινόταν μία streaming υπηρεσία όπου πληρώνοντας μία μάλλον ασήμαντη μηνιαία συνδρομή θα μπορούσες να διαλέξεις μέσα από εκατοντάδες τίτλους gaming; Ναι, όντως, συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με το PlayStation Plus και το Nintendo Switch Online, αυτές όμως οι υπηρεσίες φαίνεται να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε μπαρουτοκαπνισμένους gamers. Τι θα συνέβαινε αν ένα αντίστοιχο project απευθυνόταν σε ένα πολύ πιο μαζικό κοινό;

Όπως το κοινό του Netflix για παράδειγμα που φαίνεται τρομερά εξοικειωμένο με τα video games. Άλλωστε, η αμερικανική πλατφόρμα είχε δείξει τις διαθέσεις της για μεγαλύτερη διάδραση με τους θεατές ήδη από το επετειακό επεισόδιο του Black Mirror με τίτλο Bandersnatch. Εκεί όπου εσύ αποφάσιζες για την εξέλιξη της ιστορίας. Το πείραμα ήταν μαζικό, είχε πολλά bugs, άφησε όμως μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον.

Υποσχέσεις που ίσως σύντομα γίνουν πραγματικότητα. Όλα δείχνουν πως το Netflix ετοιμάζεται να μπει στην αγορά του gaming.

Video games and chill στo Netflix

Το αναλυτικό ρεπορτάζ έρχεται από το εξειδικευμένο σε θέματα τεχνολογίας The Verge και δείχνει πολύ να είναι τσεκαρισμένο από δέκα πλευρές. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν το The Information σημείωσε πως, σύμφωνα με δικές του πηγές, το Netflix ετοιμάζει ένα ειδικό section για gaming που πατά στα χνάρια του Apple Arcade. Τίποτα τρομερά σπουδαίο μέχρι εδώ, δηλαδή.

Τα πράγματα όμως έγιναν πιο σοβαρά μόλις το Reuters μετέδωσε πως η αμερικανική πλατφόρμα αναζητά ένα executive στέλεχος με εμπειρία από τον χώρο των video games. Μάλιστα, το Axios έριξε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά γράφοντας ότι μία νέα gaming υπηρεσία θα προσφέρεται στους συνδρομητές του Netflix σε λίγο καιρό.

Πότε ακριβώς να περιμένουμε αυτό το feature που θα περιλαμβάνει -όπως όλα δείχνουν- τόσο video games που θα παράγονται από την ίδια την αμερικανική πλατφόρμα όσο και από ανεξάρτητες, indie εταιρείες παραγωγής; Το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αλλά σίγουρα μέσα στο 2022.

Βέβαια, ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από το Netflix, ούτε όμως και διάψευση. Κάτι, δηλαδή, που δε συνηθίζει να κάνει. Μήπως, λοιπόν, αφήνει τον καπνό να πλανάται πάνω από τις φήμες μιας και υπάρχει φωτιά που σιγοκαίει;

Το gaming δεν είναι άγνωστο στην πλατφόρμα. Δηλώνει την παρουσία του με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, είτε μέσα από ντοκιμαντέρ (High Score), είτε μέσα από interactive επεισόδια (Bandersnatch), είτε ακόμα και μέσα από διαδραστικά games με τη μορφή σειράς (Minecrarft: Story Mode).

Μάλιστα, αυτές είναι οι άμεσες αναφορές, αφού οι έμμεσες είναι πολύ περισσότερες και πολύ πιο δημοφιλείς. Έχεις σκεφτεί πόσα προϊόντα του Netflix προέρχονται από τον κόσμο του gaming; Χαρακτηριστικά ας αναφέρουμε δύο super επιτυχίες: τις σειρές Castlevania και The Witcher.

Είναι δεδομένο πως το Netflix βλέπει ατέλειωτες δυνατότητες στον χώρο των video games και έτσι τολμά να επενδύσει σε αυτό. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυδιαφημισμένες παραγωγές του των τελευταίων χρόνων βασίστηκε σε ένα πολωνικό rpg game με εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. Τo The Witcher φαίνεται να είναι απλά η αρχή.

Την τελευταία φορά που έγινε τόσος ντόρος για το gaming στο σύμπαν του Netflix ήταν όταν είχε ανακοινωθεί η συνεργασία του με τη Telltale Games για την δημιουργία ενός video game βασισμένου στο Stranger Things. Τότε, το project βούλιαξε.

Τώρα, οι φήμες οργιάζουν ξανά. Μήπως, τελικά, ήρθε η ώρα η αμερικανική πλατφόρμα να ανοίξει τα φτερά της και στον χώρο του gaming κεφαλαιοποιώντας τις άπειρες ευκαιρίες που της δίνει;