ΣΙΝΕΜΑ

Fatality: Tα πρώτα 7 λεπτά του νέου Mortal Kombat είναι εδώ

Test your Might και δες την εισαγωγή του Mortal Kombat.

Το Mortal Kombat δεν έχει αυτή τη στιγμή επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για την Ελλάδα, αλλά θα έχουμε για πάντα τα 7’ πρώτα του λεπτά.

Θα βρεις κάμποσα fatalities σε αυτά, αλλά κανένα “Get over here!!!”. Μπορεί κιόλας να εκπλαγείς με τη σχετικά ψύχραιμη (για Mortal Kombat!) εισαγωγή της ταινίας που εξυπηρετεί ως ρίζα της αντιπαλότητας μεταξύ του Scorpion και του Sub-Zero. Στο παρακάτω βίντεο όμως που μπορείς να δεις μόνο απευθείας στο YouTube, οι δύο εμβληματικοί χαρακτήρες είναι απλώς ο Hanzo Hasashi (Hiroyuki Sanada) και ο Bi-Han (Joe Taslim)

Με αυτή την εισαγωγή το Mortal Kombat φαίνεται να θέλει τους φαν να διαλέξουν ξεδιάντροπα το στρατόπεδο του Hanzo, αν και τα πράγματα μπορεί στην πορεία να αλλάξουν. Θέλει επίσης να διαπιστώσουμε ότι η ταινία θα έχει και καρδιά εκτός από σφιγμένες γροθιές, ακόμα κι αν στην πορεία ανοίξει κι αυτή όπως τα κεφάλια των ηρώων.

Εκτός από τα πρώτα 7’ του Mortal Kombat, έχουμε και το νέο μουσικό θέμα του.

Το Techno Syndrome του 2021 του υποψήφιου για Όσκαρ Benjamin Wallfisch (Blade Runner 2049, It, The Invisible Man, Hidden Figures) βασίζεται στο Techno Syndrome των The Immortals από τα 1990s και θα συμπεριληφθεί στο σάουντρακ του Mortal Kombat που ο Wallfisch είχε ξεκινήσει να γράφει πριν καν προσληφθεί επισήμως. Κι όμως!

Ο Simon McQuoid που σκηνοθέτησε την ταινία είχε ορίσει ένα ραντεβού με τον Wallfisch όταν η ταινία ήταν ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και υπολόγιζε ότι θα χρειαζόταν αρκετός κόπος για να πείσει έναν τόσο επιτυχημένο συνθέτη να γράψει για την ταινία του. Το μόνο που του είχε πει ως τότε ήταν πως σκοπός ήταν να σεβαστούν τους χαρακτήρες, το canon του παιχνιδιού και τους φαν.

Όταν ο Wallfisch τού είπε στη συνάντηση πως είχε ήδη ετοιμάσει ένα demo, ο σκηνοθέτης κόντεψε να πέσει από την καρέκλα του απ’ τον ενθουσιασμό. Το δείγμα δεν τον άφησε απλά ικανοποιημένο, αλλά τον βοήθησε να εξηγήσει τον τόνο της ταινίας στους ηθοποιούς που ήθελε στο καστ. Ο Lewis Tan για παράδειγμα που θα υποδυθεί τον Cole Young έχει αναφέρει σε συνέντευξή του πως αποφάσισε να παίξει στο νέο Mortal Kombat αφού άκουσε το σκορ αυτό, γιατί έτσι απέκτησε μία καλή ιδέα «για την κατεύθυνση και το πόσο καλαίσθητη θα ήταν».