Jung Jaegu/Netflix
ΛΙΣΤΕΣ

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Αυτή την εβδομάδα η κορυφή του Netflix ανήκει στην πιο δυσλειτουργική του οικογένεια. Μέχρι, τουλάχιστον, την επιστροφή του Stranger Things αυτή την Παρασκευή.

Το Netflix είχε ήδη γίνει μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων νοικοκυριών, αλλά τη χρονιά του lockdown απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Δυστυχώς η πανδημία μάς στέρησε τελικά κάποιες από τις αγαπημένες μας σειρές που είχαν ήδη ανανεωθεί, αλλά ο κατάλογος συνεχίζει και μεγαλώνει.

Αυτή την εβδομάδα η κορυφή του Netflix ανήκει στην πιο δυσλειτουργική του οικογένεια. Μέχρι, τουλάχιστον, την επιστροφή του Stranger Things αυτή την Παρασκευή.

#10 Spiderhead

Στο κοντινό μέλλον, δύο κατάδικοι (Miles Teller, Jurnee Smollett) αντιμετωπίζουν το παρελθόν τους σε μία μονάδα ενός οραματιστή (Chris Hemsworth) που τους χορηγεί ψυχοτρόπες ουσίες χωρίς να τους επιτρέπει να διακόψουν το πείραμα με αντάλλαγμα τη μείωση της ποινής τους.

Ο αξιόπιστος Joseph Kosinski ακολουθεί τη μεγαλύτερη επιτυχία και καλύτερη ταινία του που είναι το Top Gun: Maverick, με την πιο απλοϊκή. Είχα υψηλές προσδοκίες για το Spiderhead που δεν εκπληρώθηκαν στο σύνολό τους, ωστόσο η εκτέλεση της διασκευής αποδεικνύει πως ο Kosinski έχει πολύ σταθερό χέρι για να επιτρέψει στην ιστορία και τον τόνο της να γίνουν αδιάφορες. Αυτό ακριβώς είναι που δίνει στην ταινία την αίσθηση ενός Δούρειου Ίππου, την επίμονη ιδέα ότι υπάρχει κάτι κάτω από την επιφάνεια που όμως δεν έρχεται ποτέ στ’ αλήθεια.

Ως όχημα για τον Chris Hemsworth βέβαια το Spiderhead είναι φανταστικό. Η χαρισματικότητα του ηθοποιού δε μπορεί να κρυφτεί πίσω απ’ τα μούσκουλα πια.

#9 Hustle

Ο Adam Sandler συνεχίζει επιτυχημένα τη δραματική του στροφή. Διάβασε την ολοκληρωμένη μας κριτική:

#8 Intimacy

Το σεξ βίντεο μιας ανερχόμενης πολιτικού που διέρρευσε λειτουργεί ως καταλύτης σε αυτήν την ιστορία τεσσάρων γυναικών που κινούνται ανάμεσα στον δημόσιο και ιδιωτικό βίο. Πρωταγωνιστεί η Itziar Ituño του Casa de Papel.

#7 Money Heist: Korea

Δεν νομίζω ότι αντέχω άλλο Casa de Papel οπότε προς το παρόν θα απέχω, αλλά τούτη η μεταφορά έχει εξαρχής το κοινωνικό στοιχείο αντίστασης μέσα της αντί να το θυμηθεί ξαφνικά επειδή #λόγοι. Έχει, επίσης, την υπέροχη Kim Yunjin του LOST.

#6 Peaky Blinders: Season 6

Το μεγάλο φινάλε του Peaky Blinders – μέχρι τουλάχιστον την ταινία που έπεται – μίας σειράς που συνεπήρε τον πλανήτη και άνοιξε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μπαρμπέρικα. Οι Peaky fokin’ Blinders ανεβαίνουν στο Netflix για τον τελικό τους γύρο.

#5 Love & Gelato

Αφήνω την αγάπη, κρατάω το gelato.

#4 Man vs. Bee

Κάποιος στο Netflix έχει βεντέτα με τις μέλισσες. Πρώτα η μέλισσα που σκότωσε τον Λόρδο Bridgerton και στοίχειωνε τον γιο του, Anthony, για την επόμενη δεκαετία της ζωής του. Τώρα ο Rowan Atkinson πρωταγωνιστεί σε ρόλο άνδρα με το καθήκον να προσέχει ένα σπίτι, μόνο που μία μέλισσα κοντεύει να τον οδηγήσει στην τρέλα και δε θα σταματήσει μέχρι να την εξωθήσει από το κτίριο.

Δεν έχω δει ακόμα την ταινία αλλά δεν πρόκειται να αντισταθώ στο πιο λαστιχομούρη Βρετανό, ειδικά όταν πρόκειται να βάλει φωτιά σε σπίτι (!) για μία μέλισσα.

#3 Stranger Things

Ο βασιλιάς του Netflix επέστρεψε για το στέμμα του. Το Stranger Things 4 διπλασίασε το ρεκόρ κάθε αγγλόφωνης παραγωγής του Netflix (το Squid Game παραμένει η μεγαλύτερη επιτυχία της πλατφόρμας), οδηγώντας μάλιστα τις προηγούμενες τρεις σεζόν ξανά στα Top 10.

#2 The Man From Toronto

Βάσει συντελεστών ήξερα πως η ταινία δεν είχε πολλές πιθανότητες να είναι καλή, αλλά δεν μπορώ να πω όχι στον Woody Harrelson. Έπαιξα κι έχασα λοιπόν.

#1 The Umbrella Academy

Τέτοιο καλιμπράρισμα από πρώτη σε δεύτερη σεζόν σπανίως έχω ξαναδεί. Η υποψήφια για 6 βραβεία Emmy σειρά που βασίστηκε στα βραβευμένα, χορταστικά κόμικ του Gerard Way (ναι ναι, του frontman των My Chemical Romance) και του Gabriel Bá, συνεχίζει με τη δυσλειτουργική αλλά υπερηρωική οικογένεια των Hargreeves, και αυτή τη φορά οι αντίπαλοί τους είναι η εναλλακτική ακαδημία/οικογένεια υπερηρώων – η Sparrow Academy. Αυτή τη φορά ανυπομονώ.