Cr. David Giesbrecht/Netflix © 2021
NETFLIX

Netflix Top 10: Αυτές τις ταινίες και σειρές βλέπουν όλοι αυτή τη στιγμή

Η Shonda Rhimes έκανε ξανά το θαύμα της στο Netflix μετά το Bridgerton, αυτή τη φορά με το Inventing Anna στο Νο.1.

Το Netflix είχε ήδη γίνει μέρος της καθημερινότητας χιλιάδων νοικοκυριών, αλλά τη χρονιά του lockdown απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη θέση στη ζωή μας. Δυστυχώς η πανδημία θα μας στερήσει τελικά κάποιες από τις αγαπημένες μας σειρές που είχαν ήδη ανανεωθεί, αλλά ο κατάλογος συνεχίζει και μεγαλώνει.

Αυτή τη στιγμή στο Νο.1 του Netflix βρίσκουμε το Inventing Anna δια χειρός Shonda Rhimes.

#10 Sweet Magnolias: Season 2

Από τις πιο γρήγορες ανανεώσεις για δεύτερη σεζόν που έχει κάνει ποτέ το Netflix. Μη βλέπεις που άργησε να επιστρέψει λόγω κορονοϊού. Το γλυκερό νοτιοαμερικάνικο δράμα γυρίζει και πιάνει την ιστορία ακριβώς από το cliffhanger που την άφησε.

#9 The Tinder Swindler

Το Tinder Swindler αφηγείται τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία ενός δημιουργικού απατεώνα που παρίστανε τον δισεκατομμυριούχο πλεϊμπόι στο Tinder, αλλά και των γυναικών που αποφάσισαν να τον οδηγήσουν στη δικαιοσύνη. Η κατάληξη της υπόθεσης είναι εξοργιστική.

#8 Love Tactics

Αν πρόκειται να δεις μία rom-com αυτή την εβδομάδα, ας είναι το Marry Me με την Jennifer Lopez στους κινηματογράφους.

#7 Through My Window

Η ταινία βασίζεται στην ισπανόφωνη νουβέλα της Ariana Godoy, μίας συγγραφέως ρομάντσων από τη Βενεζουέλα που κατοικεί στη Βόρεια Καρολίνα. Η Godoy φαίνεται να στοχεύει στο target group που υπάρχει μεταξύ του Fifty Shades και The Fault in Our Stars, κάντε με αυτό ό,τι νομίζετε.

#6 Manifest

Μετά από μια ταραχώδη πτήση, οι επιβάτες της πτήσης Montego Air Flight 828 προσγειώνονται ανακουφισμένοι. Μόνο που θα διαπιστώσουν πως, για τους φίλους και τις οικογένειές τους, έχουν περάσει πέντε χρόνια. Οι ίδιοι και ο κύκλος τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα, αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι μάλλον είναι προορισμένοι για κάτι μεγαλύτερο. Άλλο ένα wannabe Lost.

#5 Dark Desire: Season 2

Η Alma Solares, μια διακεκριμένη δικηγόρος και καθηγήτρια πανεπιστημίου, επισκέπτεται το σαββατοκύριακο την πρόσφατα χωρισμένη κολλητή της με σκοπό να “διαχειριστούν τον πόνο της”. Κατά τη διάρκεια της απόδρασης, η Alma γνωρίζει τον 23χρονο Dario Guerra, με τον οποίο βγαίνει ένα ξέφρενο ερωτικό ραντεβού. Επιστρέφοντας σπίτι στον άντρα και την κόρη της, η Alma είναι αποφασισμένη να ξεχάσει το λάθος της, αλλά η ζωή της μετατρέπεται σε ζωντανό εφιάλτη. Αυτό που ξεκίνησε ως περιπετειούλα γίνεται ασίγαστο πάθος, φέρνοντας στο φως μυστικά ενός παρελθόντος με τα όποια όλοι έχουν μια μοιραία σύνδεση.

#4 All of Us Are Dead

Μία ομάδα μαθητών εγκλωβίζεται σε ένα λύκειο και έρχεται αντιμέτωπη με φρικτές καταστάσεις, ενώ προσπαθεί να σωθεί από μια επιδρομή ζόμπι στο σχολείο της.

Νέα πρόταση με ζόμπι από την Κορέα (Train to Busan και Kingdom είναι οι δύο καλύτερες από προγενέστερες παραγωγές του – το πρώτο είναι ταινία, το δεύτερο σειρά διαθέσιμη στο Netflix) που διαφέρει από άλλες γιατί περιστρέφεται σε σημαντικό βαθμό γύρω από εφήβους. Το σχολικό περιβάλλον έχει για όλους δοκιμασίες, στη Νότια Κορέα όμως είναι ιδιαιτέρως πιεστικό. Οι ιεραρχίες στα σχολεία είναι πολύ υπαρκτές, το bullying καθημερινότητα και, πάνω από όλα, οι μαθησιακές απαιτήσεις τεράστιες. Αρκεί να αναφερθεί πως το ποσοστό αυτοκτονιών μεταξύ μαθητών και φοιτητών είναι υψηλότερο από το μέσο, με αυξητικές κιόλας τάσεις την πενταετία έως το 2019.

Άρα το ζόμπι που υπήρξε εξαρχής συμβολικό ως πλάσμα φαντασίας για τη διάβρωση του καπιταλισμού, του καταναλωτισμού και άλλων παθογενειών του αναπτυγμένου κόσμου και όχι μόνο, προσθέτει εδώ και ένα ακόμη νόημα στη σημασία του.

#3 Tall Girl 2

Σίκουελ της επιθετικά μέτριας, επιτυχημένης ταινίας Tall Girl του 2019.

#2 Toy Boy: Season 2

Η ιστορία μίας ομάδας ανδρών στρίπερ που ζουν στη Marbella της Ισπανίας εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πλουσίων είχε σκίσει κατά την περίοδο του πρώτου lockdown. Δύσκολες μέρες εκείνες και είχαν την κατανόησή μας. Τώρα;

#1 Inventing Anna

Το ποδαρικό της Shondaland στο Netflix έγινε με το Bridgerton, η ίδια η Shonda Rhimes όμως δεν έγραψε κανένα από τα σενάριά του. Για την ακρίβεια, έχει να γράψει σενάριο από το φινάλε του Scandal το 2018. Σε αυτή τη σειρά όμως θα είναι ξανά showrunner με τη βούλα, αλλά και βασική σεναριογράφος.

Το Inventing Anna αφορά την πραγματική περίπτωση μίας νεαρής γυναίκας που εξαπάτησε την υψηλή κοινωνία της Νέας Υόρκης υιοθετώντας την ταυτότητα μίας Γερμανίδας κληρονόμου, φεσώνοντας φίλες, τράπεζες και συνεργάτες που τελικά την είδαν να καταδικάζεται για απάτη. Πρωταγωνίστρια της μίνι σειράς είναι η βραβευμένη με Emmy Julia Garner του, ενώ μαζί της θα δούμε τις Anna Chlumsky και Laverne Cox.

Η απόφαση της Rhimes να πει την ιστορία κυρίως μέσα από τη ματιά της δημοσιογράφου που κάλυψε την υπόθεση της Delvey είναι σωστή γιατί δίνει περισσότερα επίπεδα στην αφήγηση και κρατά την απαραίτητη απόσταση από την εγκληματία. Στα τελευταία δύο επεισόδια η σειρά εκτροχιάζεται στην προσπάθειά της να δικαιώσει ξαφνικά την Delvey θυματοποιώντας τη, όμως συνολικά παραμένει fun. Αν δεν ήταν τα επεισόδια σχεδόν μία ώρα το καθένα, θα ήταν ακόμα καλύτερη.