Warner Bros
ΛΙΣΤΕΣ

Οι 11 πιο αμήχανες στιγμές στα γυρίσματα διάσημων σκηνών σεξ

Εμετοί, γρατζουνιές, ακραίος ιδρώτας και μανάδες στο σετ. Αυτές οι διάσημες σκηνές σεξ ήταν άβολες πίσω από την κάμερα.

Τα τελευταία χρόνια οι intimacy coordinators έχουν φέρει την επανάσταση στον τρόπο που γυρίζονται οι σκηνές σεξ, σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία. Αυτό όμως είναι πρόσφατη εξέλιξη.

Όπως μας είχε πει σε αποκλειστική συνέντευξη ο intimacy coordinator Zev Steinrock, το «Χόλιγουντ ήταν Άγρια Δύση» ως προς τις σκηνές σεξ, με τη χαρακτηριστική φράση «με μία κάλτσα και μία προσευχή» να ακούγεται συχνά στα σετ πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα μίας ερωτικής σκηνής. Γιατί hey, κάποιες φορές οι κάλτσες που φορούσαν οι ηθοποιοί στα, αχέμ, γεννητικά τους όργανα, έπεφταν.

Αυτές είναι 11 σκηνές σεξ που κρύβουν άβολες στιγμές πίσω από την κάμερα.

Μάτια Ερμητικά Κλειστά (1999)

Για να εμφυσήσει γνήσιο φθόνο στην ερμηνεία του Tom Cruise, ο Stanley Kubrick είχε απαγορεύσει στη Nicole Kidman να πει οτιδήποτε στον (πρώην πλέον) σύζυγό της τίποτα από τα γυρίσματα όπου έκανε επί έξι ημέρες, με άντρα μοντέλο, με 50 διαφορετικές σεξουαλικές στάσεις μέχρι να βρει ο σκηνοθέτης αυτό που χρειαζόταν.

9 ½ Εβδομάδες (1986)

Για να κάνει τη σχέση BDSM της ταινίας να μοιάζει πιο γνήσια, ο σκηνοθέτης Adrian Lyne χειραγωγούσε συναισθηματικά την Kim Basinger κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και της είχε απαγορεύσει να μιλάει στον Mickey Rourke εκτός κάμερας. «Έπρεπε να τον φοβάται», έχει πει στους Times. Η Basinger περιγράφει ολόκληρη την εμπειρία των γυρισμάτων ως «τραυματική».

Ο Λύκος της Wall Street (2013)

Σε μία από τις ερωτικές σκηνές του Wolf of Wall Street, ο χαρακτήρας του Leonardo DiCaprio κάνει σεξ με αυτόν της Margot Robbie πάνω σε δεσμίδες από χαρτονομίσματα. Όταν σηκώθηκε μετά το τέλος του γυρίσματος το συνεργείο κατατρόμαξε γιατί η πλάτη της ήταν καλυμμένη με κόκκινες γρατζουνιές. Σε όλη τη διάρκεια του γυρίσματος, η Robbie κοβόταν από το χαρτί των σκόρπιων δολαρίων.

Βασικό Ένστικτο (1992)

η σκηνή σεξ στο basic instinct Photo by Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images

Η Sharon Stone είδε πως είχαν συμπεριληφθεί καρέ με τα γεννητικά της όργανα στην ταινία μετά το πέρας των γυρισμάτων και χωρίς να έχει συμφωνήσει σε αυτό.

«Έτσι είδα το shot με τον κόλπο μου για πρώτη φορά, πολύ αργότερα αφού μου είχαν πει, “δε μπορούμε να δούμε τίποτα – απλά χρειάζεται να βγάλεις το εσώρουχό σου γιατί το λευκό αντανακλά το φως οπότε ξέρουμε ότι φοράς εσώρουχο», γράφει η Sharon Stone στα επερχόμενα απομνημονεύματά της The Beauty of Living Twice.

«Έχουν υπάρξει πολλές οπτικές για το θέμα αυτό, αλλά μιας και είμαι εγώ που έχω τον εν λόγω κόλπο, επιτρέψτε μου να πω: Οι άλλες οπτικές είναι μαλακίες», συνεχίζει. «Τώρα, το ζήτημα είναι το εξής. Δεν είχε πια σημασία. Έπρεπε να πάρω αποφάσεις».

Οι πιο άμεσες ήταν ένα χαστούκι στον σκηνοθέτη, Paul Verhoeven. Η ώρα των δικηγόρων ήρθε αμέσως μετά.

«Πήγα στον θάλαμο προβολής, χαστούκισα τον Paul στα μούτρα, έφυγα, πήγα στο αμάξι μου και κάλεσα τον δικηγόρο μου, τον Marty Singer», θυμάται. «Ο Marty μου είπε ότι δε μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την ταινία όπως ήταν… Και ο Marty είπε πως, σύμφωνα με το Screen Actors Guild, το σωματείο μου, δεν ήταν νόμιμο να τραβήξουν κάτω από το φόρεμά μου κατ’ αυτόν τον τρόπο. “Ουφ”, σκέφτηκα. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη. Μετά σκέφτηκα λίγο παραπάνω. Και αν ήμουν εγώ ο σκηνοθέτης; Και αν ήμουν εγώ που είχα τραβήξει εκείνο το καρέ; Και αν το είχα τραβήξει επίτηδες; Ή κατά λάθος; Και αν απλώς υπήρχε; Ήταν πολλά για να σκεφτεί κανείς. Ήξερα τι ταινία γύριζα. Για όνομα του θεού, είχα παλέψει για τον ρόλο, και σε όλο εκείνο το διάστημα μόνο αυτός ο σκηνοθέτης με είχε υπερασπιστεί».

Masters of Sex (2013)

Το Masters Of Sex αφορούσε τον Δρ. William Masters (Michael Sheen) και τη Virginia Johnson (Lizzy Caplan), πρωτοπόρους στον τομέα της ακαδημαϊκής μελέτης γύρω από το σεξ.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία του πραγματικού Dr. Masters και της βοηθού του και ερευνήτριας που έγινε τελικά σύζυγός του. Σε μία βασική στιγμή στη σειρά έρχετα, οι δύο συνάδελφοι (μόνο τότε) τρίβουν μέρη του σώματός τους μεταξύ τους υπό το πρόσχημα της περαιτέρω έρευνας.

Το γύρισμα της σκηνής ωστόσο ήταν επεισοδιακό. Για αρχή, έχει πει η Caplan, καθώς πλησίαζαν στη στιγμή που ο Sheen έπρεπε να αγγίξει το στήθος της, είχε παρατηρήσει ότι τα χέρια του ήταν τρεμάμενα. Αυτό τη βοήθησε να αισθανθεί καλύτερα με τη δική της νευρικότητα, μέχρι που ο Sheen άφησε το στήθος της και πήγε αμέσως σε έναν κάδο σκουπιδιών και έκανε εμετός. Υπέφερε από τροφική δηλητηρίαση.

Επτά Χρόνια Φαγούρας (1955)

seven year itch Bettmann / Contributor / Getty Images

Η διαχρονικότητα της εικόνας του φορέματος της Marilyn Monroe να σηκώνεται στον αέρα έχει πολύ προβληματικό παρασκήνιο. Το αρχικό γύρισμα της σκηνής έγινε σε πραγματική τοποθεσία στη Νέα Υόρκη, με περίπου 5.000 ανθρώπους να έχουν μαζευτεί τριγύρω για να χαζέψουν τα πόδια της Monroe.

Το κυρίως ανδρικό πλήθος φώναζε πράγματα όπως «ψηλότερα!», αναφερόμενο στο φόρεμά. Φυσικά ένα πλήθος να φωνάζει πρόστυχα σχόλια δεν πάει πακέτο με τη δημιουργία ταινιών, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η σκηνή έπρεπε να ξαναγυριστεί από την αρχή σε κλειστό πλατό. Επειδή όμως ο Billy Wilder είχε περισσότερο τον ντόρο για την ταινία του στο νου του, παρά την αξιοπρέπεια της σταρ του, ο σκηνοθέτης συνέχισε να γυρίζει τη σκηνή επί 15 τουλάχιστον λήψεις.

Superbad (2007)

Αποδεικνύεται πως η περιβόητη «είναι μέσα» σκηνή από το τέλος της ταινίας ήταν ακόμη πιο άβολη για όσους ήταν πίσω από την κάμερα. Ο Christopher Mintz-Plasse, ο McLovin στην ταινία, χρειαζόταν νομικά τη μητέρα του στα γυρίσματα κατά την πρώτη του σκηνή σεξ γιατί ήταν μόλις 17 ετών.

Μια Επικίνδυνη Μέδοδος (2011)

A Dangerous Method screening in London Photo by rune hellestad/Corbis via Getty Images

Η Keira Knightley δεν αστειεύεται όταν πρόκειται για σκηνές σεξ. Είχε μαζί της έναν σωματοφύλακα στο πλατό κατά τη διάρκεια μίας ιδιαίτερα έντονης σκηνής με τον Michael Fassbender, και περιγράφει σχετικά: «Είπα όντως στον Michael πριν από μία από τις σκηνές, “έχω έναν φύλακα έξω, εάν με αγγίξεις θα σου σπάσει τα πόδια! Και μου είπε, “Keira, είσαι δεμένη σε ένα κρεβάτι, δεν είσαι πραγματικά σε θέση να πεις κάτι τέτοιο.” Του απάντησα, “υποθέτω ότι έχεις δίκιο”».

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι (2015)

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Jimmy Kimmel Live, ο Jamie Dornan μοιράστηκε ότι, κατά τη διάρκεια των σκηνών σεξ, έπρεπε να φοράει μία «μικρή σακουλίτσα» ώστε να αποφύγει τη διείσδυση. Όταν εξέτασε ωστόσο τη σακουλίτσα λίγο πιο προσεκτικά είδε τυπωμένη την ετικέτα “Κρατούμενος #3”, που σημαίνει ότι είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα και από άλλους.

Spring Breakers (2012)

Στα γυρίσματα του Spring Breakers, ο ράπερ Gucci Mane είχε κυριολεκτικά αποκοιμηθεί κατά τη σκηνή του σεξ. «Ναι, είχα βγει νοκ άουτ. Ήμουν κουρασμένος», έχει αναφέρει. «Είχα μια συναυλία εκεί κάτω στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, μία από τις μέρες που έπρεπε να γυρίσω τη σκηνή. Το ίδιο βράδυ. Ξεκινήσαμε τα γυρίσματα στις 10 η ώρα το βράδυ μέχρι τη 1 ή 2 η ώρα».

Οδηγός Ευτυχίας (2014)

Ο Robert Pattinson ιδρώνει όπως εμείς οι κοινοί θνητοί. Το πράγμα ωστόσο παράγινε κατά τη διάρκεια της σκηνής σεξ με την Julianne Moore στο Maps to the Stars. «Ιδρώνω σαν τρελός», δήλωσε. «Προσπαθούσα κυριολεκτικά να πιάσω σταγόνες ιδρώτα στον αέρα για να τις σταματήσω από το να την χτυπούν στην πλάτη. Μετά μου είπε, “έχεις κρίση πανικού;”. Ήταν τόσο ντροπιαστικό».