© Netflix
ΛΙΣΤΕΣ

Οι 5 σειρές που αξίζει να τσεκάρεις τον Ιούνιο στο Netflix

Από την αυλαία του Peaky Blinders και τη δίκαιη ανάσταση του Borgen, μέχρι τον νέο κύκλο Umbrella Academy, ξεδιαλέγουμε τις σειρές που αξίζουν τον Ιούνιο στο Netflix.

Less is more δε λένε; Μετά την πρεμιέρα του Stranger Things 4 άλλωστε, δύσκολα θα κατάφερνε το Netflix να του βρει μπόλικο ανταγωνισμό, αλλά δεν πειράζει. Λίγοι και κατά πάσα πιθανότητα καλοί. Αυτό το νόημα έχουν άλλωστε αυτές οι μηνιαίες λίστες: να ξεδιαλέγουμε από το χάος της πλατφόρμας αυτές τις σειρές που είτε παρακολουθήσαμε ήδη και εγκρίνουμε, είτε κρίνουμε ως πολλά υποσχόμενες βάσει συντελεστών.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τις πιο πολλά υποσχόμενες σειρές του Netflix για τον μήνα Ιούνιο:

Borgen – Power & Glory

Μαζί με τα ορίτζιναλ The Killing και The Bridge, τα επίσης δανέζικα δράματα, το πολιτικό δράμα Borgen του Adam Price είχε βοηθήσει να επαναπροσδιοριστεί το παγκόσμιο τηλεοπτικό τοπίο στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Η σειρά που επιστρέφει για μια νέα, αυτόνομη σεζόν στο Netflix, ακολουθεί ξανά την Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), μια κεντρώα πολιτικό που είχε γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Δανίας.

Οι δύο πρώτες σεζόν είχαν παρουσιάσει την απίθανη άνοδο του χαρακτήρα στην εξουσία και το επακόλουθο κόστος της διατήρησης της εξουσίας αυτής, όσο η ηρωίδα αντιμετώπιζε συχνές επιθέσεις όχι μόνο από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά, αλλά και από το ίδιο της το υπουργικό συμβούλιο και τον αδυσώπητο Τύπο.

Η τρίτη σεζόν ξεκινά δυόμισι χρόνια μετά το τέλος της δεύτερης, περιγράφει λεπτομερώς την επιστροφή της Birgitte στην πολιτική, την κόντρα της με τον ηγέτη των κεντρώων, την αποτυχία της σε αυτήν την πρόκληση και στη συνέχεια τον σχηματισμό ενός νέου πολιτικού κόμματος ως απάντηση.

Στριμάρει ήδη.

The Perfect Mother

Γαλλικό δράμα για μία μητέρα που υπερασπίζεται την κόρη της όταν αυτή κατηγορείται για φόνο, μέχρι που αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ή καλύτερα όπως τα περιγράφει η κόρη της. Τίμιο θριλεράκι στο Netflix που δεν προσπαθεί να μανιπιουλάρει τους θεατές και δεν τους περνάει για ηλίθιους.

Στριμάρει ήδη.

First Kill

Όταν έρχεται η ώρα για την έφηβη βαμπίρ Juliette να κάνει την πρώτη της δολοφονία ώστε να γίνει πραγματικά μέλος της ισχυρής οικογένειας βρικόλακων στην οποία ανήκει, στρέφεται στη νεόφερτη της πόλης, την Calliope.

Τα πράγματα όμως θα περιπλακούν όταν ανακαλύψει πως η Calliope είναι μία κυνηγός βαμπίρ που προέρχεται από έναν σπουδαίο οίκο διάσημων τέτοιων κυνηγών, και που βρίσκεται σε προσπάθεια να σκοτώσει το πρώτο της βαμπίρ έτσι ώστε να τύχει της απόλυτης αποδοχής της οικογένειάς της. Οι αποστολές τους είναι αντίστοιχες και τα ερωτικά αισθήματα που θα αναπτύξουν η μία για την άλλη αμοιβαία.

Έχουμε το νου μας στη σειρά γιατί τη δημιουργεί η Felicia D. Henderson, σεναριογράφος/παραγωγός σε πολύ fun πρότζεκτ όπως Moesha, Fringe και The Punisher. Η Henderson είδε τον εαυτό της να διασκευάζει τη σύντομη ιστορία της V.E. Schwab όταν υποστήριξε τη βαφτισιμιά της στο να κάνει coming out.

Πρεμιέρα: 10/6

Peaky Blinders: Season 6

Το μεγάλο φινάλε του Peaky Blinders – μέχρι τουλάχιστον την ταινία που έπεται – μίας σειράς που συνεπήρε τον πλανήτη και άνοιξε κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μπαρμπέρικα. Οι Peaky fokin’ Blinders ανεβαίνουν στο Netflix για τον τελικό τους γύρο.

Πρεμιέρα: 10/6

The Umbrella Academy: Season 3

Τέτοιο καλιμπράρισμα από πρώτη σε δεύτερη σεζόν σπανίως έχω ξαναδεί. Η υποψήφια για 6 βραβεία Emmy σειρά που βασίστηκε στα βραβευμένα, χορταστικά κόμικ του Gerard Way (ναι ναι, του frontman των My Chemical Romance) και του Gabriel Bá, συνεχίζει με τη δυσλειτουργική αλλά υπερηρωική οικογένεια των Hargreeves, και αυτή τη φορά οι αντίπαλοί τους είναι η εναλλακτική ακαδημία/οικογένεια υπερηρώων – η Sparrow Academy. Αυτή τη φορά ανυπομονώ.

Πρεμιέρα: 22/6