THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E05: Αυτό με τις χαροκαμένες χήρες

Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για το 5ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο ' Go Getters'. Εννοείται πως όλο το κείμενο είναι 'παγιδευμένο' με spoilers.

Προσοχή, ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο 7×05 (‘Go Getters’) του ‘Walking Dead’.

***

H ώρα της Maggie (και -λιγότερο- της Sasha), η μοναδική της οποίας την τύχη αγνοούμε από την πρώτη συνάντηση με τον Negan και μετά, η ίδια που στο προηγούμενο επεισόδιο ο Negan έψαχνε στην Alexandria και του είπαν ψέματα ότι έχει πεθάνει, είναι επιτέλους εδώ.

Το κορίτσι μας, λοιπόν, που δεν χύνει κανένα δάκρυ για τον Glenn σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου, κυριολεκτικά διαβαίνει μεγάλη πόρτα, αφού, ως το τέλος του επεισοδίου, θα είναι ανεπίσημα μέλος της αρχηγικής τρόικας του Hilltop, στο αναρρωτήριο του οποίου την βλέπουμε στην αρχή, με τον γιατρό να της εξηγεί πως το μωρό της είναι ακόμη καλά, αλλά πως πρέπει να μείνει εκεί μέχρι το πέρας της εγκυμοσύνης της.

Μιλάμε για το πιο αναίμακτο πραξικόπημα στην ιστορία (του ‘The Walking Dead’ και γενικά). Ουσιαστικά, το μόνο ‘θύμα’, είναι ο θρασύδειλος νυν αρχηγός του Hilltop, Gregory, που δέχεται στο τέλος ένα μπουκέτο από την Maggie όταν της λέει ότι οι Saviors μπορεί να είναι λογικοί, πριν εκείνη απαιτήσει να αρχίσει να την λέει με το ονομά της και πριν ανακαλύψει ότι έκλεψε (για να μην βρέχεται) και το ρολόι του Glenn που είχε αφήσει στον τάφο του.

Τους ίδιους τάφους (του Glenn και του Abraham) που πρόλαβε και έσκαψε η Sasha πριν έρθει ο Gregory (τον οποίο ενημερώνουν πως εκείνο που εξολόθρευσαν ήταν απλώς ένα μικρό φυλάκιο και πως στην πραγματικότητα οι Saviors είναι εκατοντάδες) πριν τους ζητήσει να σηκωθούν να φύγουν.

Μεταξύ μας, ο τύπος (που μπερδεύει τη Sasha με κάποια από το Hilltop και γενικώς δεν ξέρει ποιος είναι ποιος) σαφώς και έχει δίκιο. Ο Rick, αν ήταν στη θέση του, θα τις είχε σκοτώσει και τις δυο ώστε να μην μπορέσει να μάθει ποτέ ο Negan την αλήθεια, ότι δηλαδή Hilltop και Alexandria συνεργάστηκαν για να τον εξολοθρεύσουν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Όλα τα recaps του ‘The Walking Dead’

Ουσιαστικά ο μοναδικός λόγος που τους επιτρέπει να μείνουν τη νύχτα και να φύγουν το πρωί είναι η επιμονή του Jesus. Ο οποίος μάλιστα προτείνει να τις βοηθήσει ο ίδιος να επιστρέψουν πίσω στην Alexandria το επόμενο πρωί.

Τι όμως συμβαίνει στην Alexandria; Τίποτα ουσιαστικό. Ο Rick ετοιμάζεται να βγει για προμήθειες προκειμένου να είναι έτοιμος όταν επιστρέψει ο Negan (ενώ ο μονόφθαλμος Carl προσπαθεί μάταια να πετύχει το στόχο στα βελάκια).

H Michonne επίσης την κάνει, σόλο, προκειμένου να βρει ένα τρόπο πως μπορεί να δουλέψει όλο αυτό, αφού πρώτα πει στον Carl ότι μπορεί να πιστεύει ότι ο πατέρας του κάνει λάθος, αλλά δεν το ξέρει στα σίγουρα.

Και μετά o Carl ακολουθεί -με το αυτοκίνητο- την Enid που πάει να δει -με το ποδήλατο- την ‘κάτι σαν μαμά της πλέον’ Maggie στο Hilltop. Κάποια στιγμή στην πορεία την σώζει και μετά κάνουν την υπόλοιπη διαδρομή περπατητό. Ψέματα, στην πορεία βρίσκουν δυο ζευγάρια roller skate, πιάνονται χεράκι χεράκι και γενικώς κάνουν ότι μπορούν για να κάνουν το συγκεκριμένο κομμάτι, το πιο βαρετό του επεισοδίου.

Διπλό ψέμα. Όταν φτάνουν στο Hilltop και βρίσκουν τους ανθρώπους του Negan να φορτώνουν τα φορτηγά, γίνεται εμφανές ότι Carl δεν ήθελε να σώσει την Enid, απλώς να βρει ένα τρόπο να σκοτώσει τον Negan. Ακόμη και αν είναι οπλισμένος μονάχα με ένα μαχαίρι αφού ο Negan τους πήρε όλα τα όπλα.

Με άλλα λόγια, όπως φαίνεται σιγά σιγά, οι πάντες -εκτός του Rick- θέλουν να σκοτώσουν τον Negan. Και οι πάντες θέλουν να το επιχειρήσουν μόνοι τους. H Rosita, που είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο να ζητάει από τον Eugene να της φτιάξει μια σφαίρα για το κρυμμένο όπλο της, η Michonne, που πήρε την katana της και τρέχει στα λιβάδια και, τέλος, η Sasha, που στο τέλος του επεισοδίου, το επόμενο δηλαδή πρωί, ζητάει από τον Jesus να μπει στο πίσω μέρος ενός από τα φορτηγά και να της πει, μόνο σε αυτή και όχι στην Maggie, που μένει ο Negan. Εκεί δηλαδή που συναντιέται με τον Carl ο οποίος επίσης έχει μπει μέσα κρυφά. Ναι, φοβερή σύμπτωση, συμφωνώ.

Όσον αφορά το τι έγινε το προηγούμενο βράδυ, αυτό ήταν ένα σχέδιο των Saviors που δεν λειτούργησε όπως ακριβώς περίμεναν. Εκείνοι, μέσα στη νύχτα, άνοιξαν τις πύλες του Hilltop, άναψαν φωτιές και πάρκαραν στην μέση της αυλής ένα κλειδαμπαρωμένο αυτοκίνητο που έπαιζε στη διαπασών μουσική. Στόχος να γεμίσει η αυλή Walkers και να έρθουν εκείνοι την επόμενη μέρα και να καθαρίσουν τον κακό χαμό.

Μόνο που δεν είχαν υπολογίσει την Maggie η οποία, ενώ ο Gregory λούφαζε στο δωμάτιό του, πήρε το γενικό κουμάντο, διέταξε να κλείσουν οι πύλες, ανέβηκε σε ένα τρακτέρ και έκανε κονφετί τόσο τους Walkers όσο και το αυτοκίνητο το οποίο ισοπέδωσε προκειμένου να σταματήσει να παίζει μουσική.

Είναι γεννημένη αρχηγός και σαφώς καλύτερη από τον ανισόρροπο Rick. Αυτό είναι εμφανές. Και, για όποιον δεν το κατάλαβε, είχαμε ως κερασάκι στην τούρτα και τον δημόσιο εξευτελισμό του Gregory την επόμενη μέρα στα χέρια του -εξαιρετικού στον ρόλο του- μουστακαλή υπαρχηγού των Savors.

Εκείνου που ήρθε για να πάρει τις προμήθειες, του εξήγησε ότι πλέον θα ντιλάρει μαζί του αφού οι προηγούμενοι (εκείνοι που σκότωσε ο Rick) είναι νεκροί (γιατί έγιναν πολύ μαλθακοί αφού είχαν να ντιλάρουν με κάποιον τόσο συνεργάσιμο όσο εκείνον) και μετά του πήρε τον αγαπημένο του πίνακα και τον υποχρέωσε να γονατίσει μπροστά του.

Σκέψου δηλαδή τι θα γινόταν αν ο Gregory είχε ίχνος αξιοπρέπειας πάνω του. Εδώ ο καημένος προσπάθησε να προδώσει την Maggie και την Sasha δείχνοντας στον Savior σε ποιά ντουλάπα κρύβονται. Μόνο που ο Jesus τους είχε κρύψει σε μια άλλη, οπότε το μόνο που κατάφερε ήταν να χάσει την κάσα με το καλό malt whiskey του.

Κομβικός σε όλα αυτά ήταν φυσικά και ο ρόλος του Jesus, τον οποίο από την αρχή έψηνε η Sasha να αναλάβει την αρχηγία του Hilltop. Ενώ και ο ίδιος ο Gregory του πρότεινε να πάρει τα πάντα, με την προυπόθεση ότι βάλει κώλο κάτω και σταματήσει να φεύγει. Εκείνος ήταν που ανακοίνωσε στο τέλος στον Gregory ότι δεν είναι πια αρχηγός, ότι ο ίδιος σκοπεύει να κάτσει μόνιμα στο Hilltop (άσχετα αν στο τέλος πάλι έφυγε) και ότι όλοι μαζί θα φτιάξουν μια υπέροχη δυσλειτουργική οικογένεια.

Όπως οικογένεια είναι πλέον η Maggie, η Sasha και η Enid, που τις βλέπουμε στο τέλος στο τραπέζι να τρώνε μαζί και να λένε τις προσευχές τους. Με μοναδικό μελανό σημείο ότι η Enid λέει ψέματα ότι ήρθε μόνη της στο Hilltop, χωρίς να αναφέρει τον Carl.

Το συμπέρασμα; Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα επεισόδιο γέφυρα που το μόνο που αποδεικνύει είναι ότι η ομάδα του Rick έχει εξαπλωθεί σε κάθε κοινότητα πλέον, με την Maggie να κάνει κουμάντο προσεχώς στο Hilltop, την Carol (που δεν γνωρίζει για τη σφαγή) να είναι περίπου μέλος του Kingdom και τον Daryl -έστω σε ρόλο σκλάβου- να είναι εντός του φρούριου των Saviors. Πάντως, αν ήμουν εγώ στη θέση του Negan, δεν θα κοιμόμουν και πολύ ήσυχος.

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.40 μέσω του FOX.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Το Big Bang του ‘The Strain’
‘This Is Us’, η σειρά που κάνει όλα τα ζευγάρια να κλαίνε
Το ‘Van Helsing’ είναι η διασταύρωση ‘Walking Dead’ και ‘Strain’ που περίμενες
‘Hooten & the Lady’, το Διαμάντι του Νείλου τι είπαμε ότι το έχεις;
‘The Get Down’, η πιο επικολυρική σειρά του καλοκαιριού