Star Channel
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Βρισιές, σπρωξιές, ιπτάμενα κρεβάτια: Μία απλή μέρα στη ζωή της τηλεοπτικής Φάρμας

Στην προσπάθειά της να επιβεβαιώσει τον τίτλο του ριάλιτι, η Φάρμα προσφέρει στο κοινό της σκηνές χάους και ακατανόητης έντασης.

Ανοίγεις τα μάτια σου, ψάχνεις το κινητό, μπαίνεις στα social media για την καθιερωμένη πρωινή ενημέρωση, διαβάζεις/απαντάς σε μηνύματα και, λίγο πριν σηκωθείς από το κρεβάτι, έρχεται η στιγμή που αναρωτιέσαι: «τι είναι αυτό που είδα;». Αυτό που είδαμε, λοιπόν, ήταν ιπτάμενα κρεβάτια, ακατανόητους τσακωμούς και πολλές, υπερβολικά πολλές φωνές που, όπως και να το κάνουμε, σου δημιουργούν μια ένταση, άσχετα αν αυτές βγαίνουν από το μικροσκοπικό ηχείο της συσκευής μας.

Όλα τα παραπάνω, τα είδαμε και τα ακούσαμε στη Φάρμα, που πλέον προσπαθεί να μαζέψει τις διαφορές που έχουν προκύψει στην τηλεθέαση. Δεν εξηγείται διαφορετικά, είχαν προωθήσει άλλωστε τον τσακωμό με τρέιλερ, προετοίμαζαν δηλαδή το κοινό για τους τηλεοπτικούς τραμπουκισμούς που θα ακολουθούσαν. Ακόμα και όσοι δεν παρακολουθούν το συγκεκριμένο ριάλιτι, γίνονται αποδέκτες παρόμοιων εντάσεων καθημερινά. Δεν τις ζητάς, εμφανίζονται μπροστά σου στα social. Είναι το τίμημα της χρήσης τους.

To πόσο εύκολα προβάλλονται τέτοιες σκηνές στην ελληνική τηλεόραση, βέβαια, δεν μας προξενεί καμία εντύπωση. Ισχύει ότι έχουμε δει και χειρότερα με το Survivor να παραδίδει μαθήματα στους υπόλοιπους για το πώς θα δημιουργήσουν μια άσχημη κατάσταση από το πουθενά, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και όρια. Ξεπεράστηκαν, για ακόμη μια φορά -και στο ντεσιμπελόμετρο επίσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος έριξε σπόντες στον Σπύρο σχετικά με τη μη συνεισφορά του στην ομάδα και ότι έχει πάρε-δώσε με τους αντιπάλους, μεταφέροντάς τους πληροφορίες. Μιλάμε για σοβαρό insider. Έτσι διαβάζουμε, έτσι θα είναι. O Σπύρος, σταδιακά, άρχισε να εκνευρίζεται μέχρι που τελικά ξέσπασε. Βρισιές, σπρωξιές, ιπτάμενα κρεβάτια και το γνωστό χάος στο Twitter που, ευτυχώς, ησύχασε μόλις έγινε γνωστό ότι ο Σπύρος θα αποχωρήσει οικειοθελώς.

Στο ενδιάμεσο, υπήρξαν κυνηγητά, φωνές, κλάματα και αναφορές για ξύλο. Ό,τι μπορούσε να μπει στο πακέτο, μπήκε. «Ξεφτιλίστηκα, είπε ότι αν μειωθώ, θα φύγω», είπε ο Σπύρος στους συμπαίκτες του. Εκείνοι, με τη σειρά τους, προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να του αλλάξουν γνώμη. Ήταν ανένδοτος.

Μάζεψε τα πράγματά του και έφυγε. Και στη μέση, ο τύπος με την γκλίτσα, προσπαθούσε να βάλει μια τάξη, μια σειρά λες και οι διαγωνιζόμενοι που τσακώνονταν είχαν λευκή γούνα. Πρέπει επιτέλους, όμως, να καταλάβουμε ποιοι εξακολουθούν να λειτουργούν ως  πρόβατα.