ΠΟΛΗ

Amalur: Η Κυψέλη βρήκε το νέο της αγαπημένο στέκι

Ζωηρά χρώματα και funky στοιχεία δένουν μεταξύ τους και δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που μεταφέρεται και στα τραπεζάκια που απλώνονται στον πεζόδρομο.

Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να ανακαλύπτεις, στη γειτονιά που συνδέθηκε με τα παιδικά σου χρόνια και τη μετέπειτα ενηλικίωσή σου, μικρά διαμαντάκια τα οποία ξεπετάγονται από εκεί που δεν το περιμένεις. Έχοντας αγκαλιάσει πλέον την πολυπολιτισμικότητά της, η Κυψέλη αναδεικνύεται ως η επόμενη αγαπημένη περιοχή ενός νέου κύματος καλλιτεχνών και ανθρώπων που αναζητούν αυθεντικότητα, χαμηλότερα ενοίκια και περισσότερο δημόσιο χώρο στην καθημερινότητά τους. Η άφιξη του Amalur στη Φωκίωνος Νέγρη αποδεικνύει πώς ακόμα κι εν μέσω πανδημίας, μπορούν να γίνουν όμορφα πράγματα από νέους ανθρώπους με όραμα και πίστη.

Ο Κωνσταντίνος Σουρτζής, ναυπηγός επί πτυχίω, μεγάλωσε σε μία οικογένεια που η εστίαση κυλάει στο αίμα της. Από τον Σαλό Λαγό στα Πετράλωνα, στον Σκούφια στο Παγκράτι, έκανε το επόμενο βήμα του σε μια περιοχή αχαρτογράφητη μέχρι πρότινος για εκείνον, που σιγά σιγά γίνεται στο δεύτερο σπίτι του.

 

Ακριβώς πάνω στον θρυλικό πεζόδρομο, εκεί οπού ταυτόχρονα μπορούν να συμβούν τα πάντα, άνοιξε το Amalur φέρνοντας χρώμα και ήχους από εξωτικά ταξίδια. Το όνομά του «μάνα γη» στα βασκικά, δίνει τον τόνο για ό,τι θα ακολουθήσει.

Ο εσωτερικός χώρος άνετος, με διακόσμηση που έχει προκύψει από μπόλικη προσωπική εργασία, αποτελεί ένα συνονθύλευμα από όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη. Posters καλύπτουν τους τοίχους – ο Κωνσταντίνος συγκέντρωνε για χρόνια ό,τι του άρεσε – ζωηρά χρώματα και funky στοιχεία δένουν μεταξύ τους και δημιουργούν μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα που μεταφέρεται και στα τραπεζάκια που απλώνονται στον πεζόδρομο.

 

Στο μπαρ, φτιάχνονται τα cocktails που έχουν ως επί το πλείστον σαν βάση τους το ρούμι, ενώ πιο δίπλα υπάρχει χώρος για τον Dj που κάνει την εμφάνισή του τέσσερις φορές την εβδομάδα. Μουσικοί κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους τις Κυριακές για ένα πρόγραμμα με ελληνική έντεχνη μουσική και τα events δεν σταματούν εδώ.

Κλασικά cocktails όπως Zombie, Mai Tai Mojito και Daquiri καταφτάνουν καλοφτιαγμένα και σε πολύ καλές τιμές (χωρίς να στερούνται ποιότητας) ενώ ο κατάλογος περιέχει ήδη επιλεγμένες ετικέτες κρασί σε ποτήρι που αναμένονται να αυξηθούν από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα.

Ο ρόλος της μουσικής δεν είναι να παίζει από πίσω σαν «χαλί» αλλά να σε βάζει στο κλίμα των αισθησιακών λάτιν και των ταξιδιάρικων ήχων της Κούβας. Σύντομα μάλιστα θα στηθεί κι ένα ακόμα μπαρ αφιερωμένο σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες χώρες της Καραϊβικής.

 

Όσο γοητευτικό είναι όμως το Amalur τη νύχτα άλλο τόσο όμορφο είναι μέσα στην ημέρα. Με έναν ποιοτικό καφέ και επιλογές σε φυτικά γάλατα, φαίνεται ότι το μαγαζί ακολουθεί μία κατεύθυνση που ταιριάζει στην εποχή μας. Αυτό σημαίνει ότι αν βρεθείς στην περιοχή νωρίς, μπορείς να δουλέψεις άνετα με το λάπτοπ σου ή να χαλαρώσεις διαβάζοντας το βιβλίο σου.

Όπως λέει και ο Κωνσταντίνος, το μαγαζί προορίζονται για όλους όσοι αγαπούν τα χαρούμενα μέρη. Με τις προσιτές του τιμές και την καλή διάθεση που αποπνέει ο χώρος, το Amalur έρχεται να προστεθεί σε μία περιοχή που κρατάει ζωντανή την αίσθηση της γειτονιάς.

Amalur: Φωκίωνος Νέγρη 30, Κυψέλη, 210 8820756, FB: amalurfokionos IG: @amalurfokionos