ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ

Diego: Η νέα άφιξη στο Θησείο είναι ένα ταξίδι στις πολύχρωμες χώρες της Λατινικής Αμερικής

Multi-culti φαγητό του δρόμου, cocktails και ζωηρά χρώματα σε ένα νέο μαγαζί στην καρδιά της Αθήνας.

Σε κάποιους πολιτισμούς της Νότιας Αμερικής, οι ντόπιοι συνηθίζουν να ρίχνουν λίγο από το ποτό τους στο έδαφος, πριν πιούν, ως προσφορά σε μία θεότητα ή ένα πνεύμα, ακόμη και στη μνήμη των νεκρών. Αυτή η πράξη μυσταγωγίας μού ήρθε στο μυαλό όταν αντίκρυσα γραμμένη τη φράση “The God Has Spoken” στο Diego, το νέο μαγαζί της επιτυχημένης ομάδας πίσω από το Lost Athens και το Noah.

Αυτός ο πολύχρωμος χώρος που άνοιξε τις πόρτες του στην αρχή της Αδριανού στο Θησείο και λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, σου φέρνει τη Λατινική Αμερική στο πιάτο (και το ποτήρι σου). Το μαγαζί μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί, σαν να περίμενε αυτή τη γωνιά της πόλης για να «κουμπώσει» και να πλημμυρίσουν από αυτό αισθησιακές μουσικές, αρώματα από τσίλι και λάιμ, και φως, έτσι όπως αντανακλάται ο ήλιος πάνω στα ζωηρά του χρώματα.

«Τα μαγαζιά είτε μάς βρίσκουν είτε τα βρίσκουμε. Δεν επιλέγουμε ένα μέρος και λέμε εδώ θα κάνουμε κάτι» λέει ο Βασίλης Στεφανάκης, ένας εκ της ομάδας πίσω από το project.

Το Diego έχει το δικό του ξεχωριστό vibe, το καταλαβαίνεις από το στήσιμο του μαγαζιού – η επιγραφή Cantina σε προϊδεάζει για τη λογική του μενού σε street food, τα καφάσια της Coca Cola μετακινούνται για να βολευτούν οι επισκέπτες και στο βάθος σε περιμένει ένα υπαίθριο μπαρ, που όταν το βλέπεις για πρώτη φορά νιώθεις σαν ταξιδιώτης σε ξένη χώρα που ανακαλύπτει κάτι μαγικό.

Το Diego σερβίρει multi-culti φαγητό του δρόμου, φτιαγμένο όμως με τεχνικές υψηλού επιπέδου και premium πρώτες ύλες. Η Ελένη Σαράντη και η Ηλέκτρα Ρίγκου, οι δύο chefs που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην κουζίνα του Noah, έχουν δημιουργήσει ένα μενού με όχι και τόσο αναμενόμενα υλικά σε μία street food κουζίνα.

Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου
Ελένη Σαράντη και Ηλέκτρα Ρίγκου

Συκώτι, φουά γκρα, πέστροφα, μύδια και χέλι αναδεικνύονται μέσα από τις συνταγές των chefs, που δεν φοβούνται τις εντάσεις. Δοκίμασε την deep fried πέστροφα με ζεστή σαλάτα, τα καλοφτιαγμένα dumplings (και σε vegan εκδοχή), τα yakitori, τη νόστιμη Pea Pods Salad και το αρνί με κίτρινο curry για να κάνεις μία αρχή.

Στο μπαρ, η τεκίλα ρέει άφθονη και τα cocktails – που συνδυάζονται τέλεια με το φαγητό – ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία στις γεύσεις και τις εντάσεις, προσκαλώντας σε να κάνεις ένα ταξίδι από την Κούβα μέχρι το Περού. Το σκηνικό αλλάζει συνέχεια στο Diego, όπως άλλωστε και η καρδιά της Αθήνας.

Live μουσική, θετική διάθεση, ελευθερία να απολαύσεις το φαγητό σου με το χέρι και να πάρεις το ποτό σου για να αράξεις όρθιος στον πεζόδρομο και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που σε προκαλεί να λικνιστείς. Τελικά, το Diego είναι σαν την πόλη στην οποία γεννήθηκε: πολύχρωμο.

Diego, Ανδριανού 1, Θησείο, 210 3239353, Facebook: athensdiego, Instagram: diego.athens