ΦΑΓΗΤΟ

Αυγά με bacon. Μερικές παραλλαγές για το πρωινό του Σ/Κ

Το κατεξοχήν ανδρικό πρωινό βγαίνει και σε άλλες εκδόσεις. Πολύ πιο ενδιαφέρουσες.

Όταν αποφασίζεις να φας ένα καλό πρωινό, οφείλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου αυγά. Και να τα συνοδεύσεις με τα δύο διαχρονικά αξιώματα. 1) Τα αυγά πρέπει να είναι τηγανητά και 2) τα αυγά συνοδεύονται με bacon. Είτε χτυπηθούν για να γίνουν ομελέτα, είτε μείνουν ακέραια και στρογγυλά στο τηγάνι περιτριγυρισμένα από λεπτοκομμένο ή χοντροκομμένο και ζουμερό bacon.

Το θέμα είναι ότι δεν είσαι αναγκασμένος να μπεις στο δίλημμα ομελέτα ή αυγά τηγανητά. Γιατί υπάρχουν διάφορες παραλλαγές εκεί έξω για να δοκιμάσεις κι εσύ στο σπίτι σου. Όχι, δεν θα έχει τρομακτική διαφορά το ένα πιάτο από το άλλο. Αλλά μπορεί και να σε ψήσει να πειραματιστείς.

Bacon & Eggs σε κούπες του τοστ

 

Η όψη και μόνο θα έπρεπε να σε ψήνει να τα φτιάξεις.

Υλικά

6 φέτες ψωμί

6 φέτες bacon

6 αυγά

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βουτύρωσε ελαφρά ένα ταψάκι για muffins.

Βήμα 2: Πάρε τις φέτες του τόστ και κόψε το εσωτερικό της κάθε φέτας σε κύκλο. Πάρε τους κύκλους ψωμιού και πίεσέ τους στις υποδοχές που έχει το ταψάκι.

Βήμα 3: Τσιγάρισε τις φέτες bacon σε τηγάνι για 2 – 3 λεπτά. Βάλε το bacon στα φορμαρισμένα ψωμάκια και βάλ’ τα στο φούρνο για 5 λεπτά για να ψηθεί το bacon άλλο λίγο. Βγάλε το ταψάκι από τον φούρνο.

Βήμα 4: Ήρθε η ώρα να προσθέσεις τα αυγά. Σε κάθε ψωμο-υποδοχή ταιριάζει ένα αυγό. Αλλά πρόσεχε να μην βάλεις όλο το ασπράδι γιατί θα ξεχειλίσει. Ρίξε τον κρόκκο με μισό από το ασπράδι στο κάθε ψωμάκι. Ρίξε αλάτι και πιπέρι και βάλε ξανά το ταψάκι στον φούρνο.

Βήμα 5: Άσε το ταψάκι για περίπου 8 με 10 λεπτά στον φούρνο. Μέχρι να ψηθεί καλά το ασπράδι του αυγού.

Βήμα 6: Σέρβιρε.

Τηγανητά bacon eggs

 

Βραστά αυγά τηγανισμένα σε ένα κουρκούτι όλο bacon.

Υλικά

4 αυγά

4 κουταλιές αλεύρι

1 αυγό χτυπημένο

1 κούπα φρυγανιά

4 φέτες bacon

Προετοιμασία

Βήμα 1: Βράσε τα αυγά για 4 λεπτά. Δεν θες να γίνουν πολύ σφιχτά γιατί θα τηγανιστούν μετά σε λάδι.

Βήμα 2: Ζέστανε λάδι που χρησιμοποιείς για τηγάνισμα.

Βήμα 3: Βάλε το αλεύρι, το χτυπημένο αυγό και την φρυγανιά σε τρία διαφορετικά μπωλ. Τσιγάρισε το bacon σε ένα τηγάνι, κόψ’ το σε πολύ μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ το στην φρυγανιά.

Βήμα 4: Βούτα τα αυγά με σειρά. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Πρόσεχε κάθε υλικό να πάει σε όλη την επιφάνεια του αυγού.

Βήμα 5: Τηγάνισε κάθε αυγό ξεχωριστά, έχοντας στο μυαλό ότι πρέπει να τηγανιστεί όλη η επιφάνειά του. Αφού τηγανίσεις κάθε αυγό, ακούμπησέ τα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ λάδι.

Βήμα 6: Σέρβιρε

Αυγά μπασταρδεμένα

 

Θα μπορούσε να είναι ομελέτα. Αλλά δεν είναι. Εμφανισιακά τουλάχιστον είναι πολύ ανώτερο.

Υλικά

4 αυγά

3 φέτες bacon

50 γρ. cheddar

1 κουταλιά βούτυρο

Προετοιμασία

Βημα 1: Βάζεις ένα τηγάνι στην φωτιά και τσιγαρίζεις το bacon. Το αφαιρείς και το ψιλοκόβεις.

Βήμα 2: Προσθέτεις το βούτυρο στο τηγάνι, να απλωθεί καλά.

Βήμα 3: Ρίχνεις τα αυγά στο τηγάνι και αστραπιαία προχωράς στο επόμενο βήμα.

Βήμα 4: Το μυστικό ώστε τα υλικά σου να ψηθούν μέσα στο αυγό και όχι πάνω από αυτό είναι να ρταντίσεις τα αυγά με το bacon και το τυρί όσο ακόμα τα ασπράδια είναι υγρά.

Βήμα 5: Περιμένεις να ψηθεί καλά το ασπράδι.

Βήμα 6: Σερβίρεις.

Deviled bacon and Eggs

 

Εκεί που τα αυγά και το bacon συναντούν τον ιδανικό τους συνεργάτη. Την μαγιονέζα.

Υλικά

6 αυγά

2 φέτες χοντροκομμένο bacon

Μισή κούπα μαγιονέζα

Προετοιμασία

Βήμα 1: Βράζεις καλά τα αυγά και τα αφήνεις να κρυώσουν.

Βήμα 2: Τσιγαρίζεις το bacon, το αφαιρείς από το τηγάνι και βάζεις το ελάχιστο λίπος που έμεινε στο τηγάνι, σε ένα μπωλ.

Βήμα 3: Κόβεις τα αυγά στη μέση και αφαιρείς τους κρόκους.

Βήμα 4: Προσθέτεις τους κρόκους στο μπωλ με το λίπος. Βάζεις και τη μαγιονέζα και χτυπάς μέχρι να γίνει σχεδόν ομοιόμορφο το μείγμα.

Βήμα 5: Τοποθετείς το μείγμα στα κενά ασπράδια και ρίχνεις το bacon, αλάτι και πιπέρι από πάνω.

Βήμα 6: Σερβίρεις.

Hashbrown madness

 

Μοιάζει αρκετά με την πρώτη συνταγή που παρουσιάσουμε αλλά τη θέση του ψωμιού παίρνει η πατάτα. Και έχουμε και τυρί.

Υλικά

6 αυγά

6 φέτες bacon

300 γρ. πατάτες κομμένες σε hash browns

80 γρ. τριμμένο cheddar

Προετοιμασία

Βήμα 1ο: Επειδή εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε πατάτες έτοιμες κομμένες για hash browns, τρίβεις τις πατάτες προσπαθώντας να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 2: Βουτυρώνεις ένα ταψάκι για muffins και βάζεις τις πατάτες μαζί με το 1/3 του τριμμένου τυριού.

Βήμα 3: Ψήνεις στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες. Αν δεις ότι καίγονται γρήγορα, βάλε λίγο αλουμινόχαρτο πάνω από το ταψάκι.

Βήμα 4: Σπας από ένα αυγό σε κάθε υποδοχή, προσέχοντας να μην ρίξεις όλο το ασπράδι. Από πάνω ρίχνεις bacon που έχεις ήδη τσιγαρίσει αλλά και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.

Βήμα 5: Ψήνεις στους 175 βαθμούς για 10 με 15 περίπου λεπτά.

Βήμα 6: Σερβίρεις.

Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα..