ΦΑΓΗΤΟ

Αυτή η σως μού έμαθε να αγαπώ τα cheeseburger

Ένας δημοσιογράφος μιλά για την ανιδιοτελή του αγάπη για μια αγγουρομαγιονέζα λίγο αλλιώτικη από τις άλλες.

Αν κάνεις ένα σοβαρό μάθημα γευσιγνωσίας, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα διδαχθείς είναι ότι η αναγνώριση των γεύσεων εξαρτάται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από την μνήμη μας. Από εκείνο το σημείο στον εγκέφαλο στο οποίο υπάρχουν συγκεντρωμένες μυρωδιές και γεύσεις τις οποίες ο εγκέφαλος με τα χρόνια συσχετίζει με συγκεκριμένα τρόφιμα και ποτά, για να φτάσεις σε ένα σημείο να μπορείς να ανασύρεις από τη μνήμη εκείνες τις αγαπημένες γεύσεις που νοσταλγείς και αναζητάς κάθε φορά. Αν κάποιος μπορούσε να κάνει μια αναζήτηση στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου μου, θα έβλεπε ότι υπάρχει μια σχέση τεράστιας αγάπης με την συγκεκριμένη γεύση της pickle sauce ενός cheeseburger από τα Goody’s Burger House.

Γιατί το πρώτο cheese που αγάπησα πραγματικά ήταν αυτό των τότε Goody’s και έκτοτε το προτιμώ απέναντι σε κάθε άλλη εκδοχή του.

Το κείμενο αυτό γράφεται με αφορμή μία χαρμόσυνη, για τα δικά μου αυτιά και τους γευστικούς κάλυκες, είδηση. Το κλασικό cheeseburger των Goody’s Burger House έγινε πλέον και Extreme Cheese. Τι σημαίνει αυτό; Η κλασική κλασικότατη αγαπημένη γεύση του cheese σε μία έτσι πιο extreme εκδοχή. Ώστε η απόλαυση και η εμπειρία να είναι ακόμα πιο extreme.

Μεγάλο μπιφτέκι Goody’s σε αφράτο ψωμί, τυρί, pickle sauce, μουστάρδα, κέτσαπ στην Extreme τους εκδοχή.

Ξέρω ξέρω, υπάρχουν πολλοί στους οποίους δεν αρέσουν και τόσο πολύ οι αλλαγές στις πατροπαράδοτες αξίες. Αλλά α) εξακολουθεί να υπάρχει το κλασικό αγαπημένα cheese στην μορφή που το προτιμάς και β) είναι σίγουρο ότι οι αντιφρονούντες είναι σαν αυτούς που δεν τους αρέσουν κάθε φορά οι αλλαγές που κάνει το Facebook αλλά τώρα σπεύδουν να βάζουν καρδούλες κάτω από κάθε post.

Ας επιστρέψουμε όμως στην pickle sauce. Και θα σου πω κάτι το οποίο το στηρίζω φανατικά στη ζωή μου. Ο αληθινός καλοφαγάς οφείλει να αναγνωρίσει τα ποιοτικά ή απλά τα γευστικά χαρακτηριστικά σε ένα πιάτο, όποιος κι αν είναι εκείνος που το προετοίμασε για χάρη του, όσο πολύ ή λίγο κι αν κοστίζει αυτό το πιάτο, ό,τι ταμπέλα κι αν του έχουν φορέσει. Στις ραγδαίες απολαύσεις αυτή της ζωής, χαίρομαι αλήθεια απεριόριστα που μπορώ και κατατάσσω με τον τρόπο μου στην ίδια κλίμακα, ένα φαγητό που θα μου φτιάξει η μητέρα μου με ένα burger που θα το φτιάξει κάποιος που δεν μοιραζόμαστε δεσμούς αίματος. Σε αυτή τη ζωή οφείλεις αλήθεια να εκτιμάς όλα όσα έχουν ιντριγκάρει τον ουρανίσκο σου.

Η pickle sauce λοιπόν η συγκεκριμένη, έχει μια ξεχωριστή θέση στις γεύσεις μου. Και δεν ξέρω αν είναι περισσότερο η νοσταλγία για τα πρώτα cheese που έτρωγα με λαχτάρα ή η ίδια η γεύση της που με έχει κερδίσει τόσο αλλά είναι δεδομένο ότι το cheese και τώρα το Extreme Cheese δεν λείπει ποτέ από την παραγγελία μου, ανεξαρτήτως αν θα έπαιρνα μαζί ένα club sandwich ή ένα άλλο burger παρέα του.

Μέγας θαυμαστής του Golden burger για χρόνια, λάτρης του Double Cheese για κάμποσο καιρό αλλά και εκείνος που ήθελε να δοκιμάζει κάθε νέα εκδοχή του Club Sandwich, ειδικά αν η νέα εκδοχή σήμαινε περισσότερο club. Αλλά η σταθερά ήταν ανέκαθεν μία. Το cheese που θα έπαιζε παρέα στην υπόλοιπη παραγγελία. Και επέλεγα πάντα να κλείνω το γεύμα μου με αυτό, ώστε αυτό που θα μείνει να είναι αυτή η τρομερή αγγουρομαγιονέζα μαζί με τη γεύση από το μπιφτέκι των Goody’s Burger House. Σε πολλές παραγγελίες έπαιρνα δύο cheese και ανυπομονούσα να φάω όλα τα υπόλοιπα για να φτάσω σε όλα αυτά. Τώρα βασικά θα παίρνω ένα Extreme Cheese. Για μερικές εβδομάδες ακόμα δηλαδή θα παίρνω μόνο το Extreme Cheese. Μάθε γιατί:

Μέχρι τις 7/8, με κάθε Extreme burger από τα Goody’s Burger House, παίρνεις άλλο ένα δωρεάν. Μια μικρή μαγεία η λεγόμενη, σε extreme διαστάσεις και 1+1 προσφορά.

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για τις μεγάλες αγάπες της ζωής μας. Και η αγάπη μου για αυτή την pickle sauce είναι δεδομένη. Ρωτήστε και τον Ηλία Αναστασιάδη, μεγάλο φανατικό της κλασικής Goody’s sauce για τους ομηρικούς καυγάδες μας για το ποια από τις δύο είναι καλύτερη. Μόνο που η Goody’s sauce είναι εκεί για να την πάρεις έξτρα. Η δική μου αγαπημένη είναι στο cheese και τώρα σε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα στο Extreme Cheese.

Φανατικοί της pickle sauce ενωθείτε.