ΦΑΓΗΤΟ

Delivery στη δουλειά. Ταυτιστείτε ελεύθερα!

Πέντε πράγματα που έχουν αλλάξει και είναι καλό να τα αφήσεις επιτέλους πίσω σου.

Είναι πολύ εύκολο να γκρινιάζουμε αδιάκοπα, πως όλα πάνε στραβά και έλεος, δεν υπάρχει κράτος (sic), αλλά είναι ακόμα πιο εύκολο και ευχάριστο το να αναγνωρίζουμε τους τομείς στους οποίους έχει σημειωθεί σημαντική βελτίωση τα τελευταία χρόνια. Ένας τέτοιος τομέας, με άμεση επίδραση άλλωστε στην καθημερινότητά, τη διάθεση, αλλά και την υγεία μας, είναι…. *drum roll*, το ντιλίβερι. Και ειδικότερα το ντιλίβερι στη δουλειά. Πάμε να δούμε λοιπόν μια νοερή σύγκριση του τότε με το τώρα!

Η ταχύτητα

 

Τα παλιά εκείνα χρόνια, τότε που οι επιλογές μας ήταν μετρημένες (θα το αναλύσουμε παρακάτω) η ταχύτητα ήταν μια μάλλον άγνωστη έννοια. Έτσι άλλωστε βγήκε και το ανέκδοτο “το παιδί μόλις έφυγε”, ενώ στην πραγματικότητα η παραγγελία μας ακόμα ήταν στη μορφή χαρτακίου, ελαφρώς κακογραμμένου και πιθανότατα λιγδιασμένου. Πλέον, χρησιμοποιώντας αξιόπιστες υπηρεσίες όπως το Forky, ξέρεις ακριβώς πόση ώρα θα κάνει η παραγγελία σου και κανονίζεις το πρόγραμμά σου αντιστοίχως. Πιο συγκεκριμένα, στο Forky υπολογίζεις 30′ για την παραγγελία σου, έναν δηλαδή ιδανικό χρόνο από όλες τις απόψεις. Ακόμα έχεις την επιλογή να έχεις ορίσει από την προηγούμενη την παραγγελία, αλλά και την ώρα παράδοσης που επιθυμείς.

Η ποιότητα

Ντιλίβερι ίσον σουβλάκια. Τότε. Τώρα ντιλίβερι ίσον ό,τι τραβάει η όρεξή σου, ακόμα και μαγειρεμένο φαγητό, τόσο ποιοτικό και νόστιμο που είναι σαν να βγήκε από την κατσαρόλα σου. Ή μάλλον, της μαμάς σου, γιατί από τη δική σου μάλλον αμφιβάλλω. Να, σήμερα για παράδειγμα παράγγειλα από το Forky γαλέο σχάρας με caponata λαχανικών. Όχι μόνο γιαμ, αλλά και πλήρως συμβατό με τη διατροφή που θέλω να ακολουθώ, όσο για τις πιθανότητες να το μαγειρέψω το απόγευμα μετά τη δουλειά μόνος μου; Μάλλον απειροελάχιστες. Δεν συζητώ δε για τα φοβερά light μπιφτέκια κοτόπουλου με βραστά λαχανικά που έφαγα πρόσφατα. Πλέον τρώμε καλύτερα όταν παραγγέλνουμε, παρά όταν μαγειρεύουμε, ενώ έχουμε και πλήρη ενημέρωση για τις θερμίδες του γεύματός μας.

Οι επιλογές

Και αυτό μας οδηγεί στη μαγεία των επιλογών. Γιατί φυσικά θέλουμε και τα σουβλάκια και τον γαλέο, αλλά τίποτα από τα δύο δεν μπορούμε να τα τρώμε κάθε μέρα. Στο Forky κάθε μέρα επιλέγεις από διαφορετικό μενού, όχι μόνο τα κυρίως, αλλά και τα συνοδευτικά πιάτα σου. Γιατί πλέον ντιλίβερι σημαίνει ποικιλία και διατροφική ισορροπία. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε classic, light και popular πιάτα! Μπορείς να δεις την αντίστοιχη σήμανση δίπλα από τις θερμίδες του πιάτου.

Προγραμματισμός

Το ντιλίβερι στο γραφείο πλέον είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας και κάπως έτσι το αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι από εμάς. Έτσι καθημερινά μπαίνουμε και βλέπουμε το μενού της επόμενης και προγραμματίζουμε και την ώρα παράδοσης. Γιατί όταν ξέρεις πως θα έχεις σημαντικό meeting στις 15:00 δεν θες να ρισκάρεις να ακούς την κοιλιά σου να γουργουρίζει, ούτε θα κάτσεις μια ώρα πριν να αναρωτιέσαι τι ακριβώς σαλάτα να παραγγείλεις. Τα έχεις όλα προγραμματισμένα και τακτοποιημένα.

Επαγγελματισμός

Μεταξύ μας, δεν είχαμε και πολλές απαιτήσεις. Όχι μόνο στην ποιότητα, αλλά στη συνολική εξυπηρέτηση. Τι απαίτηση να ‘χεις από τον κυρ-Μπάμπη της πλατείας, που είχες δουλέψει και εσύ εκεί ντιλίβερι το καλοκαίρι του ’99; Το να είχε «καλά κρέατα» ήταν ήδη από μόνο του μια πολυτέλεια. Πλέον, έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες που έχουν εκτινάξει το ντιλίβερι στα σύγχρονα δεδομένα. Πληρώνεις με κάρτα και δεν έχεις να σκας για το αν έχει να σου χαλάσει 50εύρω, ρωτάς στο chat τυχόν απορίες που έχεις, ξέρεις σε πόση ώρα θα παραλάβεις και τι ακριβώς -όλοι έχουμε ανοίξει σακούλα με πιτόγυρα κίντερ – έκπληξη και δεν θέλουμε να το ξαναζήσουμε εν ώρα εργασίας! Καλωσορίζουμε λοιπόν το ντιλίβερι της νέας εποχής, της δικιάς μας εποχής.

Γιατί ωραία τα cult, τα 80’s και οι αναμνήσεις, αλλά όχι στο φαγητό μας!

 

Info: Από Δευτέρα μέχρι και Σάββατο 12:00-18:30 μπορείς να πραγματοποιήσεις την παραγγελία σου στο Forky ακολουθώντας λίγα και απλά βήματα μέσω του site, να επιλέξεις καθημερινά το φαγητό σου ανάμεσα σε επιλογές από 3 κατηγορίες ( classic, light & popular) – με πλήρη ενημέρωση για τις θερμίδες του γεύματός σου.