ΦΑΓΗΤΟ

Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να φτιάχνεις μακαρόνια;

Οχι, δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά μακαρόνια που τρώγονται και πραγματικά νόστιμα μακαρόνια είναι διαφορετικά πράγματα!

Υποτίθεται ότι ξέρεις να φτιάχνεις μακαρόνια! Κάπου, κάποτε πρέπει να έπιασες κατσαρόλα και κουτάλα. Για να φτιάξεις κάτι γρήγορο με το συγκάτοικο σου στα φοιτητικά χρόνια.  Ή σαν εργένης, ήταν πάντα η εύκολη και γρήγορη λύση μετά τη δουλειά. Ωστόσο, το να φτιάχνεις ένα πιάτο που τρώγεται έχει μεγάλη διαφορά από το να φτιάχνεις κάτι που μπορείς να σερβίρεις με το κεφάλι ψηλά και το τρώνε όλοι με ευχαρίστηση και όχι από ευγένεια. Οχι, τα μακαρόνια δεν είναι πυρηνική φυσική αλλά έχουν και αυτά τα μυστικά τους.

1. Προσεκτικό βράσιμο

Βράσε τα μακαρόνια  σου 1 λεπτό λιγότερο από ότι προτείνουν οι συσκευασίες να κάνεις. Έτσι θα έχεις  το τέλειο ψήσιμο στα ζυμαρικά σου!

2. Ανακάτεμα και σούρωμα

Ανακάτευε τα μακαρόνια  σου τακτικά για να μην σου  κολλήσουν και έχε έτοιμο ένα  σουρωτήρι στο νεροχύτη! Γίνε επιτέλους  λίγο τακτικός μπας και φας τίποτα καλό!

3. Πρώτα τη σάλτσα

Καλό είναι να φτιάχνεις πρώτα τη σάλτσα σου  και να την αφήνεις να περιμένει  μέχρι να ψηθούν τα μακαρόνια! Έτσι τα ζυμαρικά θα έχουν όλη την προσοχή  σου και σίγουρα αν ακολουθήσεις τα παραπάνω βήματα θα τα πας μια  χαρα!

4. Σερβίρισμα

Το καλύτερο είναι  να ρίξεις τα μακαρόνια σου μέσα στη σάλτσα μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν να ανακατέψεις καλά και να σερβίρεις στο πιάτο  σου! Διαφορετικά σούρωσε καλά τα μακαρόνια βάλε τα σε μια πιατέλα και ρίξε ζεστή από πάνω τη σάλτσα!

5. Τα πάντα δίπλα σου

Με αυτό τον τρόπο  με το που τα μακαρόνια σου έβρασαν  είσαι έτοιμος να τα φας! Οπότε  ούτε θα κρυώσουν ούτε θα αργήσεις πολύ! Κοντά σου λοιπόν να χεις το πιάτο  που θα τα βάλεις, το τυρί που θα βάλεις από πάνω αν βάλεις και αν δεν  είναι τριμμένο ήδη έχε τον  τρίφτη δίπλα σου για να το τρίψεις  κατευθείαν πάνω από το πιάτο σου!

Μακαρόνια με φέτα

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 200 γρ φέτα
  • λίγο γάλα (εβαπορέ)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Όσο βράζει το νερο για τα μακαρόνια, πάρε ενα κατσαρολάκι (ή το μπρίκι σου αν δεν έχεις παρέα), ρίξε μέσα το γάλα και την φέτα (τριμμένη με τα χέρια σου καλύτερα)και ανακάτευε συνεχώς γιατί το μίγμα είναι λίαν κολλώδες. Βάλε μέσα πιπέρι, αλλά με το αλάτι να είσαι λίγο προσεκτικός γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή. ‘Όταν φέτα και γάλα έχουν γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα, την ρίχνεις πάνω στα μακαρόνια που έχεις προηγουμένως κάψει με βούτυρο για έξτρα άρωμα.

Μακαρόνια με πέστο

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 φύλλα βασιλικού  και παραπάνω
  • 1 πακετάκι κουκουνάρια
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγη παρμεζάνα
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζεις  τα μακαρόνια  και τα βουτυρώνεις λίγο. Στο μούλτι ή μπλέντερ  βάζεις τα υπόλοιπα υλικά και όταν γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα τα ανακατεύεις με τα μακαρόνια.