ΦΑΓΗΤΟ

Ένα Oneman πρωινό με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο σκοπός ήταν ιερός. Να δημιουργήσουμε ένα χορταστικό ανδρικό πρωινό με γιαούρτι Total. Νομίζω αριστεύσαμε.

Όταν σου λέει ο Δημήτρης Διαμαντίδης να μπεις στο μονό που παίζουν, μπαίνεις. Όταν σου λέει η Δούκισσα να χορέψεις ένα τανγκό μαζί της, χορεύεις. Όταν σου λέει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος να τον συναντήσεις ένα ωραίο πρωί για να φτιάξετε μαζί ένα κάτι που θα έχει αυγά, τυρί, λουκάνικο και γιαούρτι Total, τον συναντάς χωρίς δεύτερη σκέψη.

Χωρίς πολλά πολλά, σε αφήνω να δεις το βίντεο της πολύ νόστιμης και χορταστικής φριτάτας που φτιάξαμε. Και μετά θα σου πω όσα έγιναν εκείνο το πρωί στο Ψυχικό.

 

Για να φτιάξεις κι εσύ αυτή την φριτάτα στο φούρνο, θα χρειαστείς αυγά, πατάτες, λουκάνικο, κολοκύθι, τυρί, φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο και στραγγιστό γιαούρτι Total από τη ΦΑΓΕ. Τη διαδικασία μπορείς να την παρακολουθήσεις στο βίντεο πιο πάνω.

 

Το να περνάς το πρωινό σου με τον Σκαρμούτσο είναι μία ούμπερ κουλ φάση, ασχέτως αν έχετε να μαγειρέψετε παρέα ή όχι. Για ακόμα μία φορά κατάλαβα ότι ο “τύπος με τα τατουάζ”, ο “μια μέρα θέλω να γίνω σαν αυτόν”, ο “μαμά μαμά θέλω μια φωτογραφία με τον Σκαρμούτσο” είναι ένας dude της διπλανής πόρτας. Ο οποίος όταν χρειάζεται βάζει τα σοβαρά του και γίνεται ένας από τους πιο έξυπνους τύπους του χώρου. Δεν είναι τυχαία άλλωστε ο μοναδικός από αυτή την τηλεοπτική γενιά μαγείρων που κατάφερε και να μείνει το ίδιο αγαπητός αλλά και να δράσει τόσο επιτυχημένα επιχειρηματικά.

Αλλά αυτό το πρωί δεν θα κάναμε σοβαρές κουβέντες. Τουλάχιστον όχι όσο τον έβλεπα να βάφεται για να γυρίσουμε το βίντεο. Η κωμωδία ήταν όταν έβαφαν εμένα γιατί δεν είχε ξανασυμβεί αλλά εντάξει. Όλα ήταν έτοιμα και είχαμε μια τουλάχιστον εντυπωσιακή κουζίνα να μας περιμένει να κάνουμε τα δικά μας. Τα δικά του δηλαδή γιατί ο Σκαρμούτσος θα έφτιαχνε το πρωινό κι εγώ απλά θα βοηθούσα.

 

Δεν είμαι σίγουρος αν χρειάστηκαν πράγματι 7 takes για να γυριστεί το δικό μας βίντεο. Αλλά για να το λέει η κλακέτα, αλήθεια θα λέει.

 

Να τα λέμε και όλα. Η φριτάτα που φτιάξαμε ήταν υπερεπική. Με το λουκάνικο να δίνει μυρωδιά σε κάθε μπουκιά, το κολοκύθι να κρατά τα οχυρά της υγιεινής ζωής και το γιαούρτι Total να δροσίζει τη φάση αλλά και να δίνει στην ομελέτα την υφή και την αφράδα που χρειαζόταν.

 

Έτοιμη;

 

Έτοιμη. Καλοφάγωτη..