Jerritt Clark/Getty Images for Ciroc
ΦΑΓΗΤΟ

Γιατί η χρυσή μπριζόλα του Salt Bae κοστίζει 734 ευρώ

Μία tomahawk 24 καρατίων, μία ακόμα υπερβολή του Nusret Gökçe.

Θυμάσαι τον Salt Bae; Δύσκολα να ξεχάσει κανείς τον Τούρκο chef που έγινε γνωστός με το παραπάνω παρατσούκλι, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο έριχνε αλάτι στο φαγητό. Βρίσκοντας εκκεντρικούς και ταυτόχρονα ανούσιους λόγους, ο Nusret Gökçe φροντίζει να παραμένει στο προσκήνιο, με πιο πρόσφατο, αυτόν της χρυσής μπριζόλας 24 καρατίων.

Ορμώμενος από την επιτυχία του στο Instagram, ο chef επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ανοίγοντας νέα εστιατόρια σε Λονδίνο και Μύκονο, μετά από την Κωνσταντινούπολη. Με τα μαγαζιά του να απευθύνονται στους λάτρεις του κρέατος, ο Nusret aka Salt Bae σερβίρει μία χρυσή tomahawk μπριζόλα (χαρακτηριστικό της το κόκκαλο με το οποίο κόβεται), η οποία πωλείται 734 ευρώ.

Αξίζει να πούμε ότι το φύλλο χρυσού δεν προσδίδει τίποτα σε γεύση και υφή, παρά μόνο στο μάτι. «Θα το ξεκαθαρίσω, είναι μια κανονική μπριζόλα Wagyu, αξίας περίπου 300 δολαρίων, με χρυσό φύλλο χωρίς γεύση, αλλά υπέροχη εμφάνιση» λέει ο συγγραφέας Saurav Dutt, αλλά η εμπειρία του να σερβίρεται από τον ίδιο τον Salt Bae είναι σαν να «κάθεσαι στην πρώτη σειρά ενός μαγειρικού Super Bowl».

Η ιδέα της χρυσής μπριζόλας, ωστόσο, και κυρίως η τιμή της, δε φαίνεται να ενθουσιάζει όλους τους πελάτες. Μία παρέα που δείπνησε στο εστιατόριο του Salt Bae στο Μαϊάμι, διαμαρτυρήθηκε για τον λογαριασμό – μην έχοντας καταλάβει το κόστος της χρυσής μπριζόλας – με αποτέλεσμα το προσωπικό να καλέσει την αστυνομία, ενώ χαμό στο Twitter προκάλεσε τις προηγούμενες μέρες κι ένας πελάτης στο εστιατόριο του Τούρκου chef στο Λονδίνο, με το ύψος του λογαριασμού να φέρνει -δικαιολογημένη- κατακραυγή.

Όπως και να έχει, οι λογαριασμοί πληρώνονται και η μπριζόλα των 24 καρατίων συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις και αντιδράσεις.