ΦΑΓΗΤΟ

Η ανάσταση της χθεσινοβραδινής πίτσας

Τέρμα τα αδικοχαμένα κομμάτια πίτσας στα σκουπίδια, μετά από βραδιές Champions League. Το ONEMAN δίνει την λύση που ζητούσες.

Ανήκω στην μεγάλη εκείνη κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν την χθεσινοβραδινή πίτσα (κρύα κατά προτίμηση) ένα από τα καλύτερα πρωινά που υπάρχουν. Για την ακρίβεια την κατατάσσω τρίτη κατά σειράν μετά από οτιδήποτε με αυγά και bacon και μια ποικιλία σφολιάτας.

Ξεφυλλίζοντας όμως το “Eat like a man” του Esquire, ένα βιβλίο που σου έχουμε πει εδώ και κάνα χρόνο να αποκτήσεις, έπεσε το μάτι μου στο άρθρο “resuscitated pizza”. Κι αποφάσισα ότι ναι, υπάρχει κάτι καλύτερο από την κρύα πίτσα. Οι Αμερικανοί το ονόμασαν αναβίωση. Εμείς το ονομάζουμε ανάσταση. Κανένας Λάζαρος.

Είναι λοιπόν βραδιά Champions League. Έχεις παραγγείλει πίτσα και περισσεύει. Μην βιαστείς να πεις ότι “στο δικό μου σπίτι δεν περισσεύει πίτσα” γιατί τότε δεν έχεις παραγγείλει αρκετή. Ο σωστός κορεσμός στην πίτσα έρχεται πριν τελειώσουν τα κομμάτια. Και στην τελική αν δεν παραγγείλεις παραπάνω πίτσα, πώς θα σου μείνει για το πρωί;

 

Κι ακολουθείς τα εξής βήματα, με τα παρακάτω υλικά.

Υλικά

  • Ένα μεγάλο κομμάτι πίτσα
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
  • Bacon
  • 1 μεγάλο αυγό
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220. Ρίχνεις το τριμμένο τυρί πάνω από το κομμάτι της πίτσας, το τοποθετείς πάνω σε χαρτί ψησίματος ή αλουμινόχαρτο και το βάζεις στον φούρνο για μερικά λεπτά μέχρι να δεις το τυρί να βγάζει φουσκάλες. Όσο γίνεται αυτό, τσιγαρίζεις το bacon σε ένα τηγάνι και στο λίπος του τηγανίζεις το αυγό. Βγάζεις το κομμάτι από το φούρνο, τοποθετείς το bacon και το τηγανητό αυγό από πάνω και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο από πάνω μαζί με αλατοπίπερο. Έτοιμος.