ΦΑΓΗΤΟ

Η κρέπα του Valentino είναι μια κρέπα με πάθος. Εσύ;

H Δώρα Τσαμπάζη αποτίει φόρο τιμής στην θρυλική κρέπα του Valentino στην Πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη.

Η πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη, ή για να είμαστε πιο σωστοί, η πλατεία επί της Δημητρίου Γούναρη, ήταν είναι και θα είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος για φαγητό στο πόδι. Αρχικά λόγω τοποθεσίας, αλλά και λόγω ευκολίας του γρήγορου φαγητού, έχει θρέψει γενιές και γενιές φοιτητών. Που μετρώντας τα τελευταία ψιλά στην τσέπη τους, πάντα κατάφερναν να τσιμπήσουν κάτι και να χορτάσουν στην δοξασμένη πλατεία Ναυαρίνου. Δεν είναι όμως μόνο στέκι φοιτητικό, παρόλο που είναι δίπλα στα Πανεπιστήμια. Το φαγητό στη Ναυαρίνου είναι για κάθε λιγούρη και πεινασμένο περαστικό, για κάθε ξενύχτη. Είναι για όλους.

 

Ειδικά αν θέλεις κρέπα, δεν υπάρχει άλλη κατεύθυνση από την πλατεία Ναυαρίνου, όπου θα βρεις μαγαζιά με τις πιο νόστιμες και μπαμπάτσικες κρέπες. Σήμερα θα υμνήσω την ιστορική κρέπα του Valentino, καθώς η κρέπα του Valentino is da real mvp.

 

Χοντρή, χορταστική, κρέπα μεγάλη. Να φας μια αλμυρή και στο καπάκι μια γλυκιά και να πέσεις τάβλα. Να σκάσεις. Να ανασαίνεις βαριά από ευχαρίστηση. Να αισθάνεσαι την πληρότητα. Την ευτυχία.

 

Ξεκινάμε από το ψυγείο. Χαλβαδιάζουμε λίγο τις άπειρες επιλογές μας σε υλικά για την αλμυρή κρέπα ή το τοστ. Και τα δύο μπορεί να γίνουν όσο μπουκωμένα τα θέλεις.

 

Μετά την επιλογή υλικών περνάμε στη δράση.

 

Είμαστε έτοιμοι για αντίδραση, δηλαδή κατάποση.

 

Πάμε τώρα καρφί για την γλυκιά. Η δικιά μου αγαπημένη είναι με μερέντα και φράουλες. Ανυπέρβλητη, παρόλο που είναι λιτή. Μέσα στην απλότητά της αναδεικνύεται το μεγαλείο και της πραλίνας και της φράουλας.

 

Όμως ο φίλος που μου κάνει την κρέπα, αρνείται να με αφήσει να φύγω αν δεν ετοιμάσει κάτι ειδικά για το ONEMAN.

 

Δεν πειράζει που τα υπόλοιπα παιδιά από το site, ήταν 500 χμ μακριά και δεν μπόρεσαν να δοκιμάσουν αυτήν την κρέπα. Σας το λέω εγώ. Η κρέπα ήταν επική. Με λικεράκι, crème patisserie, nutella, τριμμένο oreo, φράουλες και πουράκια. Μοστράρω εδώ τη φώτο να την δουν να σκάσουν.

 

Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το κείμενο, χωρίς να παραθέσω τους κανόνες φαγώματος μιας κρέπας Valentino. Κανόνες που είναι απαραίτητοι να ακολουθήσει κάποιος, καθώς τα υλικά ξεχειλίζουν και κανείς δεν θέλει να χάσει ούτε κομματάκι από την κρέπα του και να πάει χαμένο. 1) Πατάς, 2)Ρουφάς, 3) Δαγκώνεις, αλλιώς λερώνεις.

 

Όποιος έχει βρεθεί Θεσσαλονίκη και δεν έχει φάει κρέπα Valentino, να το κοιτάξει.

Valentino

Δημ. Γούναρη 25

τηλ. 2310284031