ΦΑΓΗΤΟ

H Κρήτη βρίσκεται στο Μπουρνάζι

Ένας συντάκτης βρήκε τη δική του Κρήτη στον Κούνδουρο, στο Μπουρνάζι.

Υπάρχουν στιγμές που θες να βγεις με την παρέα σου να φας ελληνική κουζίνα, σε ένα ταβερνάκι αλλά να μην τρως τα ίδια και τα ίδια. Πως είπες; Να συνδυάσεις και Gourmet γεύσεις; Δηλαδή θες και Ελλάδα και υψηλή μαγειρική; Στην περίπτωση αυτή μιλάς για Κούνδουρο και Κρητικές Μαγεργιές.

Για να σου δώσω να καταλάβεις πόσο βάση πρέπει να δώσεις στο συγκεκριμένο κείμενο, η σχέση που έχω με την Κρήτη, είναι σαν τον Τσίπρα με τον Σαμαρά. Παρόλα αυτά, όποια ένσταση και να έχω, το καλό φαγητό ξέρω να το ξεχωρίσω και δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ ακόμα και αν πηγαίνει κόντρα στα πιστεύω μου.

 

Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Κούνδουρος που βρέθηκα μεσημέρι Κυριακής στα στενά του Μπουρναζίου με την πείνα να μου χτυπάει την πόρτα, καθότι νηστικός από το πρωί και το ρολόι να δείχνει 4!

Μόλις μπήκαμε στο ταβερνάκι, εντυπωσιάστηκα ευχάριστα λόγω της μικρής αυλής που είχε στο… πλευρό του μαγαζιού, η οποία ήταν όμορφα διαμορφωμένη θυμίζοντας σου νησί. Η πρώτη εντύπωση (ο χώρος) ήταν θετικότατη.

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)

Ντολμαδάκια με γιαούρτι. Ερωτεύτηκα

 

Καθίσαμε με την παρέα και όπως πάντα, αφήνω σ’ αυτόν που έχει βρεθεί ξανά στο μαγαζί την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Μεταξία πήρε τον κατάλογο στο χέρι και η Κωνσταντίνα άρχισε να ρωτά: “Αυτό το τρώτε, αυτό; Απ’ όλα παιδιά…”, διέκοψα γιατί είχε πάει 4 και.

Ο σερβιτόρος από πάνω σημείωνε, σημείωνε… Μα με τόσα ορεκτικά, τι θα κάνεις; Σαλάτα και μερίδα; Γερμανοί τουρίστες είμαστε; Δεύτερη θετική εντύπωση, πριν έρθουν τα ορεκτικά, ήταν τα αναψυκτικά που ήταν τα λεγόμενα Χανιώτικα (ελληνικό προϊόν). Εκεί λέω “ο Τύπος είναι μερακλής”.

Τα πρώτα πιάτα έσκασαν στο τραπέζι και ο έρωτας με την πρώτη ματιά έπεσε στα ντολμαδάκια… Με κοιτάγανε με πονηρό βλέμμα και από δίπλα η σως γιαούρτι να κάνει νάζια! Το πρώτο ντολμαδάκι ήταν απόλαυση, το δεύτερο αριστούργημα, το τρίτο ψύχωση, το τέταρτο και το πέμπτο ήταν δικά μου! Ναι καλά καταλάβατε, η παρέα δεν έτρωγε ντολμαδάκια.

 

Και άρχισε η επίθεση… Σύγκλινο στο τηγάνι, λουκάνικο κρητικό, σαλατάρα χωριάτικη με λάδι που το έβλεπες και έλεγες “Γεια σου ρε μάγκα, εδώ μέσα θα κάνω κάτι βουτιές”….

Και συνεχίστηκε η επέλαση με γραβιέρα με μέλι, καλτσούνια με το μέλι, πατάτες τηγανητές στο φουλ και αναμονή για τα βαρέα πιάτα. Όλα αυτά στο τραπέζι και από  μέσα από το μαγαζί η λύρα να τα σπάει.

Ladies and Gents… Κλεψίμιο οφτό και Σταυλίσια από χοίρο

 

Και εκεί που η μάχη έχει ήδη χαθεί, σκάει ο τύπος με 1 κιλό κλεψίμιο οφτό, μια σταυλίσια και για να φύγουν τα φαρμάκια, βραστό με γαμοπίλαφο!

Τι να πούμε εδώ; Αισθάνθηκα σαν τους 300 του Λεωνίδα, που ενώ ήξερα το αποτέλεσμα, έπαιζα για την φανέλα και την τιμή των όπλων. Ο χοίρος πρέπει να ήταν διασταύρωση με T- Rex, το οφτό (αρνάκι) όχι γάλακτος αλλά μελιού, έλιωνε στο στόμα, όσο για το γαμοπίλαφο, εγώ το έβλεπα και δεν ήθελα να το αγγίξω, μόλις το άγγιξα δεν ήθελα να το αγγίζουν οι άλλοι. Η Ράνια που δεν τρώει ρύζι, πρέπει να σταμάτησε στο τρίτο γέμισμα, από ντροπή.

Όπως καταλαβαίνεται η ποιότητα του φαγητού ήταν εξαιρετική, η γεύση απίθανη και η Κρητική κουζίνα μπήκε στην καρδιά μου για τα καλά, αρκεί ο σεφ να είναι ο Νίκος Κουνδουράκης (ο ιδιοκτήτης ντε).

Πλέον ξέρουμε και αν εμπιστεύεστε το ONEMAN ξέρετε και εσείς. Για Κρητική κουζίνα στον Κούνδουρο στο Μπουρνάζι. Οι τιμές είναι έκπληξη….

Διεύθυνση: Κύπρου 79 και Σολωμού, Περιστέρι

(Ακολούθησέ μας στο Foursquare για να διαβάζεις tips για τα μαγαζιά που επισκεπτόμαστε)