ΦΑΓΗΤΟ

10 σχεδόν χρόνια μετά, το Juicy Grill παραμένει το καλύτερο burger της Αθήνας

Οργώσαμε το λεκανοπέδιο για να βρούμε τον διάδοχο, το Juicy Grill όμως είναι ακόμα ο βασιλιάς του burger.

Με τον ίδιο τρόπο που μου έλειπε πάντα η Καιτούλα από το ‘Βίσση ή Βανδή’ δίλημμα των νιάτων μας, έτσι ακριβώς μου έλειπε πάντα και το burger από το αιώνιο δίλημμα ‘πίτσα ή σουβλάκι’.

Όσο μεγαλώναμε, η παρουσία του burger στην Ελλάδα υπήρχε κυρίως μέσα από αλυσίδες. Ίσως και από κάποια εστιατόρια ή πιτσαρίες που το είχαν ως μία και μοναδική επιλογή στο μενού τους σε λογική ‘σπιτικού’ burger – μπιφτέκι, ντομάτα, τυρί, κάποια σως που ήταν συνήθως ροζ, χοντροκομμένες ροδέλες κρεμμυδιού, ενίοτε και λίγο μπέικον, με πατάτες στο πλάι. Η γεύση ήταν συνήθως καλή, έλειπε όμως η φαντασία. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά έμενα και χωρίς επιχειρήματα ως προς το δίλημμα. Εγώ ήθελα να το κάνω τρίλημμα και οι ανταγωνιστές με χτυπούσαν ήδη με μπιφτέκια λαχανικών και ανανάδες με κοτόπουλο. Δεν είχα την απαραίτητη ποικιλία των γεύσεων για να στοιχειοθετηθεί τη θέση μου.

Όταν, λοιπόν, άλλαξαν τα δεδομένα και τα burger houses άρχισαν να ξεφυτρώνουν κυριολεκτικά παντού στην Αττική, εγώ άρχισα να μαζεύω τις προτάσεις τους σαν Pokemon. Για κάθε ‘είχατε και στο χωριό σας burger’ και ‘τι τα θέλουμε τόσα μπεργκεράδικα’, η δική μου απάντηση ήταν εβδομαδιαίες επισκέψεις ανά το λεκανοπέδιο στα νέα εστιατόρια που μου σύστηναν. Η πρώτη γνωριμία μου όμως με το Juicy Grill είχε γίνει εξ αποστάσεως.

Είχαμε μαζευτεί χρόνια πριν για ποδαρικό στο καινούριο σπίτι αγαπημένου συγγενικού προσώπου στον Χολαργό, και η ξαδέρφη μου μάς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα χρειαζόταν να μαγειρέψουμε τίποτα. Θα μας έφερνε ‘το καλύτερο burger της Αθήνας’.

Όταν έφτασε με κάτι τεράστιες σακούλες γεμάτες, μου εξήγησε πως το Juicy Grill δεν κάνει delivery στο σπίτι, αλλά αξίζει τόσο που έπαιρνε τηλέφωνο κάθε τρεις και λίγο για παραγγελία και πήγαινε από το μαγαζί να την παραλάβει. Πλέον το Juicy Grill έχει αποκτήσει συνεργασία με τη Wolt άρα μπορεί να έρθει μέχρι το σπίτι σου αν μένεις κοντά, το έξτρα βήμα όμως της ξαδέρφης μου τότε μού έλεγε ότι δεν ήταν ένα οποιοδήποτε burger. Το ίδιο μου είπε και το άλλο γεγονός που επεσήμανε, ότι δηλαδή εάν ήθελες να καθίσεις στο εστιατόριο η αναμονή μπορεί να έφτανε έως και τα 45΄.

Δεν θυμάμαι τι burger είχα φάει εκείνη τη φορά, θυμάμαι μόνο να έχω αποσβολωθεί πάνω από το πιάτο μου.

Θυμάμαι επίσης τις σταρ της βραδιάς, τις Mama’s Fries, γιατί αυτές πια δεν ξεχνιούνται. Πατάτες με τηγανητά αυγά, σάλτσα από λουκάνικο chorizo και τριμμένη παρμεζάνα. Ξέρω τι σκέφτεσαι αλλά μια ζωή την έχουμε. Όταν άρχισα να στήνομαι κι εγώ στην ουρά στο Juicy Grill, ήταν αναπόσπαστο μέρος της παραγγελίας μου. Αν το μενού δεν είχε απίστευτα burgers, θα ήταν μάλλον το κυρίως πιάτο μου.

Αφού διαπίστωσα πως το εστιατόριο είχε όντως το καλύτερο burger που είχα φάει ως τότε, για μία περίοδο έγινα θαμώνας. Περίμενα στωικά έξω από το μαγαζί ή έκανα βόλτες στα γύρω τετράγωνα, αλλά δεν το έβαζα κάτω. Είχαμε όλοι τον ίδιο στόχο εκεί έξω. Το Juicy Grill ήταν συλλογική εμπειρία. Με τον καιρό όμως οι επισκέψεις αραίωσαν. Δεν είχε χαλάσει απολύτως τίποτα στο μαγαζί, απλώς έπρεπε να μαζέψω και τα υπόλοιπα Pokemon.

Έχω κάνει πια την απαραίτητη επιστροφή στις ρίζες όμως και μπορώ να το επιβεβαιώσω: Δέκα σχεδόν χρόνια μετά, το Juicy Grill είναι ακόμα το καλύτερο burger της Αθήνας.

Θα σου πρότεινα οποιοδήποτε burger στο μενού βρίσκεις ότι θα ήταν στις γεύσεις σου, πλέον όμως έχω και αγαπημένο. Το The Billion είναι το burger των δισεκατομμυρίων.

Μοσχαρίσιο μπιφτέκι, regato λιωμένο, διπλό μπέικον, ντομάτα, Caesar’s σως και ψωμάκι με σκορδοβούτυρο. Και θα μείνω για λίγο στο τελευταίο γιατί, αν δεν δώσεις προσοχή στην ποσότητα, όσο απολαυστικό μπορεί να είναι το σκόρδο τόσο μπορεί να σου κάνει το στόμα παπούτσι για δύο μέρες. Στο Billion όμως είναι ο ήπιος πρωταγωνιστής. Όπως συμβαίνει επίσης με όλα τα burgers στο Juicy Grill, το ψωμάκι του ποτίζεται ιδανικά από τα υπόλοιπα υλικά και δεν είναι απλώς ένα σφουγγάρι αναίτιου όγκου που κάνεις πέρα για φτάσεις στο καλό κομμάτι (μύστες του burger, γνωρίζετε ακριβώς τι εννοώ).

Όσο για τις Mama’s Fries, αυτές είναι απαράλλαχτες και πάντοτε οι σταρ του τραπεζιού.

Το Juicy Grill έχει και όπως φαίνεται θα συνεχίζει να αποκτά όλο και σκληρότερο ανταγωνισμό, δεν έχει παραδώσει όμως τα σκήπτρα του.

Παραμένει η πιο αυτονόητη αναμονή.