ΦΑΓΗΤΟ

Με γλύκα από τον Καναδά

Tο Emi’s cupcakes στο Κολωνάκι είναι τόσο χαριτωμένο που θέλεις να το δαγκώσεις. Bonus η οικογενειακή ατμόσφαιρα, το σκηνικό που θυμίζει εξοχικό στην Προβηγκία και ένα ουράνιο τόξο από cupcakes που σου κλείνουν το μάτι.

Τον τελευταίο καιρό έχω μια απέραντη λαχτάρα για cupcakes. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως να φταίει το 2 Broke Girls, το sitcom με τις σερβιτόρες στο Brooklyn που φτιάχνουν την δική τους εταιρεία με cupcakes. Ίσως απλά έχουν δίκιο οι έρευνες που θέλουν την κρίση να γεννάει λαχτάρα για comfort food.

Η ουσία είναι ότι το Emi’s μπήκε στην ζωή μου σχεδόν από την πρώτη μέρα που άνοιξε, λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Βλέπεις η δουλειά της γυναίκας μου είναι μόλις πέντε τετράγωνα μακριά. Και ευτυχώς οι συνάδελφοι της, ήδη junkies των cupcakes της Ελληνοκαναδέζας Emi, την έπεισαν να αρχίσει να φέρνει και στο σπίτι σε μένα.

 

Ψάχνοντας λίγο την κατάσταση, καταλήγω ότι για όλα ‘φταίει’  η χρυσοχέρα Καναδέζα γιαγιά της Betty. Εκείνη δίπλα στην οποία η Emi έμαθε από μικρή να φτιάχνει cupcakes και όλα τα υπόλοιπα ολόφρεσκα και χειροποίητα (muffins, cookies, brownies κτλ) που θα βρεις εντός της –κομψά διακοσμημένης και χωρίς πινακίδα- patisserie. 

Γιατί μπορεί η Emi να μεγάλωσε και να ασχολήθηκε με άλλα πράγματα, αλλά ποτέ δεν ξέχασε τις μαγικές μυρωδιές στην κουζίνα της γιαγιάς της. Οπότε κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει το παιδικό της όνειρο πραγματικότητα και να δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να δοκιμάσουμε της συνταγές της γιαγιάς της.

 

Άλλωστε η ζαχαροπλαστική είναι φουλ μέσα στο αίμα της. Και μάλιστα τρεις γενιές πίσω, καθώς ο προπάππους της είχε ένα από τα πιο γνωστά ζαχαροπλαστεία στο Βανκούβερ.

Κάπου εδώ περιμένεις να σου πω τι να δοκιμάσεις. Στην συγκεκριμένη, όμως, περίπτωση αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Ξεκινά με μια ποικιλία από cupcakes στις πέντε βασικές γεύσεις τους (red velvet, carrot cake, black bottom, βανίλια, σοκολάτα) και ότι άλλη παραλλαγή αποφασίσει ότι θέλει να φτιάξει την συγκεκριμένη μέρα η ιδιοκτήτρια.

 

Έχοντας  στο νου σου ότι το δική της αγαπημένο (εννοείται ότι την ρωτήσαμε) είναι το chocolate marshmallow cupcake.

Kαι συνέχισε με banana chocolate και λοιπά από τα ιδιαιτέρως αφράτα muffins.

Προσωπικά έχω μια αδυναμία και για τα cookies, ειδικά τα triple chocolate almond, που φτιάχνει ο μπαμπάς της Emi στην κουζίνα.

 

Ενώ έχω ένα φίλο που περνάει από εδώ μόνο και μόνο για το gourmet popcorn στο σακκουλάκι (καραμαλεμώνο ποπ κορν με peanuts και macadamia)

Στο τέλος της ημέρας, αυτό που κάνει την διαφορά είναι ότι και έχεις την αίσθηση και ισχύει απόλυτα ότι αυτή εδώ είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ‘ξεφουρνίζει’ σπιτική ατμόσφαιρα με μορφή cupcakes.

Κάτι που, στις μέρες μας, δεν το λες και συνηθισμένο.

 

Info: Καρνεάδου 7, Κολωνάκι, τηλ.2111824230