ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ο άντρας τα θέλει όλα εύκολα και στην κουζίνα

Ακόμα κι αν το φαγητό δεν σου το φέρνουν στο πιάτο, θες όλα τα άλλα να σου τα φέρουν ακριβώς εκεί. Στο πιάτο.

Παρατηρώ εαυτόν και φίλους αρκετά χρόνια τώρα. Για το πώς συμπεριφερόμαστε απέναντι στα προϊόντα, στις αγορές μας, στις καθημερινές μας συνήθειες. Και βλέπω ότι σε κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια της ζωής μας, ως φύλο, δεν θέλουμε να παιδευόμαστε και πάρα πολύ για να φτιάξουμε κάτι που το θεωρούμε απλοϊκό. Θα κοπιάσουμε για τη δουλειά μας, θα κοπιάσουμε για το κορίτσι μας αλλά για να ψωνίσουμε κάτι ή για να φάμε ένα πιάτο φαγητό, δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούμε και πολύ.

Και δεν ξέρω αν το έχουμε πάρει αυτό από τον στρατό που ο καθένας έψαχνε να φιδιάσει δεξιά κι αριστερά για να αποφύγει την όποια αγγαρεία αλλά έχουμε μάθει όλα στη ζωή να τα κάνουμε με τον εύκολο τρόπο. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν πλέον εκείνες οι online λύσεις που βοηθούν ώστε τα περισσότερα να έρχονται κοντά μας με μερικές κινήσεις στο κινητό μας τηλέφωνο ή το tablet.

Από τα online ψώνια που θα κάνουμε, μέχρι κάποια online μαθήματα αλλά κυρίως όσα θαυμαστά έχουμε να μάθουμε μέσα από applications και online video, ένας κόσμος ανοίγεται μπροστά στον καθέναν από εμάς. Ένας κόσμος άλλοτε καθαρά καταναλωτικός όπως με τις online αγορές και άλλοτε απόλυτα απολαυστικός και δημιουργικός όπως αυτός του καινούριου app της MISKO για τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας με πάνω από 60 συνταγές για ζυμαρικά. Ένα app που μπορείς να βρεις τόσο για iOS συσκευές όσο και για Android.

Να πούμε ότι η ιδανική περιήγηση στο συγκεκριμένο app γίνεται σε tablet. Τι; Μόνο σε εμένα αρέσει να βλέπω τις φωτογραφίες των φαγητών μεγάλες;

Έχω παρατηρήσει ότι τα βιβλία συνταγών είναι απλά για να τα χαζεύεις καθισμένος στον καναπέ. Τα παλιά βιβλιαράκια της μαμάς και της γιαγιάς είναι για να τα κοιτάμε και να νοσταλγούμε. Το app όμως είναι εκείνο που θα χρησιμοποιήσεις για να βρεις μια συνταγή, είναι εκείνο που θα έχεις δίπλα σου ακριβώς την ώρα που μαγειρεύεις, είναι εκείνο που θα κλείσεις μόνο για να βγάλεις μία φωτογραφία το φαγητό που φτιάχνεις και θα το ξανανοίξεις αμέσως μετά.

Πόσοι άλλωστε από εμάς είναι επαγγελματίες μάγειρες; Το 1%; Το 2%; Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι και οι υπόλοιποι δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα φαγητό για εμάς, τα κορίτσια μας ή την οικογένειά μας.

 

Με μια ματιά στο app θα καταλάβεις άμεσα γιατί. Πέρα από τις συνταγές που είναι πάρα πολύ κατανοητές και εύκολες να τις ακολουθήσεις, θα βρεις μυστικά και πληροφορίες για τα ζυμαρικά που θα σε βοηθήσουν να γνωρίσεις καλύτερα αυτό που φτιάχνεις. Να μάθεις λίγο καλύτερα τα ζυμαρικά που βάζεις στο πιάτο σου.

 

Αλλά ας μην γελιόμαστε. Οι συνταγές είναι αυτό για το οποίο θα μπεις στο app. Αυτό το οποίο θα χρησιμοποιήσεις στο 99% των περιπτώσεων. Γιατί μέσα στις συνταγές του app αυτού θα βρεις από τις παραδοσιακές που έφτιαχνε η γιαγιά σου και τις κλασικές που βρίσκεις κάθε Κυριακή στο οικογενειακό τραπέζι μέχρι τις πλέον σύγχρονες που έχουν προστεθεί στον κόσμο των ζυμαρικών. Ένας ολόκληρος κόσμος ζυμαρικών όχι μόνο για να αποτυπώσεις και να αντιγράψεις στις δικές σου δημιουργίες αλλά και για να πειραματιστείς.

 

Η συνταγή για κάθε άπειρο ή έμπειρο μάγειρα, οφείλει να είναι απλή και κατανοητή. Κι αυτό ακριβώς πετυχαίνει αυτό το app. Να σου ανοίξει με απλά βήματα το δρόμο προς την επιτυχία. Όχι, δεν είναι δύσκολο να μαγειρέψεις κάτι που δεν έχεις ξαναφτιάξει ποτέ. Αλλά θες οπωσδήποτε αυτόν τον σύμμαχο που θα σε κάνει να νιώσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να πετύχεις.

 

Και για τις λίγο πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις ή για εκείνους που δεν νιώθουν και τόσο σίγουροι με όσα διαβάζουν επί της οθόνης, υπάρχουν σε πάρα πολλές συνταγές βίντεο, με τον ίδιο το Βαγγέλη Δρίσκα να περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι πρέπει να κάνουν για να παρουσιάσουν το κάθε πιάτο.

 

Ο άνδρας θέλει μια μακαρονάδα στο πιάτο του. Αλλά πριν από αυτό θέλει όπως ανέφερα και πιο πάνω και τον τρόπο που θα την παρασκευάσει στο πιάτο. Το app της MISKO γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον άπειρο και τον έμπειρο εργένη “home chef”.

Γιατί πάνω από όλα κάνει τη ζωή του εύκολη στην κουζίνα.