ΦΑΓΗΤΟ

Πώς θα αντιμετωπίσεις τον γκρινιάρη του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού

4 τρόποι για να μην τον αφήσεις να σου χαλάσει τη βραδιά.

Στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, η λαχτάρα και η προσμονή για τον νέο χρόνο, κάνουν τα πάντα πιο όμορφα, κάνουν την ατμόσφαιρα να πλημμυρίζει από χαρά και γέλια.

Όχι για όλους όμως, γιατί πάντα υπάρχει αυτός ο ένας που γκρινιάζει και δεν ευχαριστιέται με τίποτα. Αυτός που όλα τα καλά του Θεού να έχει μπροστά του, θα βρει κάτι άσχημο να πει, κάτι για να χαλάσει την γιορτινή διάθεση.

Εμείς σου έχουμε 4 τρόπους για να τον κάνεις να αλλάξει συμπεριφορά και να περάσει κι αυτός χαρούμενες γιορτές, χωρίς να σας καταστρέψει το βράδυ.. Να ευχαριστηθεί κι αυτός το υπέροχο γεύμα που θα έχεις ετοιμάσει για να απολαύσετε όλοι.

Φτιάξε, λοιπόν, το φετινό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με τη βοήθεια των ζυμαρικών MISKO Ολικής Άλεσης, κέρδισε τις εντυπώσεις με την εξαιρετική τους γεύση και δες πώς έτσι θα κερδίσεις, ακόμα και τον πιο ιδιότροπο του τραπεζιού.

 

1. Εμφάνισε του ξαφνικά μια πιατέλα γεμάτη με MISΚO Ολικής Άλεσης

Εκεί που έχει καθίσει στο τραπέζι και έχει αρχίσει τη γνωστή του γκρίνια, κάνε του την έκπληξη. Τη στιγμή που θα γκρινιάζει για τα μαχαιροπίρουνα ή για τα παλιακά ποτήρια, εσύ έλα σιγά σιγά με μια πιατέλα ζυμαρικά MISΚO Ολικής Άλεσης από την κουζίνα. Όσο εκείνος συνεχίζει και μιλάει για τα φαγητά που έχει μπροστά του, ότι ας πούμε δεν του φαίνονται νόστιμα και ότι αποκλείεται να χορτάσει, εσύ άφησε την πιατέλα με τα ζυμαρικά ακριβώς μπροστά του. Είναι σίγουρο ότι μόλις τα δει θα του ανοίξει αμέσως η  όρεξη και θα βρει εκείνο το πιάτο που δεν μπορεί αν πει τίποτα αρνητικό. Και αφού φάει καλά καλά και χορτάσει, στο τέλος θα σ’ ευχαριστεί, εκτός απ’ τα μακαρόνια, αλλά και για τον πρωτότυπο τρόπο σερβιρίσματος.

2. Βάλ’ του τη μικρότερη μερίδα

Τη στιγμή που όλοι θα έχουν γεμισμένες τις πιατάρες τους με ζυμαρικά MISKO Ολικής Άλεσης, εκείνος θα τα ψάχνει σαν τρελός, καθώς ζυμαρικά θα βλέπει και ζυμαρικά δεν θα έχει. Εσύ βέβαια θα κρατήσεις μια μεγάλη ποσότητα στην κουζίνα, χωρίς να το ξέρει και όταν δεις ότι η ζήλια του έχει φτάσει στα όριά του, τότε θα του την εμφανίσεις. Και δες τον να βουτάει σαν τρελός και να ‘κερδίζει’, όχι μόνο από την απίστευτη γεύση τους, αλλά και από την υψηλή διατροφική τους αξία. Και να είσαι σίγουρος ότι μετά θα σε ευχαριστεί.

 

3. Νευρίασε τον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά ένας είναι ο καλύτερος εκεί έξω. Για παράδειγμα, τσιμπάει κάτι με το πιρούνι και πάει να το βάλει στο στόμα; Του λες “θα το φας αυτό”; Παίρνει μακαρόνια ολικής από την κεντρική πιατέλα και τα βάζει στο πιάτο του; Του λες “θα το φας αυτό;”, δείχνοντάς τα με το πιρούνι. Και πίστεψέ με, με τόσο νόστιμα μακαρόνια, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να του αποσπάς την προσοχή. Γενικά, ό, τι και να κάνει, το “θα το φας αυτό;” είναι το πιο εκνευριστικό τρολάρισμα που μπορείς να του κάνεις. Και σίγουρα όταν καταλάβει την πλάκα σου, θα γελάσει κι αυτός! Και μόλις τον αφήσεις να φάει με την ησυχία του τα ζυμαρικά του θα σε ευχαριστεί και με το παραπάνω.

4. Μίλα του για ό,τι τον ενοχλεί

Είναι μόνος του; “Τι θα γίνει φίλε μου, πού θα πάει αυτό το βιολί; Θα βρεις καμία κοπελιά”; Υποστηρίζει κάποια ομάδα που χάνει συνέχεια; Του λες “ελπίζω να μην κάνεις και τον γιο σου τέτοια ομάδα, να δει κι αυτός μια χαρά, να μη στεναχωριέται συνέχεια. Τι σου φταίει το παιδί”; Δεν έχει πάρει μεγάλη άδεια; “Ωχ, ποιος πάει για δουλειά αύριο” και άλλα τέτοια. Και να σου πω και κάτι μεταξύ μας; Αν ο τύπος έχει μπροστά του τα ζυμαρικά ολικής άλεσης της MISKO, ό, τι και να του πεις λίγο θα τον απασχολήσει, γιατί το μυαλό του θα είναι ήδη αλλού. Στο πιάτο του.